Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Αισχύνη και κατάντια του Δημάρχου Πύργου … βραβεύει την Κυβέρνηση για το Νοσοκομείο Πύργου….

 Αισχύνη και κατάντια του Δημάρχου Πύργου … βραβεύει την Κυβέρνηση για το Νοσοκομείο Πύργου….



  • Όταν εκτιμάς ότι έχει φτάσει ο δήμαρχος Πύργου στον πάτο, αλλά βλέπεις ότι οι πράξεις, τα έργα και τα λόγια δείχνουν ότι ο πάτος δεν είναι το όριο του….

Βράβευσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, κυβερνητικό διορισμένο υπεύθυνο για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Ηλεία ( και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά), μην ξεχνάμε είχε προηγηθεί και η βράβευση της αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα… ( του μένει να βραβεύσει και τον Υπουργό Θ. Πλεύρη… για να κάνει τρία-φουλ …), βράβευσε λοιπόν το κυβερνητικό εκπρόσωπο …:
  • «για τη σθεναρή του προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτό το Νοσοκομείο του Πύργου και να αντιμετωπιστούν τα πολύ σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζει η Παθολογική Κλινική.»
…και συνέχισε λέγοντας και λείχοντας
  • «Αν σήμερα, παραμένει ανοιχτή η Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Πύργου, οφείλεται στα «εντέλλεσθαι» που υπογράφει ο κ. Καρβέλης.»
  • «Ο κ. Καρβέλης έχει αποδείξει ότι είναι μαχητικός, παίρνει τις αποφάσεις που πρέπει, και τον ευχαριστούμε που είναι πρωτεργάτης στην προσπάθεια να μείνει ανοιχτό το Νοσοκομείο του Πύργου»
Το Νοσοκομείο παραπαίει, διαλύεται

  • Έχει μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο προς Πάτρα 
    (και αλλού..) με τα ασθενοφόρα να είναι σε συνεχή και ακατάπαυστη κίνηση πηγενέλα …
  • …έχει μείνει με ένα παθολόγο ….(δανεικό ..)
  • έχοντας απωλέσει δεκάδες Ιατρούς που δεν έχουν αναπληρωθεί «την τελευταία τριετία, τριών μόνιμων Παθολόγων, μιας Ενδοκρινολόγου (με ενεργό ρόλο στη λειτουργία της Παθολογικής), τεσσάρων γιατρών από τη ΜΕΘ, μιας Αναισθησιολόγου, μιας Ακτινολόγου, μιας Καρδιολόγου, ενός Πνευμονολόγου, δυο Ορθοπεδικών (η μια από το ΤΕΠ), ενός Χειρουργού, ενός Ουρολόγου χωρίς να περιλαμβάνονται όσοι συνταξιοδοτήθηκαν (6-7 αν δεν απατώμαι). Ατελείωτος ο κατάλογος των αποχωρήσεων και οι προσθήκες ελάχιστες.» (Kostas Diamantopoulos)
και ο δήμαρχος Πύργου αντί να διεκδικήσει, απαιτήσει, αγωνιστεί, να εντάξει την Ηλεία στις άγονες περιοχές (παρέχοντας εξτρά κίνητρα για προσέλκυση ιατρών)βραβεύει την Κυβέρνηση για την διάλυση της Υγείας και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της για την ιδιωτικοποίηση της…, δείχνοντας ένα αποκρουστικό ραγιαδισμό…

Να τον χαίρονται κάποιοι που τον θεωρούν (τον δήμαρχο Πύργου) προοδευτικό και θέλουν να τον υποστηρίξουν εκλογικά … ενώ είναι πασιφανές ότι είναι ένθερμός υποστηρικτής της Μητσοτακικής κυβέρνησης και πολιτικής, συνεργάζεται μαζί της και με Ηλείους/ες βουλευτές και υποψηφίους και με την Γαλάζια Περιφέρεια…
Η Ιατρός Niki Agln έγραψε σχετικά:
«Λοιπόν αφού διαβάσαμε ό,τι πιο εμετικό με στάση οσφυοκαμπτικη και μεγάλη δόση black humour, δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω τα γέλια ή τα κλάματα.
  • Συνάντηση κορυφής, δεν τη λες... και αναρωτιέμαι, πόσο χαζούς θεωρούν τους Ηλείους πολίτες? Πόσο? Αντί να διέπονται τα λεγόμενα τους από αιδώ, εναβρύνονται ως άλλοι Μεγάλοι Ναπολέοντες για τις ανδραγαθίες τους και κομπάζουν.
Είναι ασφαλείς οι πολίτες της Ηλείας που την προηγούμενη φορά έμεινε το νοσοκομείο 8 ώρες χωρίς παθολόγο γιατί ασθένησε αιφνίδια ,ο παθολόγος που εφημέρευε και είναι και ο μοναδικός του νοσοκομείου;
  • Εκτός από κάποιον άλλον που έχουν αποσπάσει για τις ανάγκες που υπάρχουν.
  • Ποιος εξέταζε τους ασθενείς; Αν επρόκειτο για σοβαρό περιστατικό στα επείγοντα ή στην κλινική, τι;
  • Απαντήστε μου. Τι;
  • Αυτή είναι η ασφαλής περίθαλψη των Ηλείων ή που κάθε μέρα έρχεται διαφορετικός παθολόγος ο οποίος καμία γνώση δεν έχει για τους ασθενείς που νοσηλεύονται και την πορεία τους.?
  • Τουλάχιστον αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ένας εξ αυτών καθότι ιατρός.
  • Παράλληλα πρέπει να είναι διαρκώς και στα επείγοντα. Βγαίνουν σε κλώνους? Τι στο καλό?
Οι συγκεκριμένοι κύριοι επιθυμούν μια τέτοια ιατρική φροντίδα αν ου μη γένοιτο ασθενήσουν;
  • Θα νοσηλεύονταν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο κάτω από αυτές τις συνθήκες;
  • Είναι σημαντικό να απαντηθεί κι αυτη η ανόητη απορία που έχω.
  • Τα ασθενοφόρα που πηγαινοέρχονται και γεμίζουν τα νοσοκομεία των Πατρών; Συναντώ τουλάχιστον δύο σε διαδρομή μιας ώρας, το έχω ξαναπεί.
Και ερχόμαστε τέλος να κομπάσουμε για τα εντέλλεσθε.
  • Αυτό κι αν είναι αίσχος και ξεπερνά τα όρια. Αντί να το χώσουν κάτω από το χαλάκι μαζί με τα υπόλοιπα.
Ιατροί που σαν περιπλανώμενος θίασος, παίρνουν την βαλιτσούλα τους και πάνε κάθε τόσο ένα ταξιδάκι αναψυχής, γιατί ως γνωστόν η Ηλεία έχει πολλές ομορφιές. Η κ. Γκαγκά και η κουστωδία της το γνωρίζουν πολύ καλά εξάλλου.
Κάποιοι από αυτούς τους ιατρούς δεν είναι και στο άνθος της νιότης τους, και κανένας από αυτούς δεν διορίστηκε έχοντας κατά νου, ότι θα περιοδεύει και θα θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο και τους ασθενείς.
  • Όχι γιατί αν δεν προσπαθούσαν δηλαδή πόσο χειρότερη θα ήταν η κατάσταση;
Για τον ίδιο βέβαια κανένα κόστος δεν έχει όλο αυτό. Δεν βιώνει την κατάσταση ούτε από την πλευρά των ασθενών, ούτε των ιατρών που είναι αναλώσιμοι παρά υπογράφει ένα χαρτί.
Κάπου εκεί κοντά ήταν και μια κυρία που δεν έχει ακουμπήσει ασθενή ούτε καν κατά την διάρκεια του Covid που γινόταν πραγματική μάχη με τους ιατρούς σε ρόλο πεζοναυτών.
  • Μάλλον βοηθούσε νοερά. Πάντως όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη.
Τι μας λένε λοιπόν; Το θράσος υπερβαίνει κάθε όριο. Μην προκαλείτε. Θα σας αναδείξουμε και ήρωες της Ηλείας σε λίγο. Χώστε τα κάπου να μην φαίνονται. Εξάλλου έχετε μεγάλη πείρα σε τέτοια θέματα.
Συμβολικό το βιβλίο σχετικά με τον ρόλο της Ηλείας στην Επανάσταση. Τότε και τώρα.
Τι ήταν το αναμνηστικό δώρο; Αγαλματίδιο του Βαρόνου Μινχάουζεν;
Αισχύνη και κατάντια...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου