Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Η Ανδρίτσαινα δεν είναι χωριό, είναι η πέτρινη Αρχόντισσα !

 Η Ανδρίτσαινα δεν είναι χωριό, είναι η πέτρινη Αρχόντισσα  !


Ο ανιστόρητος και αγεωγράφητος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης  δήλωσε :

  • «Εκδηλώσεις και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, σε χωριά με πλούσια Ιστορία, όπως η Ανδρίτσαινα. Αποτελεί προτεραιότητα του Περιφερειάρχη μας του κ. Νεκτάριου Φαρμάκη αλλά και δική μου προσωπικά να διατηρήσουμε τη φλόγα του πολιτισμού στα Ιστορικά και Δοξασμένα χωριά του τόπου μας»


Η Ανδρίτσαινα δεν είναι χωριό, είναι πόλη, είναι πολιτεία, υπήρξε πρωτεύουσα του τέως Δήμου Ανδρίτσαινας, είναι η  ιστορική έδρα του νυν Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, υπήρξε επί αιώνες εμπορικό και πνευματικό κέντρο, είναι η πέτρινη Αρχόντισσα της Επαρχίας Ολυμπίας και της εγγύς περιοχής της Αρκαδίας..

Τόσα ξέρει, τόσα λέει


Είναι απομακρυσμένη γιατί δεν έχει ακόμη πλήρως επαρκή οδικό άξονα, έχει υποβαθμιστεί από πλευράς υπηρεσιών και Τραπεζών, λειτουργούν με ελλείψεις  οι εκπαιδευτικές, οι κοινωνικές  και υγειονομικές υποδομές, δηλαδή δεν είναι απομακρυσμένη η Ανδρίτσαινα, αλλά το κράτος και η πολιτεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις,

την απομάκρυναν από τα απαραίτητα και αναγκαία που θα βοηθούσαν να κρατήσουν τους ανθρώπους στον τόπο τους, να ενισχύσουν κάποιους( ήρωες για μένα) που επιμένουν και μένουν εκεί παρόλες τις αντιξοότητες και δημιουργούν..

Η Ανδρίτσαινα δεν είναι χωριό(χωρίς να θεωρώ υποτιμητική την προσωνυμία, αλλά προσβλητική όταν χρησιμοποιείται υποβαθμιστικά..), χωριάτικη είναι η σκέψη του εξ Αττικής ορμώμενου αντιπεριφερειάρχη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου