Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Η μόλυνση στις εκβολές του Αλφειού …στην Μούτελη «πνίγει» τα ψάρια…

 Η μόλυνση στις εκβολές του Αλφειού …στην Μούτελη «πνίγει» τα ψάρια…


Ένα θλιβερό φαινόμενο καταγράφτηκε στις εκβολές του Αλφειού που υποδηλώνει την έντονη μόλυνση  από τις ρυπαντικές ροές  του αποστραγγιστικού καναλιού της Μούτελη, αυτό  της προσπάθειας των ψαριών Κέφαλων να αναπνεύσουν.. βγάζοντας το κεφάλι τους έξω από το νερό….
.


Ιχθυολόγος (που επικοινώνησα) εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα  οφείλεται από τις συνθήκες χαμηλής συγκέντρωσης οξυγόνου…. Υποξίας.. και έντονης συγκέντρωσης μικροσωματιδίων στο νερό…

Το οικοσύστημα των εκβολών του Ποταμού Αλφειού  στερείται επαρκούς οξυγόνου  και θέτει εν κινδύνω την υδρόβια ζωή …

Η ρυπαντική επιβάρυνση (λύματα, απορρίμματα, κλπ. …) της Μούτελη εμφανής και στα αγωνιούντα να προσλάβουν οξυγόνο ψάρια ..


Θα επαναλάβουμε ότι ο μυθικός και θεοποιημένος  Αλφειός  διαρρέει την Ηλεία μετατρέπεται σε αποδέκτη βρόμικων και μολυσματικών ροών που εκτός του αποκρουστικού της εμφάνισης (μια επίσκεψη στην εκβολή της Μούτελη στον ποταμό θα σας εξοργίσει…) είναι και ιδιαίτερα ανθυγιεινώς επικίνδυνο για την εκεί υδρόβια και έμβια ζωή αλλά και για τους ανθρώπους που κάνουν μπάνιο στις εγγύς (και όχι μόνο..) παραλίες αλλά και που καταναλώνουν προϊόντα της γης και αλιεύματα της θάλασσας …


… και ως γνωστόν Δήμος Πύργου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Κράτος εφησυχάζουν, αδρανούν, συνενοχούν  

Οι φωτογραφίες είναι του Pavlos Theodoratos  στην ομάδα  ΑΛΦΕΙΟΣ

και που γράφει:  «κανάλι Μούτελης καμία εκατοστή μετρά πριν τις εκβολές χτες, γιατί άραγε τα Κεφαλόπουλε έχουν όλα το κεφάλι έξω από το νερό ??????»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου