Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Επανεκκίνηση … με την όπισθεν ( προς λουκέτο μεριά) στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και με την Υγεία στην Ηλεία σε κίνδυνο

 Επανεκκίνηση … με την όπισθεν ( προς λουκέτο μεριά)  στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και με την Υγεία στην Ηλεία σε κίνδυνο



  • Ή δεν έχουν επαφή  με την πραγματικότητα και τον ολετήρα που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη  ή μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ …και εν θερμώ…  


Ένα σχέδιο διάλυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας στην Ηλεία ( και σε όλη την Ελλάδα) βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια περίοδο που είμαστε στην αρχή του νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού και με τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό τεράστιες, επικίνδυνες και θανατηφόρες… 

Η κυβέρνηση προχωρά σε λουκέτο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας … και αυτοί ομιλούν για επανεκκίνηση  

Οι προθέσεις και οι στόχοι της κυβέρνησης είναι «καθαροί» …


Το είπε πρόσφατα (04/07/2021) στην Καθημερινή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε «ριζική αναδιάρθρωση» του υγειονομικού χάρτη, με «αναθεώρηση» του ρόλου των περιφερειακών νοσοκομείων και επί της ουσίας κλείσιμο μονάδων και τόνισε «Δεν γίνεται να έχουμε τρία περιφερειακά νοσοκομεία σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων»

Η εφημερίδα «Τα Νέα» πιστός εκφραστής και υποστηρικτής των κυβερνητικών θέσεων και προπομπός αυτών θέτει την Ηλεία στο μάτι του κυκλώνα του νεοφιλελευθερισμού και με χάρτη θέτει  το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο στόχαστρο … «Παθογένειες του Υγειονομικού χάρτη» και της «Υπερπληθώρα Υπηρεσιών. Νοσοκομεία σε ‘’Γκρίζα Ζώνη’’» και προαναγγέλλει την πρόθεση λουκέτου…


Το προείπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνεδρίου «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή» την Τρίτη 01/06/2019 : ««Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε -και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας- δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, να σχεδιάσουμε έναν ορθολογικό χάρτη υγείας, να μετατρέψουμε νοσηλευτικές μονάδες σε μονάδες που μπορεί να παρέχουν άλλες υπηρεσίες, π.χ. παρηγορητική φροντίδα, αλλά να εξορθολογήσουμε επιτέλους τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας.»


Και μέσα σε όλα αυτά και το βουητό που έρχεται αναγγέλλεται … «επανεκκίνηση» (άρα ομολογείται ότι είναι αδρανή κατάσταση..)   ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, κατά την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, τον αναπληρωτή δημάρχου κ. Ανδρέα Παπαδάκο και την αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου.


Είχαμε γράψει  στις 2 Ιουνίου 2021 «Η Αμαλιάδα ακούει ? ( και καταλαβαίνει ?) …Προς λουκέτο το Νοσοκομείο Αμαλιάδας:» (https://odisseasml.blogspot.com/2021/06/blog-post.html )

«Όλες οι εξελίξεις σημαίνουν και προαναγγέλλουν  ότι το   Νοσοκομείο Αμαλιάδας οδηγείται στο κλείσιμο και στην μετατροπή  του σε ένα Κέντρο Υγείας..

… τα σχέδια που εξελίσσονται ....

Στην Ηλεία όμως αυτό είναι σε πλήρη εφαρμογή …

…διότι δεν  έχουμε την διάλυση του  Νοσοκομείου  Αμαλιάδας αλλά και στην  μερική και ελλειμματική λειτουργεία και των Κέντρων Υγείας δια της αποσπάσεως/εφημεριών  των ιατρών στον Νοσοκομείου Πύργου ..

Οδηγούμαστε  σε πλήρη απορρύθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στη Ηλεία

 …ας σκεφτούν αυτοί που υποστήριζαν την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας για ...  ένα ...ισχυρό Νοσοκομείο στη Ηλεία (αυτό του Πύργου ..)  που δεν συνέβη και

.. οδηγούμαστε στο επόμενο  "στάδιο"  ενδυνάμωσης του Νοσοκομείου Πύργου δια της αποδυναμώσεως  των Κέντρων Υγείας

που όλα αποδείχτηκαν ανοησίες.

Στην Ηλεία «έχουμε πολλά νοσοκομεία αλλά όλα υπολειτουργούν και στην ουσία δεν έχουμε κανένα(ο αριθμός των διακομιδών στα δευτεροβάθμια, και όχι στα τριτοβάθμια το αποδεικνύει)», «έθεσε σε υπολειτουργία όλες τις δομές υγείας του Νομού, με αποσπάσεις προσωπικού, για να υπολειτουργήσει το Νοσοκομείου Πύργου.» (Σπύρος Λαμπρινός)

Και όπως έγραψε ο Danidis Konstantinos «Μάλλον μας περνάνε για Αμερικανάκια ή ιθαγενείς, το νοσοκομείο κλείνει και αυτοί μιλούν για επανεκκίνηση, εκτός αν αληθεύουν οι φήμες ότι οι ευεργέτες μας δεν έδρασαν και τόσο ανυστερόβουλα, αλλά περιμένουν να κάνουν το νοσοκομείο ιδιωτικό μέσω ΣΔΙΤ, το θέμα είχε ακουστεί στις εφημερίδες προ κορωνοιού (3 στην Αθήνα και 1 στην επαρχία πιλοτικά), αλλά πάγωσε, μάλλον τώρα περιμένουν τα κοράκια πάνω από το πτώμα του νοσοκομείου που το κατάντησαν έτσι για να το πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί? Ίδωμεν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου