Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Αθλιότητα και τριτοκοσμικές καταστάσεις στην Παραλία του Κατακόλου …

 Αθλιότητα και τριτοκοσμικές καταστάσεις στην Παραλία του Κατακόλου …



  • Ίσως η πιο χάλια παραλία της Ηλείας … στο πιο τουριστικά επισκέψιμο μέρος της …στο Κατάκολο..
  • Δήμαρχος Πύργου (2020&2021) .. «Θα φτιάξουμε όμως μία μορφή της πλαζ εκεί όπως απαιτεί η σύγχρονη εποχή, όπως είναι άλλες παραλίες εδώ κοντά μας η Κουρούτα ή ο Καϊάφας»
  • Αποτέλεσμα ..μια ντροπή και δυσφήμιση…
  • Οι τουρίστες ψάχνουν για παραλία… βλέπουν αυτό το πράμα…φεύγουν..

Ακριβώς δίπλα στο Λιμάνι βρίσκεται μια (τρισ) αθλία παραλία με άγρια βλάστηση, βάτα, σάπια φύκια, σκουπίδια, άχρηστα ογκώδη αντικείμενα, σκάφη «παρατημένα», εγκαταλελειμμένες πλωτές προβλήτες (αντί να είναι στην «Μαρίνα»… ), μπάζα, χαντάκια που κάνουν τον χωμάτινο (αν είναι δυνατόν !) δρόμο ουσιαστικά απροσπέλαστο, ένα σύνολο αποκρουστικό, τριτοκοσμικό, προσβολή και δυσφήμιση για το Λιμάνι του Κατακόλου…!
  • Μια παραλία που εκτείνεται από την Μαρίνα σκαφών αναψυχής (άλλη εγκατάλειψη και εκεί..!) μέχρι του Ντόζη (και συνεχίζει ..) που είναι στα χειρότερά της, που ενώ έπρεπε να προσεχτεί, να αναμορφωθεί, καθαριστεί, να αποκτήσει υποδομές σύγχρονης και ασφαλούς λειτουργίας και χρήσης της, τόσο για εκεί κατοίκους και παραθεριστές όσο και πολύ περισσότερο για τους τουρίστες της Κρουαζιέρας που αναζητούν μια πλαζ και αντικρύζουν έκπληκτοι το υπερθέαμα της αθλιότητας … φωτογραφίζουν και εξευτελιζόμαστε .. φεύγουν και πηγαίνουν σε άλλες παραλίες… ή πουθενά ..
Απόλυτα έκθετος ο καλπογόγος και αναληθοεπής Δήμαρχος που αφού έδιωξε το καρνάγιο υποσχέθηκε
  • το 2020 «καθαρισμό και την διαμόρφωση των ακτών, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση των παραλιακών περιοχών…. εργασίες είναι απαραίτητες και επιτακτικές, δεδομένου της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου και της χρησιμοποίησης των παραλιών από τους παραθεριστές και λουόμενους. Πρέπει να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο το λιμάνι της πόλης μας, με την μοναδική γοητεία και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.» και το
  • το 2021 «Θα φτιάξουμε όμως μία μορφή της πλαζ εκεί όπως απαιτεί η σύγχρονη εποχή, όπως είναι άλλες παραλίες εδώ κοντά μας η Κουρούτα ή ο Καϊάφας και αλλού…. ανάπλασης μιας ζώνης 10 μέτρων, που μπορεί να διαμορφωθεί ένας πεζόδρομος και σε συνδυασμό με την επιχειρηματική δραστηριότητα, η περιοχή να αλλάξει άρδην και να αποτελέσει μακροπρόθεσμα πόλο έλξης για το κοινό. …. από την Μαρίνα μέχρι του Ντόζη…“…θα δώσει την δυνατότητα και στους πεζούς για περίπατο σε μία πιο καλά οργανωμένη παραλία με παροχές υπηρεσιών, με σκίαστρα, με καφέ, με εστίαση, χωρίς να περιορίσει βεβαίως την ζώνη των λουόμενων όπως υπάρχει κι αλλού. Η καθαριότητα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο»
Το αποτέλεσμα των ψεμάτων και της ανικανότητας, μια παραλία μαύρο χάλι καi ντροπή …
  • Μόνο τα 10.000€ που ξόδεψαν για τον Σπαλιάρα/survivor» , αν τα αξιοποιούσαν για την αναμόρφωση της ακτής θα υπήρχε μια αξιοπρεπής συνθήκη και όχι το σημερινό χάλι …
Εικόνα τους είναι και τους μοιάζει ….




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου