Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Η κορωνοϊκή ρουφιανιά στον Πύργο της Ηλείας

 Η κορωνοϊκή ρουφιανιά στον Πύργο της Ηλείας


  • «Άνθρωποι» ρουφιάνοι, που κάθονται και καταδίδουν τι κάνει ο συνάνθρωπος τους.
  • Υπάρχει και η ατομική ρουφιανιά, το κουτσομπολιό, ο κακόβουλος σχολιασμός

Η είδηση ήταν:

«


Σύμφωνα με πληροφορίες περίοικοι ενοχλήθηκαν από τη μουσική το βράδυ και κάλεσαν την Αστυνομία, σε γειτονιά κοντά στο Επαρχείο.

Στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως ο ένοικος του σπιτιού είχε και 12 φίλους του μαζί για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του.

Βέβαια λόγω κορωνοϊού, η Αστυνομία δεν είχε την ίδια άποψη και έκοψε “δώρο - πρόστιμο” σε όλους.

Να αναφέρουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες σε άλλη περίπτωση καταγγελίας από περίοικους για τη δυνατή μουσική, αποδείχθηκε πως στο σπίτι ήταν μόνο τα μέλη πολυμελούς οικογένειας που τσίκνιζε»

Υπάρχουν κάποιοι θλιβεροί, μίζεροι, ποντικοί, υπάνθρωποι που καρφώνουν, καταδίδουν συνανθρώπους τους, για κάθε περίπτωση, γιατί γλεντούν, γιατί τραγουδούν, γιατί χαίρονται, γιατί στο μαγαζί έχει πελάτες απέξω και ένα παραπάνω μέσα, γιατί προσπαθεί να ζήσει, να ξεσκάσει, να βγάλει μεροκάματο, γιατί θέλει να είναι με τους φίλους του, γιατί ο καταδότης μισεί τους άλλους..


Άθλια, αντανακλαστικά που τα ενεργοποίησε ακόμα πιο πολύ ο κορονοϊός.

Καταγγελίες του τύπου «ελάτε γρήγορα στην οδό τάδε, γιατί στο σπίτι του δείνα έχουν στήσει γλέντι» ή «στο μαγαζί τάδε είναι πολλοί μέσα.. »,

Στην Ελλάδα λέγονται  …καρφί, πληροφοριοδότης, χαφιές καταδότης, σπιούνος, ρουφιάνος… πάντα υπήρχαν και στον Πύργο πολλοί… ( και εγώ τους  έχω υποστεί, όπως πολλοί…), πάντα υπήρχαν παντού σε όλη την Ελλάδα ..

Οι Ιταλοί τους αποκαλούν «informatore» ή «spia/ Spioni», οι Γάλλοι τους «mouchards», οι Ισπανοί «chivatos» και οι Γερμανοί «spitzel». Κάθε χώρα έχει μια δικιά της λέξη για τους καταδότες, τους σπιούνους, όλους εκείνους δηλαδή που θεωρούν ότι πρέπει να καταγγέλλουν στις αστυνομικές Αρχές ή σε άλλα όργανα της εξουσίας συμπολίτες τους που δεν τηρούν τους όποιους νόμους.

 

Υπάρχει και η ατομική ρουφιανιά, το κουτσομπολιό, ο  κακόβουλος σχολιασμός (με την μορφή του καλόβουλου)  πράξεων και ενεργειών άλλων ανθρώπων απόντων, περαστικών, γνωστών και αγνώστων  και που πηγαίνει μαζί με την διάδοση ανυπόστατων και συνήθως κακόβουλων φημών.  Υπάρχει στις πλατείες, στις παρέες, στο τηλέφωνο, στα sms και στα messenger, υπάρχει στις γραβάτες και τα κουστούμια και τα ταγιέρ στους καθώς πρέπει, στους κυρίους και τις κυρίες…   …Υπάρχει αυτών που ζουν με τις ζωές των άλλων…


Και τώρα, με την επέλαση του κορονοϊού στην Ευρώπη φαίνεται πως πλήθος επίδοξων επιτηρητών και φρουρών αισθάνονται ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή τους, με πάρα πολλούς από αυτούς να περνούν τις ώρες της αυτοαπομόνωσης, παρακολουθώντας κάθε κίνηση των γειτόνων τους, έτοιμοι να τους καταγγείλουν στις Αρχές εάν παραστρατήσουν.

Είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τον Μητσοτάκη για το τσιμπούσι στην Ικαρία, που δικαιολογούν τις μαζώξεις  στις  εκκλησίες (και πάνε σε αυτές, κάνοντας μεγάλους σταυρούς,..), που δεν εμφανίζονται στο φως της κοινωνίας, δεν βλέπουν το συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς, στα super market, που καταδίδουν τα παιδιά που  μαζεύονται στα πάρκα και τις πλατείες, που παίρνει τηλέφωνο στο 1142 για να καταγγείλει ότι κάποιος συμπολίτης του καπνίζει.

Είναι  οι  ίδιοι οι διαχρονικοί σπιούνοι της χούντας, των Γερμανών, οι χαφιέδες της Ασφάλειας…!    

Σκουλήκια !

ΥΓ:

1. Αν κάτι σε ενοχλεί στον άλλο πηγαίνεις και το λες στον ίδιο καιόχι σαν τυφλοπόντικας καρφώνεις …  

2. Δεν είναι κάτι προσωπικό αλλά διαβάζοντας την είδηση σοκαρίστηκα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου