Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Παράνομη η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Πύργου για το Λιμενικό Ταμείο …

 Παράνομη η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Πύργου για το Λιμενικό Ταμείο …

  • Ευθύνες στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που αν και νομικός αποδέχθηκε την έκνομη ενέργεια…
  • …και εξελίξεις (ποινικές)  για τη ανάθεση του 1.404.000€…

Ο Δήμαρχος Πύργου πέρα από αναποτελεσματικός και ανεπαρκής έχει  περάσει στο  στάδιο των αυθαίρετων, αυταρχικών αλλά και παρανόμων διαδικασιών…!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και στην συνεδρίαση  της 23/03/2022  και στο θέμα «Λήψη απόφασης ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου»» προέβη παρανόμως  στη αποπομπή  δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του (των Ν. Ψάρρη – ο οποίος μάλιστα είναι σε Νοσοκομείο εγχειρισθείς- και Κ. Χρυσικόπουλο, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση -διαβάστε την στο τέλος του άρθρου).


Η εκδίωξη των δύο μελών είναι παντελώς παράνομη διότι αυτά είχαν ορισθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στις 23/09/2019 μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. του ΔΛΤΠ  και βάση κατά τον νόμο απόφασή του: «Ορίζει η θητεία του Δ.Σ του ΝΠΔΔ ν’ ακολουθήσει τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα λήξει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.» ( η απόφαση παρατίθεται..)

  • Η παράνομη αυτή απόφαση συντελέστηκε με ευθύνη του Προέδρου  Δημοτικού Συμβούλιου Πύργου  Ν. Κυριαζή που παρότι νομικός και γνώστης του εκνόμου  συμμετείχε και ανέχτηκε  όπως και όλα τα Μέλη του Δ.Σ που την ψήφισαν…

Ο Δήμαρχος είχε κάθε δικαίωμα να παραιτηθεί  από πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΛΤΠ και να προτείνει  άλλον στην θέση του αλλά δεν μπορούσε (και είναι παράνομο) να αντικαταστήσει σαν σατράπης με το έτσι θέλω  τα δύο μέλη του Δ.Σ. και του οποίου οιαδήποτε απόφαση θα είναι παράνομη και θα υπέχει νομικές ευθύνες…

Παράνομη είναι επίσης η νέα σύνθεση του  Δ.Σ. του ΔΛΤΠ  διότι δεν υπάρχει εκπρόσωπος Κοινοτικού Συμβουλίου Κατακόλου (μέχρι τώρα ήταν ο αποπεμφθείς Κ. Χρυσικόπουλος)


Ο δήμαρχός Πύργου που θεωρεί τις Υπηρεσίες, τους Υπαλλήλους και τους Οργανισμούς του τσιφλίκι και οικόπεδό του, το Δημοτικό Συμβούλιο παίγνιο έχει καταντήσει επικίνδυνος και ακραία αυταρχικός και οδηγεί τον Δήμο σε επικίνδυνους ατραπούς…

Η βάση και το κίνητρο της παράνομης ενέργειάς του εδράζεται και πηγάζει από την προσπάθειά του να ελέγξει το  Δ.Σ. του ΔΛΤΠ (μέχρι τώρα δεν είχε τον έλεγχο της πλειοψηφίας, λόγω του ότι οι εκδιωχθέντες ήταν απέναντι και κατά του) για προχωρήσει σε εξόφληση υποχρεώσεων και σε νέα ανοίγματα «ανάπτυξης» του Λιμενικού Ταμείου με μελέτες, συμβούλους και …έργα…

Υ.Γ.

Για το θέμα του έργου του 1.404.000€ που ανατέθηκε χωρίς διαγωνισμό σε αθηναϊκή εταιρεία και για το οποίο απόφαση του ΣτΕ απαγορεύει την υπογραφή σύμβασης (παρ’ όλο που το είχε αναγγελθεί) και την εξαπάτηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της παραποίησης του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του Δήμου έχουν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες από την Δικαιοσύνη που θα έχουν άσχημες  επιπτώσεις στην Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο… οσονούπω… (κακουργήματα, διώξεις κλπ. …)

Για το απόφαση αυτή εις εκ των (εκδιωχθέντων) συμβούλων Κ. Χρυσικόπουλος  (ο άλλος είναι στο νοσοκομείο…) εξέδωσε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση και που γράφει:

«Διότι δεν εσυμορφώθην προς τας υποδείξεις του αυτοκράτορα, της αυτοκράτειρας και των λεκανάδων»

Για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Πύργου αποδείχτηκε μικρός, κατώτερος των περιστάσεων. Με πραξικοπηματικό τρόπο αντικατέστησε εμένα από μέλος του ΔΣ του του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου αλλά και τον Αντιπρόεδρο. Που ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επι της διαδικασίας; Έτσι δείχνει τον ανάλγητο εσωτερικό του κόσμο.

Είμαι εκλεγμένο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Κατακόλου. Ουδέποτε αποδέχτηκε τις προτάσεις μου για κάτι καλύτερο, αναπτυξιακό για το λιμάνι. Συμβιβάστηκε με το κατεστημένο….

Δεν μπορούσα να προδώσω τις ελπίδες των συνδημοτών μου για το χωριό. Σε καμία σκοπιμότητα δεν συμμετείχα. Η ασυνέπεια που μου καταλόγισε ο Δήμαρχος είναι η ανυπακοή που επέδειξα σε ζητήματα περίεργα και σοβαρα και δεν ενέδωσα σε εντολές.

Ο Δήμαρχος σε πολλές συνεδριάσεις απευθυνόταν χωρίς ντροπή για τους κατοίκους του Κατακόλου: «Σας ξέρω εσάς τους Κατακολίσιους»

Το λιμάνι ανήκει στο Κατάκολο και δεν είναι ιδιοκτησία ή κληρονομιά ή προίκα κανενός.

Σας υπενθυμίζω κύριε Δήμαρχε : Είσαι ο μόνος Δήμαρχος που κατέλυσες όλες…τις αξίες.

Ο σοφός λαός μάς έχει δώσει προσωνύμια. Πες το δικό σου να σου πω το δικό μου….

Χρυσικόπουλος Κώστας

Εκλεγμένο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Κατακόλου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου