Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ηλεία ( και οι Ηλείοι) εν κινδύνω …

Ηλεία ( και οι Ηλείοι) εν κινδύνω …


  • Ο Κορωνοϊός επελαύνει στην Ηλεία και η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου ( που αυτό σηκώνει το βάρος) απελπιστική  και άκρως επικίνδυνη !

Οι κλινικές Παθολογική, Covid, ΜΕΘ έχουν φρακάρει, έχουν «ξεχειλίσει», οι Ιατροί λίγοι και σε λίγο θα μείνεις ένας Παθολόγος για όλη την Ηλεία, εφημερία με ένα Ιατρό για 100 ασθενείς, η αναμονή ( σε κουβούκλια και εξωτερικούς χώρους !) στα επείγοντα ώρες ατελείωτες.  Άρρωστοι λόγω έλλειψης κλινών, νοσηλεύονται στα επείγοντα και υπάρχουν φιλοξενίες παθολογικών ασθενών και σε άλλες κλινικές.

  • Πως θα καλύψουν οι 4 Παθολόγοι ( και σε λίγο ένας) τις  ανάγκες ενός ολόκληρου Νομού, τις Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων,  το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τις  ΜΕΘ τις κλινικές covid-19 ?
  • Πως θα καλυφθούν άλλες κρίσιμες ειδικότητες όπως στην Καρδιολογίας που λείπουν ιατροί, όπως και Ενδοκρινολόγοι και Ρευματολόγοι,  Πνευμονολόγοι  στο Νοσοκομείο Πύργου.
  • Πως θα καλυφθούν οι ανάγκες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου ενώ έπρεπε να υποστηρίζεται από επτά μόνιμους ιατρούς υπάρχουν μόλις δύο ως Επιμελητές Β’- κανείς εκ των οποίων δεν είναι Εντατικολόγος.

Στην Ηλεία τα επίσημα ( γιατί υπάρχουν και αυτά που δεν λέγονται…) κρούσματα διαρκώς αυξανόμενα και ως νομός είμαστε στην 13η  θέση πανελλαδικά (και συνεχώς  ανεβαίνουμε..) στα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών και στην 22η θέση στα  κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19…

Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και τώρα μάλιστα με τα δωρεάν τεστ (self-tests ... rapid test) η αποκάλυψη τους  θα πιέσει πολύ τα Νοσοκομεία από πολίτες που  απευθυνθούν σε αυτά  για ιατρική βοήθεια…

Η κατάσταση είναι άσχημη πολύ και εξελίσσεται σε τραγική με απρόβλεπτες εξελίξεις και επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές ( που πλέον θρηνούμε ένα συμπολίτη μας σχεδόν κάθε 24ωρο ..)

Ο τόπος μας «βράζει» από κρούσματα και οι εμβολιασμοί των Ηλείων εξελίσσονται με βραδύτατους ρυθμούς( δείτε το χθεσινό μου άρθρο)….  

Το κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο Ηλεία το έχει ξεπεράσει …

Το κύριο, καθοριστικό σημείο και κεντρικό πρόβλημα είναι οι ελλείψεις Ιατρών κυρίως του Παθολογικού τομέα και Εντατικολόγων για την ΜΕΘ αλλά και άλλων ειδικοτήτων  και για αυτό το θέμα κανείς  ( Δήμος, Περιφέρεια, Φορείς κλπ.) δεν το αναδεικνύει, δεν απαιτεί, δεν κάνει «σαματά», «φασαρία», δεν «ανεβαίνει στα κάγκελα»  !

Να μην αποδεχτούν λύσεις προσλήψεων  επικουρικών ιατρών ( δηλαδή όχι μονίμων αλλά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) γιατί δεν ελκύεις Ιατρούς να έλθουν στην Ηλεία, αλλά να απαιτήσουν θέσεις μονίμων ιατρών δίδοντας τους επιπλέον κίνητρα (και όχι επικοινωνιακά φληναφήματα κάλυψης οικονομικά του κόστος στέγασης χωρίς θεσμοθετημένες αποφάσεις και χωρίς ενταχθεί στην προκήρυξη του διαγωνισμού …)  

Αν δεν αντιδράσεις με τον πιο έντονο τρόπο, αν δεν απαιτήσεις άμεσα λύσεις   για αυτό το κεφαλαιώδες «ζωής ή θανάτου» ζήτημα για ποιο άλλο θα κάνεις ?

Πεθαίνουν άνθρωποί και  θα πεθάνουν και άλλοι (δυστυχώς..) και δεν τα αναποδογυρίζουμε όλα και όλους, βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, υπουργεία, κυβέρνηση  και δεν επαναστατούμε ?

Απαιτούνται άμεσα μέτρα ( προσλήψεις ιατρών ) πριν χαθεί ο έλεγχο  της πανδημίας  στον τόπο μας ! …

Τι   θα γίνει αν…  … Διαλογή ασθενών… Θάνατοι  …Τραγωδία ….

Η  υγειονομική  κρίση χτυπά κόκκινο …. δεν έχει γίνει άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας (με ευθύνη της κυβέρνησης) στο νομό μας αποτελεί  κίνδυνο για την υγεία όλων των πολιτών της Ηλείας

Εγκληματούν !

Να αντιδράσουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου