Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Τα επικολυρικά ..δραματικά του Αλύγιστου (Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας), ενώ σαρώνει η πανδημία

 Τα επικολυρικά ..δραματικά του Αλύγιστου (Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας), ενώ σαρώνει η πανδημία



Σε στυλ που κινείται από αυτό του Ν. Ξανθόπουλου και «σκηνική» παρουσία Μάρθας Βούρτση
 μέχρι το μαχητικό-επικολυρικό,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αρθρογράφησε για την επιδημία του κορωνοϊού και το τιτλοφόρησε  «Δε λυγίζουμε»  και δήλωσε «Η Περιφέρεια είναι ο πρώτος στρατιώτης της τοπικής κοινωνίας στη μάχη κατά της πανδημίας»

Αυτά μάλιστα όταν η πανδημία σαρώνει και εξελίσσεται σε τραγωδία με συνολικά 11.189 κρούσματα (Ηλεία: 1.470, Αχαΐα: 7.435, Αιτωλοακαρνανία: 2.284) και 45  θανάτους στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  …Με σημερινά 199 κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία: 13, Αχαΐα: 135 και στην Ηλεία: 51

Ο Αλύγιστος, o Unbroken Νεκτάριος Φαρμάκης  θα μας σώσει

με ευχολόγια και παραινέσεις που αντλούνται από τα σενάρια παλιών δραματικών ελληνικών ταινιών και ξένων ταινιών δράσης, που ο αδικημένος  θα νικήσει τους κακούς …

Ένα άρθρο και δηλώσεις του Περιφερειάρχη που,  στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


  • δεν βλέπει θανάτους,
  • δεν αντιλαμβάνεται την εκτεταμένη επέκταση της πανδημίας και την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ολόκληρη Περιφέρεια
  • δεν είδε ελλείψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν απαίτησε την κάλυψη τους
  • που έκανε πως δεν βλέπει τις κραυγαλέες  ανεπάρκειες στην διαχείριση της πανδημίας
  • δεν διαπίστωσε τις ελλείψεις σε διαγνωστικά τεστ και  δεν χρηματοδότησε την χαρτογράφηση και παρακολούθηση της εξέλιξης του ιικού φορτίου
  • δεν κατάλαβε καμία καθυστέρηση  στους εμβολιασμούς (που εγκληματικά καθυστερούν)
  • δεν αντιλήφθηκε την οικονομική κρίση, τα δράματα που διαβιούν επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, οικογένειες
  • και προπάντων δεν είδε καμία ευθύνη της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη ( πώς να το δει άλλωστε αφού είναι ο πολιτικός νονός του ..)  

Δηλώσεις του Νεκτάριου Φαρμάκης ( στο επικολυρικό) : «Η Περιφέρεια είναι ο πρώτος στρατιώτης» και «έθεσε από την πρώτη στιγμή το σύνολο του «οπλοστασίου» της στη διάθεση των φορέων»


Που επικαλέστηκε ως  μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας την πραγματοποίηση «συσκέψεων, ενημερώσεων και συντονισμού» και «σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης που ετοιμάστηκαν», στην «την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι», τη γραμμή ψυχικής υποστήριξης και τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής» …. !!!

Ένα άρθρο και δηλώσεις που βασικός στόχος τους είναι να αποσείσει από αυτόν και την κυβέρνηση του (που είναι πειθήνιο όργανο της) τις βαριές ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται το Σύστημα της Δημόσιας Υγείας και εγκληματικές την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και να ωραιοποιήσει το τίποτα της «δράσης» του

Ο περιφερειάρχης που έκανε ελάχιστα για την αντιμετώπιση της κρίσης και της πανδημίας ( εκτός από συσκέψεις και ανακοινώσεις), που εκμεταλλεύτηκε αυτήν μοιράζοντας χρήματα μέσω διάφορων προγραμμάτων σε πολιτικούς του φίλους και σε Μέσα «Ενημέρωσης» ώστε να άδουν προς αυτόν ύμνους και να περιποιούνται την πολιτική αγιογραφία του..   

Κατ’ αυτόν η τραγωδία της επιδημίας του κορωνοϊού είναι κάτι σαν

  • είτε σαν αθλητικό παίγνιον όπου αρκεί  να «αμυνθούμε» στην «αντεπίθεσή» του covid 19 και επειδή «Δεν έχουμε όμως δικαίωμα να λυγίσουμε».. «Και δεν θα το κάνουμε.»… μετά «όλοι μαζί θα πρέπει να βγούμε νικητές!»…. (αυτές τις ηθικοπλαστικές ψυχολογικές μπούρδες γράφει στο άρθρο του …)
  • είτε σαν κακοφτιαγμένη πολεμική ταινία  γιατί κατ’ αυτόν « για να πετύχει αυτή η προσπάθεια οφείλουμε να θυμηθούμε όλοι την αρχαία φάλαγγα. Να πολεμήσουμε πλάι - πλάι, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τον διπλανό μας. Το επαναλαμβάνω. Και είμαι περήφανος που μέχρι τώρα, αυτό το έχουμε πετύχει. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Ο ένας προστάτης του άλλου. Μόνο έτσι θα νικήσουμε»

Και αντιμετωπίζεται  με

ψυχολογικό ντοπάρισμα του κόουτς στου παίκτες στο ημίχρονο του αγώνα και φωνάζοντας ζντο- ζντο-ζντο  θα μπούμε όλο μέσα στο τερέν και θ πάρουμε την νίκη…  από το κορωνοϊό..

Ένας Περιφερειάρχης που αποτελεί υπερασπιστή του πολιτικού αφεντικού του είναι υπόλογος ( αυτός και η κυβέρνηση του)  για το δράμα, τους θανάτους και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

Ανίκανος, μοιραίος και άβουλος..

…και ως εκ τούτο επικίνδυνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου