Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Πόσοι θα έπρεπε να παραιτηθούν στην Ηλεία και τη Ελλάδα …

 Πόσοι θα έπρεπε να παραιτηθούν στην Ηλεία και στην Ελλάδα …

O Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς  βαρύνεται  με κατηγορίες  ότι στο παρελθόν χρησιμοποίησε δημόσια κονδύλια για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από ΜΜΕ και αυτός παραιτήθηκε…

Αναρωτιέμαι πόσοι θα έπρεπε να παραιτηθούν  στην Ηλεία που η σχέση  μέσων  ενημέρωσης και πολιτικών σε θέσεις εξουσίας είναι πασίδηλη, κραυγαλέα και σκανδαλώδης..

…και το τραγικά αστείο είναι ότι αυτά τα μέσα θα προβάλουν την είδηση και θα παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για κονδύλια, επιδοτήσεις, αναθέσεις κλπ. και την σχέση τους με τα πρωτοσέλιδα, τις φωτογραφίες στα φύλλα και τις σελίδες τους … αυτοί είναι…αθώες περιστερές…

 

Στην Ελλάδα …  «Το σε ποιο βαθμό η Ελλάδα δεν είναι "κανονική ευρωπαϊκή χώρα", αναδεικνύεται από τη σημερινή είδηση ότι ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς παραιτήθηκε από τη θέση του γιατί κατηγορείται ότι "στο παρελθόν χρησιμοποίησε δημόσια κονδύλια για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από ΜΜΕ".

Αυτό που σε μια "κανονική ευρωπαϊκή χώρα" αποτελεί λόγο παραίτησης ενός πρωθυπουργού, στην Ελλάδα θεωρείται πια δεδομένη κυβερνητική πρακτική που δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναναν. Αυτό που στην Ευρώπη είναι σκάνδαλο, στην Ελλάδα είναι κανονικότητα.

Και αυτήν την Ευρώπη δεν τη λες γενικά και πρότυπο δημοκρατίας..» (Yannis Almpanis)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου