Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Το Κατάκολο και ο Σιδηρόδρομος αναμένοντας τους τουρίστες, τους επισκέπτες, εμάς ….μια άθλια τριτοκοσμική κατάσταση …

 Το Κατάκολο και ο Σιδηρόδρομος αναμένοντας τους τουρίστες, τους επισκέπτες, εμάς  ….μια άθλια τριτοκοσμική κατάσταση …


Γράφει το «Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών»

«Προβληματίζουν οι εικόνες από το Κατάκολο

 Ξεκινά η τουριστική σεζόν με την άφιξη των πρώτων κρουαζιερόπλοιων και οι συρμοί είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τους χιλιάδες επισκέπτες στην Αρχαία Ολυμπία

Η πρώτη όμως επαφή με την χώρα μας είναι απογοητευτική, αν κάποιος δει τις εικόνες από τις τουαλέτες στην σιδηροδρομική στάση. Χωρίς ρεύμα & νερό η εικόνα του εγκαταλελειμμένου κτιρίου τα λέει όλα.


Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες ο σιδηρόδρομος αναπτύσσεται & αποτελεί το κύριο μέσο μεταφοράς επιβατών & εμπορευμάτων. Το 2021 είχε ανακηρυχτεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων με την Ε.Ε. να δείχνει τον σιδηρόδρομο ως το μέσο για την οικονομική ανάκαμψη.

Στην Ελλάδα των εξαγγελιών, η εγκατάλειψη κυριαρχεί εδώ & 3 χρόνια.

Οι εικόνες τα λένε όλα.

Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να συγκινηθούν. Ξέρουμε ότι το στέκι τους ενοχλεί γιατί αναδεικνύει αυτές τις εικόνες, που δεν τιμούν κανένα. Σπεύδουν κατόπιν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που δημοσιεύουμε καθώς είναι φανερό ότι ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας (και των εξαγγελιών).

Κατά τα λοιπά, εξαγγελίες για την ανάπτυξη του τρένου στην Ηλεία έχουμε ακούσει πολλές.

Ας φροντίσουν άμεσα όλοι να αλλάξει η εικόνα στην περιοχή και ας μπουν δρομολόγια που θα εξυπηρετούν τους τουρίστες σε τακτά διαστήματα.

12 χρόνια τώρα όμως, μετά το κλείσιμο της Πελοποννήσου, οι σιδηροδρομικοί τις διαβάζουμε και απλά χαμογελάμε……»

Αφιερωμένο στον ΟΣΕ (που του ανήκει), τον Δήμο Πύργου (που έπρεπε να μεριμνά) και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (που υλοποιεί το έργο αναβάθμισης της γραμμής και των Σταθμών.. που έχει διακοπεί)

https://mixanodigoiose.blogspot.com/?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου