Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Αποτελέσματα επί τη βάσει ικανοτήτων (δημοτική αρχή Πύργου)

Αποτελέσματα επί τη βάσει ικανοτήτων (δημοτική αρχή Πύργου)


 

Με πολλές  φανφάρες αναγγέλθηκε…  μετά πολλών απαξιών απορρίφθηκε  η πρόταση της δημοτικής αρχής Πύργου για την χρηματοδότηση  ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο Δήμο Προϋπολογισμού 895.000 ευρώ στο πλαίσιο της ΟΧΕ.

Διατυμπανίστηκε(ατυχώς και ανεπιτυχώς) από το δήμαρχο Τ.Αντωνακόπουλο ως «Το πρώτο μεγάλο βήμα του Πύργου στην εποχή της ηλεκτροκίνησης» αλλά μετατράπηκε σε τούμπα ….


Προέβλεπε την

  • «προμήθεια τριών καινούργιων Ηλεκτροκίνητων Μίνι Αστικών Λεωφορείων, συμπεριλαμβανομένου και δύο ανεξάρτητων φορτιστών βραδείας φόρτισης και ενός σταθερού σταθμού ταχυ-φόρτισης, κατάλληλων για τη φόρτιση των συσσωρευτών κίνησης που θα φέρουν τα λεωφορεία»

…αλλά μετατράπηκε σε μια τρύπα στο νερό…

Υπήρξε

  • ευκαιρία προβολής της δημοτικής αρχής,

εξελίχθηκε σε κόλαφο…

Η απόρριψη δείχνει την (αν)επάρκεια της ηγετικής ομάδας της Δημοτικής αρχής …

Το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης από τον του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου  Φαρμάκη είναι ενδεικτικό της προχειρότητας προετοιμασίας του φακέλου της αίτησης…

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά διότι: «Δεν έχει προσκομιστεί η έκθεση τεκμηρίωσης στο πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων υπό μορφή αντιστάθμισης για παροχή δημόσιας υπηρεσίας», «δεν έχει συμπληρωθεί ορθά η χρηματοοικονομική ανάλυση», «Δεν έχει συμπληρωθεί ο πίνακας κάλυψης ιδίας συμμετοχής του δικαιούχου», «Δεν έχει προσκομιστεί απόφαση για την καταβολή του μη επιλέξιμου ΦΠΑ.»

Προφανώς μόνο για φωτογραφίες είναι… ξέρουν να παίρνουν πόζες…


Επιπλέον ζήτημα εγείρεται για την στάση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου  Φαρμάκη
ο όποιος αυτό το θέμα (της χρηματοδότησης  ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο Δήμο Προϋπολογισμού 895.000 ευρώ στο πλαίσιο της ΟΧΕ.) το είχε παρουσιάσει ως έργο εν εξελίξει στον απολογισμό του ενός χρόνου  της δράσης της Περιφερειακής αρχής. Τα θέμα αυτό δείχνει αφενός το αναληθές των ανακοινώσεων της περιφερειακής αρχής (είναι άραγε και άλλα εξαγγελθέντα έργα ανάλογου ψεύδους ?) και αφετέρου την εκτεταμένη προχειρότητα στην επιδίωξή της να επιδείξει έργο.

Υ.Γ.

Προς τον Δήμαρχο Πύργου :

Άσχημα τα μαντάτα από το Συμβούλιο Επικρατείας  

Απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων έχουμε με απόφαση του ΣτΕ για την ανάθεση σκάνδαλο έργο του 1.404.000 ευρώ … Με την απορριφθείσα  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αιτούνταν ο Δήμος Πύργου μέχρι το ΣτΕ να βγάλει την τελική απόφασή του για την εκτέλεση ή μη του έργου, ο δήμος να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες.

Σημείωση: Η απορριπτική απόφαση της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ» προέρχεται από ανάρτηση  του Ανδρέας Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου