Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ποινική δίωξη κατά του Δημάρχου Πύργου για κακούργημα και για ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία..

 Ποινική δίωξη κατά του Δημάρχου Πύργου για κακούργημα και για ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία..

Κόλαφο αποτελεί για τον δήμαρχο Πύργου η άσκηση ποινικών διώξεων 1.) για κακούργημα σε βάρος του Δημοσίου/ «για την πράξη της απιστίας στρεφόμενη κατά ΟΤΑ» και 2.) της «ηθικής αυτουργίας στην πράξη της νόθευση- δημοσίου εγγράφου»
Η υπόθεση των ποινικών διώξεων του Τ. Αντωνακόπουλου
  1. Αφορά το περιβόητο έργο αγροτικής οδοποιίας, 1.404.000€ που έχει ανατεθεί από τον Δήμαρχο χωρίς διαγωνισμό σε αθηναϊκή εταιρεία με τη σκανδαλώδη έκπτωση 5% και ήτοι την απώλεια έως και 500.000€ (γιατί σε διαγωνιστική διαδικασία η έκπτωση θα ήταν 40-50% …), ποινική δίωξη που αφορά τα μέλη της οικονομικής επιτροπής η οποία αποφάσισε την σύναψη σύμβασης για εκτέλεση έργων όχι με διαγωνιστική διαδικασία όπου θα επιτυγχανόταν έκπτωση και άρα όφελος για το δήμο αλλά με απευθείας διαπραγμάτευση . Με την απόφαση τους αποδίδεται ότι προκάλεσαν ζημιά στον Δήμο ποσού που καθιστά την πράξη της απιστίας κακουργηματική.
  2. Επίσης για Αντωνακόπουλο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία σε νόθευση εγγράφου γιατί παραποίηση ηλεκτρονικό πρωτόκολλο του Δήμου και εξαπάτησαν το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι δεν είχε ασκηθεί προσφυγή κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής ενώ είχε γίνει προσφυγή από Καννή. Με τον τρόπο αυτό υφάρπαξαν τον προυμβατικό έλεγχο που δεν θα ολοκληρωνόταν αν προέκυπτε η άσκηση προσφυγής η οποία μάλιστα εντωμεταξύ είχε γίνει δεκτή από την Επιτροπή του άρθρου 152. 
Ο Δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος
  • Είναι κατηγορούμενος για κακούργημα σε βάρος του Δήμου ενώ μέμφεται τους άλλους
  • Ενώ ισχυρίζεται ότι η υπόθεση του 1.400.000 έχει λήξει υπέρ του, η απόφαση που διατυμπανίζει ότι κρίθηκε νόμιμη του αποδίδεται από τον εισαγγελέα ως κακούργημα ..
Πόσο πιο χαμηλά …
Το σχετικό έγγραφο της «Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου» αναφέρει
«ΣΧΕΤ.: 791 έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας
Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο του ανωτέρω σχετικού αναφορικά με την γνωστοποίηση άσκησης ποινικής δίωξης κατά των
1.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ως πρόεδρος), ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΈΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΤΣΩΝΗ, ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πύργου και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ως υπάλληλος του Δήμου Πύργου, για την πράξη της απιστίας στρεφόμενη κατά ΟΤΑ με ζημία άνω των 120 000 ευρώ από κοινού και
2. για τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟ για τις πράξεις της ψευδής βεβαίωσης και την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της νόθευση- δημοσίου εγγράφου και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.»

UPD 29/09/2023 …01:50

Ο Δήμαρχος Πύργου ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Β' μου απάντησε και έγραψε:

  • «Απολυτη συκοφαντια.Περσινα,ξινα σταφυλια.Η υποθεση με τα ιδια επιχειρηματα κατηγοριας απο τον κυριο Αξιοπρεπεια Καννη ,εκδικασθηκε απο το Διοικητικο Εφετειο Πατρων και απορριφθηκε πανηγυρικως.Η Ολομελεια του Ελεγκτικου Συνεδριου μας δικαιωσε απολυτα.Αθεραπευτοι επαγγελματιες συκοφαντες!!!»

Η απάντηση η δική μου είναι η εξής:

«Προφανώς κατανοείς ότι λες ανοησίες …

Με φτηνό και παιδικό τρόπο  συγχέεις το Διοικητικό και το Ελεγκτικό (αυτό που διώκεσαι ότι το παραπλάνησες) με το ποινικό .. για να αθωώσεις εαυτόν..

Ψεύδεσαι !

Η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί.

Δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση.

Το Δικαστήριο δεν θα γίνει ούτε  θα μπορούσε να γίνει αφού τα κακουργήματα προσδιορίζονται να δικασθούν μετά από 5 με 6 ή και πιο πολλά  χρόνια από τον χρόνο τέλεσης των πράξεων.

Αν το αμφισβητείς να προσκομίσεις  πιστοποιητικό όχι ποινικού μητρώου που ζητάς από τους υπολοίπους υποψηφίους, αλλά πιστοποιητικό Εισαγγελίας ότι δεν διώκεσαι…  

..και Διώκεσαι και  Ψεύδεσαι

1 σχόλιο: