Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πλημμυρικός κίνδυνος της Βάρδας παραμένει και απειλεί

 Ο πλημμυρικός κίνδυνος της Βάρδας παραμένει και απειλεί

  • …και δεν αφορά μόνο την Βάρδα αλλά και όπου διέρχεται η νέα Εθνική Οδός (Ολυμπία Οδός) «Πάτρα-Χανάκια» που αλλάζει όλη την γεωμορφολογία των περιοχών της Ηλείας και τις φυσικές ροές των όμβριων υδάτων…
Η ανάρτηση του «Εμπορικός Σύλλογος Βάρδας Βουπρασία» θέτει θέματα και επικινδυνότητες και αναφέρει:
«το πρώτο πρόβλημα που θα θέλαμε να αναδείξουμε , είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η Βάρδα ως πόλη & κατ' επέκταση οι γύρω περιοχές & τα χωριά. Για την Βάρδα το πρόβλημα ξεκινά το 2015 και δυστυχώς συνεχίζετε έως σήμερα κάθε φορά που θα ρίξει πάνω από 120 χιλιοστά νερό.
Τα νερά που πλημμυρίζουν την Βάρδα έρχονται από την περιοχή Ψάρι & αφού περάσουν κάτω από την εθνική , καταλήγουν κυρίως στην οδό Αγ. Νικολάου & από εκεί πλημμυρίζουν όλη την Βάρδα.
Η κυρία αιτία που τα νερά πέφτουν στην Βάρδα ,
  • είναι η χάραξη της Νέας εθνικής οδού που άλλαξε το ανάγλυφο της περιοχής & αντί τα νερά να κατευθύνονται στην Βέργα & στο Κλιματσίδι που ήταν για 10ετιες η φυσική τους ροή πλέον καταλήγουν στην Βάρδα .
Χρόνια έχουμε ενημερώσει για το πρόβλημα Δημοτικές & Νομαρχιακές αρχές & είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι με την επανέναρξη των έργων της νέας εθνικής το πρόβλημα θα λυνόταν.
  • Άντι αυτού η κατασκευάστρια εταιρεία , κατασκεύασε τον αγωγό που έχουμε αναρτήσει ,ο οποίος θα συγκεντρώνει όλα τα νερά πάνω από την Βάρδα τα οποία δυστυχώς θα καταλήγουν στην Αγίου Νικολάου μέσα από τις γνωστές διαδρομές.

Ο Εμπορικός σύλλογος έχεις κάνει αναφορές & παλαιότερα στο πρόβλημα , κάποιες από τις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε στην σελίδα του Facebook στις ημερομηνίες 3&4/12/21 καθώς & στις τοπικές εφημερίδες.
Ο νέος αγωγός όμβριων που κατασκευάζετε από το γήπεδο έως την διασταύρωση Αρχαίας Ολυμπίας & Θερμοπυλών θεωρούμε ότι δεν λύνει το πρόβλημα , γιατί μεν θα απομακρύνει μεγάλες ποσότητες νερού από την Βάρδα αλλά αφού πρώτα έχουν πλημμυρίσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου