Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

«Αλσύλλιο στη Σπιάντζα…. εικόνες τριτοκοσμικές … κομμένα δέντρα… και ούτε ένα παγκάκι… ένας κάδος….» … Πύργος Ηλείας…

 «Αλσύλλιο στη Σπιάντζα…. εικόνες τριτοκοσμικές … κομμένα δέντρα… και ούτε ένα παγκάκι… ένας κάδος….» … Πύργος Ηλείας…

Το Αλσύλλιο της Σπιάντζας αποτελεί πνεύμονα ζωής, τόπο ηρεμίας και χώρο άθλησης και με  πολλά τα λόγια και οι φωτογραφήσεις για φροντίδα και περιφρούρηση αυτού και για ήπιες παρεμβάσεις που θα κάνουν φιλικό  τον  πανέμορφο αυτό χώρο


Το αποτέλεσμά τους ορατό στις φωτογραφίες…. και όπως μου γράφει ο φίλος G.T.(δικές του και οι αποδεικτικές φωτογραφίες…   «Είχα πάει στο αλσύλλιο στη Σπιάντζα…. εικόνες τριτοκοσμικές … κομμένα δέντρα… και ούτε ένα παγκάκι… ένας κάδος….»

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της φροντίδας  της Δημοτικής αρχής του Πύργου και του Δασαρχείου…


Πέρυσι στήθηκαν παράτες μετά πολλών δηλώσεων και φωτογραφήσεων ….  ήταν εκεί και η γνωστή για τις πόζες της βουλευτής…

Τότε (09/06/2021) ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος είχε πει:

  • «Εδώ μπορεί να υπάρξει μια ήπια ανθρώπινη παρουσία χωρίς τη χρήση υλικών που ανατρέπουν τη φυσιογνωμία της περιοχής. Γι’ αυτό και με τον Δασάρχη κ. Λάττα που έχει παρουσιάσει μεγάλη εξωστρέφεια της Υπηρεσίας του, θα προχωρήσουμε με ήπιες παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη βιωσιμότητα αυτού του μοναδικού οικοσυστήματος.»

Την ανικανότητα τους την ξεπερνούν ο ψεύτικος λόγος και η μεγάλη τους κάψα για τις φωτογραφήσεις …

Όμως …  το Αλσύλλιο της Σπιάντζας και η Λίμνη της Μουριάς (επαναπλημμυρισμένη) μαζί με τον Αλφειό, τις όχθες του και τις  εκβολές του θα μπορούσε να αλλάξει πλήρως   την εικόνα και την ζωή της περιοχής και του Πύργου να του δώσει τεράστια οικονομική και αναπτυξιακή ώθηση να τον κάνει πιο ωραίο, φιλικό και περιβαλλοντικά  όμορφο.. …θα μπορούσε να γίνει ένα πανέμορφο περιβαλλοντικό πάρκο, με χώρους αναψυχής, πεζογέφυρές που να συνδέουν τις όχθες του Αλφειού( κυρίως στις εκβολές, την αξιοποίηση της θαυμαστής σιδερένιας σιδηροδρομικής γέφυρας, με καφέ, εστιατόρια, χώρους άθλησης, ξεκούρασης, παιδότοπους κλπ.

…αλλά  με αυτούς που έχουμε, μόνο σκουπίδια, κομμένα δέντρα και εγκατάλειψη …

…και όπως συνήθως λέει ένας φίλος «αυτή η στάνη τέτοια τυρί βγάζει»….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου