Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ο εξευτελισμός των μέσων ενημέρωσης της Ηλείας

 Ο εξευτελισμός των μέσων ενημέρωσης της Ηλείας

  • …και πολύ το χρήμα που κυκλοφορεί..
Όποιοι πληρώνουν προβάλλονται, όποιος τα δίνει με οιαδήποτε τρόπο εξυμνείται, όποιος εξυπηρετεί παράλληλα συμφέροντα (εταιρείες, αναθέσεις, διορισμός) είναι ο άνθρωπός τους ..
Όλα τα μμε της Ηλείας (που δεν διαβάζονται πια, κενές περιεχομένου, προβλημάτων που απασχολούν τους Ηλείους, κριτικής και ελέγχου στην εξουσία, στην Περιφέρεια , στους Δήμους ..), εξευτελίζουν την Δημοσιογραφία, ισοπεδώνουν την αντικειμενικότητα, εκπορνεύουν τον πλουραλισμό … η δημοσιογραφία ως μέσο επιβολής πολιτικής επιλογής και το χειρότερο ως κοινωνικής άποψης..
  • Όποιος τα «ρίχνει» είναι «θεός», είναι νικητής, είναι ο αυριανός δήμαρχος, περιφερειάρχης, σύμβουλος, ο μέλλων αρχηγός ….
Άλλο η πληρωμένη πολιτική διαφήμιση/καταχώρηση, που πρέπει να παρουσιάζεται ως τέτοια με διακριτό τρόπο (& να κοστολογείται αναλόγως, άλλως ομιλούμε για μαύρο χρήμα…)
  • και άλλο, η προπαγανδιστική πολιτική καταχώρηση να παρουσιάζεται ως ρεπορτάζ, ως δημοσιογραφικό προϊόν 
Άλλο οι μετρήσεις της κοινής γνώμης (δημοσκοπήσεις) από σοβαρές και επίσημα εγκεκριμένες (από το ΕΣΡ και μέλη του ΣΕΔΕΑ) εταιρείες
  • και άλλο (που είναι πρόστυχο και ανήθικο), μια εταιρεία από τον «κουβά» μονοπρόσωπη/ΙΚΕ να παρουσιάζεται ως αντικειμενικότητα και να δίνει 50% στον δικό τους (που είναι και δικοί του.. επιδοτούμενοι, αναθέσεις, ημερίδες, φόρουμ κλπ. …) ή οι μαϊμού ιντερνετικές δημοσκοπήσεις που είναι μαγειρεία ψεμάτων..
Εκπεσμός… Δημοκρατία …η μετατροπή του πολίτη σε ενεργούμενο
ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ..
Δεν είναι μόνο οι καταχωρήσεις και η προβολή (τους) που στοιχίζει (…και άλλο με τι αντίτιμο..),είναι και τα πολυτελή φυλλάδια/έντυπα και η διακίνηση τους, τα τραπεζώματα, τα κεράσματα, οι αγορές (…), οι εκδηλώσεις, οι μακέτες, τα ενοίκια, τα video, τα ηχητικά, οι μεταφερόμενες κουστωδίες, ψηφοδέλτια κλπ.
  • χρήματα, πολλά, πάρα πολλά αφανή και ντυμένα μαύρα ή ανταποδοτικά αναθέσεων και ποσοστών % από δουλίτσες…
  • χρήματα από που έρχονται, πως μαζεύτηκαν και που πηγαίνουν, ?
  • πάνω και κάτω από το τραπέζι και με παραστατικά είτε ανύπαρκτα είτε σμικρύμενα ώστε να χωρέσουν στην δήλωση και τον έλεγχος των εκλογικών δαπανών(που είναι ένα καλαμπούρι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου