Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Η αθλιότητες και ντροπή που ονομάζονται …Στάσεις Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) στην Ηλεία

 Η αθλιότητες και η ντροπή που ονομάζονται …Στάσεις Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) στην Ηλεία



Πέρα όμως από τα προβλήματα της συχνότητας των δρομολογίων τραγική είναι η εικόνα των στάσεων των λεωφορείων.


Μια αναρίθμητη και εκτεταμένη ντροπή αποτελούν οι Στάσεις Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) στην Ηλεία που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι άθλιες, γεμάτες σκουπίδια, χωρίς στέγαστρα, με σπασμένα τζάμια και πλέξιγκλας, σκουριασμένα σίδερα, σκεβρωμένα αλουμίνια, χωρίς καθίσματα ή πάγκους, γεμάτες  βλάστησης ( βάτα κλπ.), απεριποίητες, με ξεφτισμένα χρώματα, επικίνδυνες να τραυματιστείς μια,  κατάσταση είναι τριτοκοσμική.

Προσομοιάζουν μια διαλυμένα μαντριά ζώων …


Οι πολίτες της Ηλείας οι οποίοι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία οι οποίοι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία είναι εκτεθειμένοι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και ρυπαρές , σε συνθήκες που  προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια …. , όπου οι επιβάτες, παιδιά και ηλικιωμένοι αναγκάζονται να περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο …. σε θερμοκρασίες πέραν των 40 βαθμών κελσίου ή στη βροχή και τον αέρα… Κατάσταση η οποία είναι ιδιαίτερος επικίνδυνη για τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και γενικά όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.


Η αρμοδιότητα της συντήρησης και διαχείρισης των Στάσεων ανήκει στους  Δήμους Ηλείας ( αλλά πιστεύω πως έχει ευθύνη και το ΚΤΕΛ  Ηλείας…)  οι οποίοι είναι  υπεύθυνοι  και μάλλον τους δημότες τους και τους επισκέπτες τους  τους θεωρούν κάτι κατώτερο από τα ζώα, προφανώς επειδή έχουν την άνεση του ιδιωτικού οχήματος …  θα ασχοληθούν με την … πλέμπα  ???? !!! που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μετάβαση τους στα σχολεία, στα νοσηλευτήρια, για μπάνιο, να επισκεφτούν υπηρεσίες και για μεταφορά από τη μια πόλη στην άλλη, αυτούς που ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση.

Στάσεις που δεν παρέχουν καν τη βασική υποδομή και σε ορισμένες δεν υπάρχει καθόλου σήμανση ( Ταμπέλα που να δείχνει που ότι είναι στάση Λεωφορείων /  Πληροφοριακή Πινακίδα Π28)  με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην γνωρίζουν που πρέπει να αναμένουν την διέλευση των λεωφορείων. Όσο δε για ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης που  παρέχουν στο επιβατικό κοινό απαραίτητες πληροφορίες όπως ώρα άφιξης και σχετικά μηνύματα κλπ. για την Ηλεία αυτό μάλλον θα εφαρμοστεί τον επόμενο αιώνα… 

Στο Δήμο του Πύργου όπου η κατάσταση των Στάσεων των Λεωφορείων είναι απελπιστική και απαράδεκτη ( και ομοία του πολιτισμού των δημοτικών ..αρχόντων )

  •  
    υπάρχει και το ξεφτιλίκι
      των κατασκευών/Στάσεων με φωτοβολταϊκό, φωτισμό κλπ. που έχουν εγκαταλειφθεί και όπως γράφει φίλος : «να μεγάλο κομμάτι που πονάει και όλοι ξεχνάνε είναι οι στάσεις με τα φωτοβολταϊκά που είχαν χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια για το ΚΤΕΛ.... ( Οι οποίες είναι όλες κατεστραμμένες έχει γίνει πλιάτσικο δεν υπάρχει πουθενά το φωτοβολταϊκό και οι μπαταρίες) τέλος πάντων το νόημα είναι στο συγκεκριμένο έργο τις έβγαλαν και είναι πεταμένες στην άκρη...... Ένα έργο 4 ετών ....»

Κόφτε κανά πανηγυράκι και φτιάξτε και συντηρήστε τις υποδομές  που έχει ανάγκη και χρησιμοποιεί ο λαός …








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου