Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

«Αεροπορική πτώση» της τουριστικής επισκεψιμότητας του αεροδρομίου Αράξου, πλήρης αποτυχία της Περιφέρειας ..

 «Αεροπορική πτώση» της τουριστικής επισκεψιμότητας του αεροδρομίου Αράξου, πλήρης αποτυχία της Περιφέρειας ..

  • Στο πάτο ο Άραξος πανελλαδικά σε αριθμό αφίξεων το 2023 και με την μεγαλύτερη πτώση από όλα τα αεροδρόμια …

Συντριπτικά άσχημα  είναι τα στοιχεία του στατιστικού δελτίου Σεπτ. 2023 του ΙΝΣΕΤΕ(Ινστιτούτο Τουρ. Επιχειρήσεων) για το Αεροδρόμιο Άραξος βασική είσοδος/αφίξεων Τουριστών εξωτερικού για την Δυτική Ελλάδα και κυρίως για Ηλεία (το 85% των επισκεπτών προορίζεται για Ηλεία)
  • Μέχρι και το Αύγουστο του 2023 είχε μόνο 50.763 αφίξεις, είναι στην προτελευταία θέση των ελληνικών αεροδρομίων (προσπερνά μόνο αυτή της Μυτιλήνης), όταν η Καλαμάτα είχε 95.000, η Ζάκυνθος 774.000 και η Κεφαλονιά 293.000
  • Είχε την μεγαλύτερη πτώση πανελλαδικά σε αφίξεις -22,50% σε σχέση με την προ covid χρονιά το 2019 (επί ολόκληρης Θητείας της νυν περιφερειακής αρχής)
  • Ο Άραξος έχει μόλις το 0,35 % των πανελλαδικών αεροπορικών αφίξεων ή 1 στους 285 τουρίστες χρησιμοποιούν τον Άραξο…
Τουριστικά οι αποτυχημένοι (εκ τους αποτελέσματος) και ανίκανοι (εξ αποδείξεως) οι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (με ακεραία την ευθύνη να έχουν ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης & ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ν. Κοροβέσης)
Αντί να κάνουν σοβαρή και επιστημονική δουλειά (..πολλά ζητάω..) θεωρούν τουριστική προβολή και προσέλκυση τουριστών εξωτερικού, την διασπάθιση των χρημάτων σε πανηγύρια, σε προβολή τουριστική σε τοπικά μέσα ενημέρωσης (λες και πχ. Γερμανός θα διαβάσει Ηλειακό Τύπο & site ..)
… απλά ξοδεύουν τα 4 εκ. € που προβλέπονται την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (με απευθείας αναθέσεις, περί τις 500 φέτος ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και τουρισμού..) σε καταχωρήσεις σε τοπικά μμε, ενισχύοντας συλλόγους, ομίλους κλπ., πανηγύρια, σουαρέ, ηχητικά, εκτυπωτικά, τραπεζώματα, φόρουμ, ημερίδες κλπ. για να εξασφαλίσουν πολιτική προβολή και υποστήριξη, να δεσμεύσουν ανθρώπους και αυτοί με ένα μικρόφωνο στο χέρι να μιλούν …
Πολιτικός προεκλογικός ...τουρισμός προπληρωμένος και δωρεάν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου