Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Η Δημοτική Αρχή Πύργου δηλητηριάζει την πόλη με Roundup

 Η Δημοτική Αρχή Πύργου δηλητηριάζει την πόλη με Roundup



Ένα έγκλημα σε βάρος της Υγείας των κατοίκων του Πύργου
  (και των χωριών?) εξελίσσεται διότι η    Δημοτική Αρχή Πύργου ψεκάζει/ραντίζει τα  πρανή, τα κράσπεδα και γενικά των ελεύθερους Δημοσίους Χώρων του Δήμου με ζιζανιοκτόνα απαγορευμένα για χρήση σε αστικούς χώρους που είναι άκρως βλαπτικά το Roundup για τους πολίτες που τα  υφίστανται αναπνέοντας δηλητήρια αλλά και για τους εργαζόμενους που τους πραγματοποιούν χωρίς μέτρα προφύλαξης και  είναι ένοχο για καρκίνο.

Δηλητήρια καρκινογόνα όπως το Roundup. Απαγορευμένα για  κατοικημένες περιοχές. Απαγορευμένα γενικώς..

Το  ράντισμα χόρτων με τοξικά χημικά φάρμακα, όπως το «Roundup», σε αστικές περιοχές δημιουργεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς πρόκειται για προϊόν υπεύθυνο ακόμη και για καρκινογενέσεις.


Οι Δημότες (αλλά και τα οικιακά ζώα) του Πύργου  εκτίθενται σε δηλητήρια, απειλούνται με καρκίνο

Οι εργαζόμενοι ψεκάζουν χωρίς μέτρα προφύλαξής αναπνέουν και απορροφούν το δηλητήριο από το δέρμα εκτίθενται σε ανεπανόρθωτες βλάβες της υγείας τους ..

Το Roundup προβάλλεται από τη Monsanto ως “φιλικό προς το περιβάλλον” προϊόν ενώ είναι μία από τις πιο καταστροφικές ενώσεις που έχουν κατασκευαστεί. Το glyphosate που περιέχεται στο Roundup είναι τοξικό, μολύνει νερά και εδάφη, σκοτώνει ωφέλιμους μικροοργανισμούς του εδάφους, καταστρέφει τη χλωρίδα και την πανίδα των περιοχών όπου ψεκάζεται και αυξάνει την ανθεκτικότητα των ζιζανίων στα ζιζανιοκτόνα. Έχει ήδη ανιχνευθεί από τους επιστήμονες στο νερό, το έδαφος, τον αέρα, το νερό της βροχής και …μέσα στο σώμα μας!

Το  ίδιο το roundup λέει πως είναι επικίνδυνο!


….γράφει επάνω στο μπουκάλι, ως οδηγίες χρήσεως:

 «καταπολεμά όλα τα ζιζάνια. Χρησιμοποιείται σε όλα τα δέντρα και τα φυτά, με ψεκασμό. Κατά τη διάρκεια του ψεκασμού χρειάζεται προσοχή για να μην ψεκαστούν φυτά και δέντρα της καλλιέργειας, να μην ψεκάζουμε κοντά στους κορμούς. Και μετά τον ψεκασμό πρέπει να ξεπλυθεί πολύ καλά με νερό ο ψεκαστήρας ή το βυτίο που χρησιμοποιήσαμε.»

….το ίδιο το Υπουργείο Γεωργίας λέει πως είναι επικίνδυνο.

 


Λέει: να τηρούνται οι οδηγίες που λέει το μπουκάλι, να μη ραντίζουν όταν φυσάει, να μη ρεντίζουν κοντά σε ρυάκια-ρέματα-γενικώς όπου υπάρχει νερό-, να μην ψεκάζουν αν υπάρχουν κοντά μελίσσια, ή όταν ανθίζουν τα λουλούδια (δηλ. όλη την άνοιξη), να μην αφήνουν τα ζώα να βοσκάνε ακόμα κι όταν ξεραθούν τα ζιζάνια, να ψεκάζουν με ειδική ενδυμασία, μάσκα και γάντια, να μη ραντίζουν κοντά σε κατοικίες, σχολεία, κοινόχρηστους χώρους, (τουλάχιστον 50 μέτρα από κατοικίες και 80 από σχολεία), και να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι για τα ζιζάνια, όπως είναι το χορτοκοπτικό, ή άλλα μέσα.   Αλλά δυστυχώς κανείς στην Ελλάδα δεν εφαρμόζει τίποτα απ’ αυτά….

Γράφει η Kw Zuc Delfina που είναι δική της η πρώτη φωτογραφία:

«Ξέρετε με τι ραντίζει όλη την πόλη του Πύργου σήμερα ο «Δήμος»;;;;

Με ROUND UP !!!!

Round up μέσα στην πόλη !!!

Πήγα και ρώτησα τον υπάλληλο !!!!!

Δε θα μείνει χορτάρι, δε θα μείνει ζωύφιο, δε θα μείνει πουλί και φυσικά για σκύλους και γάτες αδέσποτους και δεσποζόμενους ούτε λόγος ......

ΩΡΕ ΑΚΟΥΤΕ ;;;; ROUND UP !!!! ☠

Προσέξτε όσοι βγάλετε βόλτα τα ζωάκια σας σήμερα και μην απορήσετε αν πατάτε σε καμένη γη ... ☠

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ !!!!»

Πηγή στοιχείων: http://antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.com/2017/04/t-roundup.html

Σημείωση: Οι φωτογραφίες εκτός (της πρώτης )αυτής  σημερινής είναι αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου