Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ένας δήμος (Ανδραβίδας-Κυλλήνης) που πάει όλο και χειρότερα

 Ένας δήμος (Ανδραβίδας-Κυλλήνης) που πάει όλο και χειρότερα

Η "ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΝΤΖΑ Διαβάζουμε σε σπαραξικάρδιες ανακοινώσεις υποψηφίων του συνδυασμού του υποψ. δημάρχου Γιάννη Λέντζα ότι "άλλαξε σελίδα". Μόνο που η αλήθεια είναι ότι αυτή η νέα σελίδα είναι ίδια και χειρότερη με τις παλιές. Το αποδεικνύουν τα "έργα" του. Αναφέρουμε μερικά.
  1. Μόλις ανέλαβε δήλωσε ότι το νερό που πίνουμε είναι ακατάλληλο γιατί μεταξύ άλλων, τα δίκτυα ύδρευσης είναι με αμιαντοσωλήνες. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Οι δημότες πίνουν ακόμη εμφιαλωμένο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με 200 ως 300 ευρώ το έτος.
  2. Είχε υποσχεθεί την διάνοιξη δυο κεντρικών δρόμων (μήκους 50μ ο καθένας) των Λεχαινών που θα έλυναν το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, που έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής της πόλης. Δεν το έπραξε,
  3. Κατάφερε επί των ημερών του να υπολειτουργεί ο Βιολογικός με αποτέλεσμα τα βοθρολύματα Λεχαινών ,Ανδραβίδας και Τραγανού να πέφτουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα να μολύνουν τον Κυλλήνιο κόλπο, ο οποίος μαζί με τα λαγκάδια , το αντλιοστάσιο κλπ έχει μετατραπεί σε χαβούζα, Ταυτόχρονα όμως με υπαλλήλους του Δήμου στέλνει αναιτιολόγητους λογαριασμούς "έναντι" στους δημότες για ένα έργο που δεν λειτουργεί.
  4. Χωρίς να ολοκληρωθεί και παραδοθεί το έργο του ΑΣΟ μεταφέρει την μεν Δημοτική Βιβλιοθήκη σε χώρο ακατάλληλο (πρώην γραφεία και κατοικία διευθυντή) , στους δε άλλους χώρους τη φιλαρμονική και το Λαογραφικό μουσείο χωρίς μελέτη και ολοκλήρωση των υποδομών του κτιρίου(ψύξη θέρμανση, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων κλπ)
  5. Μεταφέρει αυθαίρετα αντισταθμιστικά οφέλη (χρήματα) της Δομής Μυρσίνης για έργα στη Μυρσίνη ή χρηματοδοτήσεις για αντιπλημμυρικά έργα σε άλλους οικισμούς καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.
  6. Για να κατευνάσει τις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων για έλλειψη υποδομών και υπηρεσιών που υποσχέθηκε αφειδώς, καταφεύγει σε έργα βιτρίνας, φιέστες (πριγκηπική τελετή ορκωμοσίας σε υπαίθριο χώρο και τιμές στον Πατριάρχη όχι στην έδρα του Δήμου αλλά στην διαφιλονικούμενη εκλογικώς Ανδραβίδα. Το μόνο που δεν λέει είναι Ανδραβίδα και Λεχαινά πίνουν το ίδιο νερό δηλ. εμφιαλωμένο!) και διάφορες άλλες αλχημείες που αναζωπυρώνουν τις στείρες αντιθέσεις και τους τοπικισμούς του παρελθόντος στους οποίους και μόνο ελπίζει να στηριχθεί.
  7. Για το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου -Στροφυλιάς, περιοχή μεγάλης περιβαλλοντικής και οικονομικής σημασίας, το ενδιαφέρον του κ. δημάρχου παραπέμπει στο μέλλον, τη στιγμή που η υποβάθμιση του είναι καθημερινή και συνεχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου