Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Τα …ανομήματα εις μόναν όψιν της εφημερίδας «Πατρίς»

 Τα …ανομήματα εις  μόναν όψιν της εφημερίδας «Πατρίς»

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια προσπάθεια σπίλωσης των Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου, ώστε να αποκρύβουν οι τεράστιες ευθύνες του Διοικητή του Νοσοκομείου, της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας ( και της κυβέρνησης συνακόλουθα ..) για την προβληματική λειτουργία του Νοσοκομείου (μεγάλες   ελλείψεις ιατρών), το καθεστώς αυταρχισμού της Διοίκησης του Νοσοκομείου ( που κατάντησε στο έσχατο του πυθμένα να μηνύει ιατρούς) και την ανεπαρκή διοίκηση του διακατεχόμενη από εμμονικό πείσμα.

Σε αυτήν την προσπάθεια αντιτίθεται

  •  σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος του Πύργου δια το φορέων του, της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου» «Νοσοκομείο Πύργου – Ώρα Μηδέν» και του Ιατρικού Σύλλογος Πύργου «Πάρτε άμεσα μέτρα για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου» και τοποθετήθηκε απερίφραστα υπέρ των παραιτηθέντων ιατρών,
  • αλλά και η κοινωνία που με μηνύματα συμπαράστασης υπερασπίζεται το δίκιο των ιατρών και το άδικο της Διοίκησης και της κυβέρνησης.


Σε αυτήν ομόθυμη στάση άθλιο ρόλο επιτελεί η εφημερίδα «Πατρίς» που σε παρέμβαση της ιδιοκτησίας και του εκδότη (υπογράφει η ίδια η εφημερίδα)   : «Άρθρο εφ.«Πατρίς»: Οι δύο όψεις μιας «αλήθειας…»( την παραθέτω αυτούσια)  αφήνει άθλια υπονοούμενα


  • για τα ρεπό «πόσα ρεπό παίρνουν οι γιατροί μηνιαίως και πόσα ρεπό ζητούν και παίρνουν οι γιατροί συγκεκριμένης μονάδας στην Ηλεία»
  • για «προστριβές με τη διοίκηση»
  • για άρνηση εμβολιασμού και αρνητών στους ιατρούς

  • αλλά και χρησιμοποιεί αντιεπιστημονικές/ αμαθείς  θεωρίες

Σε αυτήν την αισχρή στάση της  «Πατρίς» απάντησαν εμμέσως αλλά με σαφήνεια η «Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου» και ο «Ιατρικός Σύλλογος Πύργου ( τις παραθέτω) και στην ανάρτηση της στην σελίδα της στο Facebook (https://www.facebook.com/patrisnews ) Ιατροί, Επιστήμονες και Πολίτες που εν λόγω εφημερίδα ουδέν απάντησε και ούτε τις δημοσίευσε στο έντυπη έκδοσή της και τις οποίες τις δημοσιεύουμε ως τις απολύτως κατάλληλες και αποκαλυπτικές

Τα σχόλια στο δημοσίευμα της «Άρθρο εφ.«Πατρίς»: Οι δύο όψεις μιας «αλήθειας…»

Costas Giannakenas :

Ας αρχίσουμε από τον τίτλο.... Το σωστό θα ήταν:

Οι δύο «όψεις» μιας αλήθειας…

Γιατί η Αλήθεια είναι μία και ταυτίζεται με την μία όψη. Η έτερη όψη είναι η διαστρέβλωση αυτής.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για αλήθειες... ας δούμε κάποιες από τις αλήθειες και διαπιστώσεις που κάνει ο αρθρογράφος...

Λέει "Οι κλειδοκράτορες του υπουργείου έκαναν ένα μεγάλο λάθος… δεν έβαλαν δικλείδα ασφαλείας στην προκήρυξη, την μη μετακίνηση γιατρών της επαρχίας."

Και από που προκύπτει ότι κάποιος γιατρός που τοποθετείτε σε επαρχιακό νοσοκομείο είναι υποχρεωμένος να πάρει σύνταξη από το ίδιο νοσοκομείο?

Από που προκύπτει ότι οι γιατροί (και ο κάθε δημόσιος υπάλληλος) είναι όμηροι του συστήματος και χωρίς δικαίωμα να αναζητούν μια καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή?

Από που προκύπτει ότι αν προκύψει καλύτερη (ότι κι αν σημαίνει αυτό) θέση σε άλλο νοσοκομείο δεν θα μπορεί να την διεκδικήσει? Αν ίσχυε κάτι τόσο βλακώδες (μη μετακίνηση) τότε ποιος γιατρός θα πήγαινε σε επαρχιακό νοσοκομείο?

Γνωρίζει ο αρθρογράφος ότι σε πολλά επαρχιακά νοσοκομεία υπάρχει το bonus σε γιατρούς που πάνε σε τέτοιο νοσοκομείο, να δικαιούνται μετακίνηση στον τόπο επιλογής τους μετά από 5 χρόνια? Γιατί άραγε?

Ας δούμε τώρα που πάσχουν τα δήθεν "ερωτήματα"... και λέω δήθεν γιατί ένα ερώτημα έχει σκοπό να μάθει κάποιος κάτι κι όχι να είναι δήθεν "ρητορικό ερώτημα" με στόχο τη δημιουργία προκαθορισμένων και στρεβλών εντυπώσεων ή τη διάχυση υποψιών και στοχευμένων αμφιβολιών.

Ερώτημα 1ο

Τα ΡΕΠΟ των ιατρών είναι νομικά κατοχυρωμένα με βάσει την εργατική νομοθεσία της ΕΕ και της Ελλάδας! Ο κάθε γιατρός δικαιούται να λαμβάνει τα ρεπό του χωρίς καμία παρακώλυση - η μη χορήγηση ρεπό αποτελεί νομικό αδίκημα! Όπως και το ρεπό είναι νομοθετημένο ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Αν οραματίζεται ο αρθρογράφος την κατάργησή του ρεπό ας πάει στο νοσοκομείο να αναλάβει για ένα 24ωρο τους ασθενείς της Παθολογικής κλινικής, των Επειγόντων, της Κλινικής Covid και της ΜΕΘ Covid... ΜΟΝΟΣ του παντού για 80+ νοσηλευόμενους κι ότι περιστατικό προσέλθει στα Επείγοντα! ΤΟΤΕ ας μας πεί για τα ρεπό!

Ερώτημα 2ο

Δεν θα χαρακτηρίσω το ύφος του "ρητορικού" δήθεν ερωτήματος - προφανώς για την δημιουργία ανερμάτιστων εντυπώσεων. Καλοπροαίρετα σκεπτόμενος θα πω απλά ότι "ο άνθρωπος απλά δεν έχει ιδέα για τι πράμα μιλάει"... Εκτός αν δύναται όντως να τεκμηριώσει ότι όλες οι (απαραίτητες και χωρίς καμία υποτίμηση της προσφοράς τους) ειδικότητες που αναφέρει εκτελούν την ίδια βαρύτητα εργασίας σε σχέση με την σωματική και πνευματική κόπωση.

Θα συμφωνήσω ότι στη παρούσα κατάσταση είναι ΟΝΤΩΣ "όλοι οι γιατροί «γονατισμένοι στη δουλειά»..." Κάποιοι όμως γιατροί έχουν υπερβεί κάθε όριο ασφαλούς εργασίας, σωματικής κόπωσης και πνευματικής και ψυχικής εξάντλησης! Ας βαδίσει 2-3 ώρες ο αρθρογράφος στα παπούτσια αυτών τον γιατρών και μετά να μας πει για "προστριβές με τη διοίκηση"... η οποία Διοίκηση φέρει πλήρως και θεσμικά την ΕΥΘΥΝΗ για την ομαλή λειτουργία του κάθε νοσοκομείου!

Ναι, έχει δίκιο ο αρθρογράφος, όντως "Βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου…" και αν σε ένα πόλεμο η Διοίκηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της και προσπαθεί με αυταρχισμό, λεκτική βία και τρομοκρατία να επιβάλλει το "σεβασμό" του στρατεύματος στο πρόσωπό του... τότε η μάχη έχει ήδη χαθεί. Κανείς δεν σέβεται μια διορισμένη διοίκηση που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ερώτημα 3ο

Κι άλλο "ρητορικό" ερώτημα για να αφήσει υπονοούμενα ο αρθρογράφος? Δεν θα απαντήσω επιστημονικά γιατί δεν θεωρώ ότι υπάρχει το γνωστικό υπόβαθρο για να γίνω αντιληπτός. Ρωτάει λοιπόν ο αρθρογράφος :

"Στις κλινικές των νοσοκομείων της Ηλείας το ιατρικό προσωπικό εμβολιάστηκε;"

Και γιατί θέτει εδώ το ερώτημα? Σαν δημοσιογράφος δεν μπορεί να το θέσει στην θεσμικά υπεύθυνη Διοίκηση του νοσοκομείου? Για να πάρει και μια υπεύθυνη απάντηση αντί να σπέρνει αμφιβολίες και τρομολάγνα σενάρια στους αναγνώστες... που είναι σαν να λέει στους πολίτες ότι κινδυνεύουν αν πάνε στο νοσοκομείο"!

Και ακόμα καλύτερα, σαν δημοσιογράφος βεβαίως, ας κοιτάξει γύρω του στους δρόμους, στις λαϊκές κ.α. και ας μας πει τι ποσοστό είναι εκείνο που τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας και μετά ας κάνε τη σύγκριση με το προσωπικό του νοσοκομείου!

Παρεμπιπτόντως το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων ατόμων στους υγειονομικούς είναι το υψηλότερο κάθε άλλης ομάδας (εκτός πιθανώς κάποιων στενών πολιτικών "κύκλων")...

Dimitris Giannopoulos:

Ξεχναμε βεβαια την Ευρωπαϊκή Οδηγία και πλεον ελληνικη νομοθεσία απο το 2016 περι 48ωρου την εβδομάδα μαζι νε τις 24ωρες εφημερίες. Αυτο εφαρμόζεται σε ολα τα ευρωπαϊκά κράτη σεβόμενοι την επαγγελματική εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού ακομα και τωρα εν μεσω covid. Στην Ηλεία οι γιατροί καλούνται να κανουν 72 και πανω απο 80 ωρες την εβδομάδα, ακομα και αν υπαρχουν προβλήματα υγείας που ειναι λογικό αφου οι πρώτοι γιατροί στο ΕΣΥ στα Κέντρα Υγείας ειναι πανω απι 55 ετων πλεον. Εντελλονται να υπηρετήσουν αγνοώντας τον νόμο, τη φυση της δουλειάς μας και επ απειλή πειθαρχικού. Τη στιγμη μάλιστα που ο γιατρός δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 12 ώρες συνεχους εργασία μετα την οποια επιβάλλεται 8ωρη ανάπαυση με κίνδυνος το ιατρικό λαθος και οτι συνεπάγεται. Ελληνική πατέντα επιτυχημένου συστήματος Υγείας χωρις κενά στις πλάτες των γιατρων και των οικογενειών τους

Μπακελλας Θανος:

μια διευκρινιση στο ερωτημα 3 μιας και ως δημοσιογραφοι δεν γνωριζεται τα επιστημονικα θεματα τοσο καλα,

οποιος κανει το εμβολιο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να κολλησει η να μεταδωσει ως φορεας τον ιο , αν ητανε ετσι με ενα εμβολιο θα λυναμε ολα τα προβληματα, το οτι οσοι περισσοτεροι το κανουνε θα εχουμε σε βαθος χρονου μια καλυτερη αντιμετωπιση και εικονα του ιου ειναι αλλο και αλλο η μεταδοση και το κολλαω επειδη ειμαι ανεμβολιαστος η εμβολιασμενος

προσοχη γιατι αυτα ειναι θεματα πολυ σημαντικα που πρεπει να διευκρινιζονται

Niki Agln :

 το κείμενο, νομίζω ότι είναι στοχευμένο και προσπαθεί να στρέψει την κοινή γνώμη, κατά των ιατρών. Στα μεγάλα νοσοκομεία υπάρχουν ειδικευομενοι και ειδικευμένοι που μοιράζουν σε ωράρια την εφημερία και ρεπό παίρνει αυτός που κάνει το βραδινό ωράριο. Τουλάχιστον στην παθολογική που υπηρετουσα, αυτό συνέβαινε... Ας έρθει όντως ο αρθρογράφος μαζί μας σε μια εφημερια του Πύργου, όχι 30+ ώρες αλλά 5-6 ώρες. Να δούμε αν θα έχει την ίδια άποψη. Γιατί ξεκινάμε στις 09:00 το πρωί την εφημερία και φεύγουμε την άλλη ημέρα, στην καλύτερη περιπτωση στις 15:00. Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο σε άλλο επάγγελμα και στα μεγάλα νοσοκομεία.. Για τα υπόλοιπα έχεις καλύψει μια χαρά το θέμα.

 Panos Apalidis:

Ο εμβολιασμένος συνήθως δεν αρρωσταίνει.

Προσβάλλεται όμως από την όποια νόσο και την μεταδίδει επίσης.

Δεν είναι απαραίτητο να τα γνωρίζει αυτά ο καθένας που γράφει ανυπόγραφα άρθρα.

Θα μπορούσε όμως να τεκμηριωθεί πριν μιλήσει δημόσια

Panos Apalidis:

Ο στόχος του κάθε εμβολίου είναι να αποτρέψει την ασθένεια και να εξαλείψει την νόσο. Κάποια εμβόλια το πετυχαίνουν κάποια όχι.

Για να παράδειγμα: το εμβόλιο της ιλαράς το πέτυχε και σχεδόν την έχει σχεδόν εξαλείψει.

Το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β, δεν την εξάλειψε.

Το εμβόλιο για τον Covid-19 θα δούμε μετά από χρόνια τι κατάφερε.

Θα μπορούσε ο αρθρογράφος να ψάξει εύκολα και να μάθει.

Νίκος Παναγιωτόπουλος:

Ανυπόγραφο άρθρο για τόσο σοβαρό ζήτημα;

Για το περιεχόμενο του τοποθετήθηκαν καλοί γνώστες του θέματος

Dora S. Kladi:

Να μείνει εδώ να έρχεται ο κάθε δύστροπος πολίτης, ή κακομαθημένος συνοδός ασθενή, να βρίζει, ή να πλακώνει στο ξύλο την κάθε γιατρίνα;

Ωραία τοποθέτηση κάνετε...ο κάθε κακομαθημένος συνοδός ε??? Και ο κάθε δύστροπος πολίτης ε??? Στο νοσοκομείο δεν πάμε για βόλτα για να βγάζουμε τα γούστα μας... Όταν μια γιατρίνα προ 3ετίας φώναζε στα επείγοντα, Τσίπρα θέλατε,φάτε τα τώρα...λες κ είχαμε πάει μαζί στη κάλπη κ είδε τι ψηφίσαμε...φταίνε οι πολίτες μετά κ όχι η αντιμετώπιση που δέχονται...ψάξτε αλλού την αιτία και οχι στους πολίτες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου