Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ο πολεμικός κίνδυνος επί θύραις (και εντός) της Ηλείας …

 Ο πολεμικός κίνδυνος επί θύραις (και εντός) της Ηλείας …

Η Ουκρανία και ο πόλεμος που δημιούργησε η (κατακριτέα) εισβολή της Ρωσίας είναι μακριά (πάνω από 1.000 χιλιόμετρα) από τη Ηλεία και την Ελλάδα.. αν και οι αποστάσεις στην εποχή μας είναι σχετικές…
Όμως ο πόλεμος μπορεί να έλθει (ή ήλθε) κοντά μας στην Ηλεία, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα …
Αν το «το τζίνι ενός παγκόσμιου πολέμου αφεθεί να βγει από το μπουκάλι», τα πυρηνικά χρησιμοποιηθούν ή η εμπλοκή γενικευτεί, η επαφή ή ο κίνδυνος πολεμικών πληγμάτων είναι ορατός για δύο μεγάλες επιθετικές αιχμές κατά της Ρωσίας … και πως θα απαντήσει αυτή ?
Άραξος και Ανδραβίδα…Πυρηνικές κεφάλες και «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022»

  • Δημοσιοποιήθηκε ότι στον Άραξο (116 ΠΜ) της Αχαΐας και εγγύς της Ηλείας θα οι αποθήκες του είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα πυρηνικά των ΗΠΑ, Στη βάση του Αράξου μετά τον «εκσυγχρονισμό» της κατασκευάστηκαν έξι(6) «Θόλοι Αποθήκευσης Όπλων» (Weapons Storage Vault, WSV) με χωρητικότητα για 24 πυρηνικές βόμβες.


  • Με κοίταγμά και επιθετικό προσανατολισμό προς την Ρωσία, εντός και με βάση την Ηλεία και στην 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα διεξάγεται η άσκηση η πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022» ως πρόβα πολέμου στο Αιγαίο λόγω Ουκρανίας… και συμμετέχουν…Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, ΗΑΕ, και η Ρουμανία και στην οποία άσκηση θα συμμετέχει και το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο, Charles De Gaulle….
Η Ουκρανία και ο πόλεμος ήλθαν σιμά μας …
Πολύ θα κουνήσουν το κεφάλι και θα πουν «υπερβολές» ή «σώπα μωρέ..», αλλά η ιστορία μας έχει διδάξει το αντίθετο…!
Το «Όχι στον Πόλεμο» δεν εκφράζεται μόνο με ζωγραφιά του περιστεριού της Ειρήνης, αλλά με την εναντίωση στην χρήση της Ανδραβίδας και του Αράξου για επιθετικούς σκοπούς αλλά μόνο για την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας , της Ελλάδας .. κανενός ΝΑΤΟ και ΗΠΑ
  • Δεν είμαστε κατά του πολέμου μόνο γενικώς αλλά και ειδικώς όταν εμπλέκεται ο τόπος μας και αντιδρούμε
  • Δεν μπορεί να παριστάνουμε τους πατριώτες προβάλλοντας την εμπλοκή μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια πολέμου, να αναφωνούμε πολεμικές ιαχές, να χρησιμοποιούμε την φρίκη του πολέμου σαν video game, είναι αφέλεια να μην βλέπουμε το δραματικά και θανατικά επικίνδυνο να έλθει ο πόλεμος μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ηλεία, να εμπλακούμε σε νέους Κριμαϊκούς πολέμους, να μετατραπούμε σε αναλώσιμο παίγνιο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, να θρηνήσουμε απώλειες … δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς..!
Όχι στην εμπλοκή στο πόλεμο... Όχι στα πυρηνικά !  …Ναι στην Ειρήνη !
Για κλείσιμο παραθέτω κάποιους στίχους από ένα τραγούδι των Ν.Ξυλούρη/Γ. Μαρκόπουλου/Γ.Σκούρτη..
  • «Κι εμείς κοιτούσαμε../Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί/Κρατούσαν δίκιο οι οχτροί/Κι εμείς φωνάζαμε/Ζήτω και γεια/Κι εμείς φωνάζαμε/Ζήτω και γεια/Σαν κάθε μέρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου