Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Κάτι πολύ νοσηρό υπάρχει στο Νοσοκομείο του Πύργου … Επιστολή κόλαφος Νο 2 και νέο σήμα κινδύνου για τους Ηλείους

 Κάτι πολύ νοσηρό υπάρχει στο Νοσοκομείο του Πύργου  … Επιστολή κόλαφος Νο 2 και νέο σήμα κινδύνου για τους Ηλείους


Έλαβα ανώνυμη επιστολή με τίτλο «
Βίος και πολιτεία ενός τζάμπα μάγκα» από το ίδιο αποστολέα του σημειώματος της 01/01/2021 «Το Νοσοκομείο Πύργου στην εποχή της πανδημίας»

Προφανώς πρόκειται από άνθρωπο ή ανθρώπους που έχει/ουν  γνώση των εκεί καταστάσεων, των ατόμων και των «ικανοτήτων» Ιατρών και Διοίκησης… 

Ένα Νοσοκομείο που εκτός των γνωστών (…τοις πάσι) αυταρχικών και προσβλητικών συμπεριφορών του μονάρχη διοικητή που….. «ολόκληρο νοσοκομείο διέλυσε σε ένα χρόνο!!!!»  , όπως  προκύπτει από την επιστολή υπάρχει σοβαρή (έως επικίνδυνη) συνθήκη για τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Πύργου αφού αναφέρεται σε αυτήν    


  • ·        
    «Οι κλινικές covid  έχουν γίνει αποθήκες ψύχων, χωρίς την δέουσα φροντίδα»
  • ·         «Η Διευθύντρια ιατρικής Υπηρεσίας, …. ορίστηκε επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνη στη ΜΕΘ, όπως αναφέρει, χωρίς κανέναν τίτλο εξειδίκευσης;»
  • ·         «… λειτουργεί η ΜΕΘ, μετά την αποχώρηση των δυο ιατρών που ήταν εξειδικευμένοι, με ιατρούς που δεν έχουν λάβει τον τίτλο εξειδίκευσης; Και μάλιστα οι δυο από αυτούς δεν έχουν και καμία απολύτως εκπαίδευση. Ποσό νόμιμο είναι αυτό;»
  • ·         «Πως  ειδικότητες παθολογικές, χωρίς να είναι παθολόγοι, κάνουν τους Παθολόγους; Αυτοί έχουν το δικαίωμα; Πόσο νόμιμο είναι;»

Αλλά βέβαια υπάρχουν και θέματα οικονομικής φύσης για την Διοίκηση διότι

  • ·         « … χρέωσε το νοσοκομείο, για προσωπικές του ανάγκες . Τα θέματα οικονομικής  διαχείρισης  έχει ζητηθεί  να ελέγξει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, από όσο γνωρίζω, έχοντας στη διάθεση της κάποια στοιχεία.»

Οι ευθύνες για την νοσηρή κατάσταση για βασικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Ηλείας  


  • έχουν φύγει πια από τον από το Νοσοκομείου του Πύργου και την Διοίκηση της  και το καταστροφικό, αυταρχικό και επικίνδυνο ρόλο της για την υγεία και την περίθαλψη των Ηλείων πολιτών και
  • έχουν μεταφερθεί  πλήρως στην 6η  ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) στην Πάτρα  και στο Υπουργείο Υγείας που τα ανέχονται και τα υποθάλπουν  αλλά και διότι δεν ενισχύουν αυτό με το αναγκαίο Ιατρικό Προσωπικό παρά τις συνεχείς τους εξαγγελίες..

Η Υγεία των Ηλείων κινδυνεύει.. σε λίγες μέρες θα υπάρχει μόνο ένας Παθολόγος  ( από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας), μετατρέπεται σε Νοσοκομείο μίας νόσου( του κορονοϊού ) , με αναβολές εξετάσεων και επεμβάσεων ασθενών ή εξεταζόμενων για άλλα νοσήματα  

…η Λοιμωξιολόγος από το Ρίο που αποσπάστηκε (?) στο Νοσοκομείο Πύργου δεν λύνει σε καμία περίπτωση  τα τεράστια προβλήματα..

Οι


λύσεις είναι:

  • Αποπομπή της Διοίκησης και κυρίως του Διοικητή και παραίτηση  των μελών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου/Ηλείας διότι καθίστανται συνένοχοι… και ορισμός νέας Διοίκησης με επαρκή προσόντα …
  • Ενίσχυση άμεσα με Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό
  • Διαχειριστικός, Επιστημονικός  και Οικονομικός έλεγχος πεπραγμένων, δράσεων και πράξεων της Διοίκησης.

 

Αναλυτικά η επιστολή είναι η εξής :

«Βίος και πολιτεία ενός τζάμπα μάγκα

Επειδή αυτό το διάστημα το Νοσοκομείο του Πύργου είναι στην προσκήνιο, όχι για καλό βέβαια και παρακολουθώ τα ΜΜΕ, αναρτήσεις και δηλώσεις κτλ, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις και αλήθειες. Η αλήθεια βέβαια είναι σκληρή και αβάσταχτη, οπότε αυτά που θα γράψω θα δυσαρεστήσουν και ίσως εξαγριώσουν πολλά «ανδρείκελα» και γαιοσκώληκες, που θα πουλούσαν μέχρι  την μάνα τους για δύναμη, χρήμα και εξουσία. Γιατί μέσα τους είναι κενοί  με υπερτροφικό ΕΓΩ οι οποίοι αναβλύζουν δυσωδία.

Αναφέρομαι σε κάποιους « τζάμπα μάγκες» που στην ουσία είναι δειλά και υποχθόνια ανθρωπάκια, που διοικούν με τις πλάτες άλλων και η  πολιτική τους ιδεολογία, έχει τα χρώματα της ίριδας .Κάποιοι τοποθετηθήκαν από «γαλάζιο» βουλευτή   και  φίλο «κεντρώου» βουλευτή.

Το προσωπικό είναι αναγκασμένο, να δέχεται ύβρεις, εξαναγκασμό σε συνθήκες δουλείας, μηνύσεις και να ζει σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Απαγορεύεται δια ροπάλου να έχεις άποψη και ο υπερήλικας Δικτάτορας, πάσχει όπως όλοι οι μονάρχες από παραλήρημα μεγαλείου. Έχει καταπατηθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάποιοι μονίμως άεργοι, που είχε την τιμή να  προσλάβει προ  6ετιας περίπου το ΓΝ Ηλείας, παντελώς άσχετοι, συνεπικουρούν ως Διοικούντες, στο έργο του αξιότιμου κύριου Διοικητή.

Οι αυλικοί και συνεργάτες οσφυοκάμπτες, που ανήκουν και στη Νοσηλευτική υπηρεσία, κληροδότημα της προηγούμενης διοίκησης, μερικοί εξ΄ αυτών, έχουν ρόλο «Γκεστάπο», δείχνοντας τον χειρότερο εαυτό τους στους συναδέλφους τους, προκειμένου να έχουν την εύνοια του μονάρχη και να διατηρήσουν τη θεσούλα τους. Κάποιοι έχουν αλλάξει καθήκοντα , κάνοντας  εκστρατεία υπέρ του μεγαλειοτάτου, προωθώντας το έργο του και μέσω αυτού, τον ίδιο.  Γιατί έχει επιτελέσει έργο….. ολόκληρο νοσοκομείο διέλυσε σε ένα χρόνο!!!! Όλοι οι μεγάλοι άνδρες έχουν μια ηγερία, εξάλλου. Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, οπότε δεν θα πω ότι χρέωσε το νοσοκομείο, για προσωπικές του ανάγκες . Τα θέματα οικονομικής  διαχείρισης  έχει ζητηθεί  να ελέγξει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, από όσο γνωρίζω, έχοντας στη διάθεση της κάποια στοιχεία.

Και  «απαντώντας» σε κάποια εύλογα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο facebook…:

Μετά από εντολή του Διοικητή της ΥΠΕ, κλήθηκαν να αναλάβουν τις  κλινικές  covid ποιοι άλλοι από τους πιο κατάλληλους που είναι οι πνευμονολόγοι. Εξάλλου οι παθολόγοι έχουν καταρρεύσει, χωρίς ειδικευόμενους και ελάχιστοι στον αριθμό.

Αυτά περί Πνευμονολογικής κλινικής, καμιά υπόσταση δεν έχουν. Τις  κλινικές covid οι οποίες υπάρχουν, άνετα μπορούν να αναλάβουν οι Πνευμονολόγοι.

Δεν ξέρω αν η Πνευμονολόγος της Αμαλιάδας έχει μετακινηθεί, γιατί υπάρχει όντως μια ασάφεια όπως προκύπτει από τα έγγραφα, αλλά εαν δεν έχει, επιβάλλεται, όπως μετακινήθηκε και ο  διευθυντής της παθολογικής. Η οποία να προσθέσω, έχει μια προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση….. Το έργο της περιορίζεται στο να περιφέρεται άσκοπα, όταν είναι  στο νοσοκομείο και να  λαμβάνει μέρος σε πολύωρες   και κατ’ ιδίαν συζητήσεις .

Κι επειδή μίλησα για ευνοούμενους, λέγεται ότι φιλοξενούνται ,όταν εφημερεύουν  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που δημιουργήθηκε αφού  σπαταλήθηκαν  χρήματα του νοσοκομείου, για τις ανέσεις υψηλά ιστάμενου.

Μάλλον είχαν γνώση οι φύλακες, όπως λέει και κάποιος αξιότιμος  «κύριος». Όλα τα είχε προβλέψει ……..Οι παλιές συνήθειες, δύσκολα αλλάζουν…

Οι κλινικές covid  έχουν γίνει αποθήκες ψύχων, χωρίς την δέουσα φροντίδα, αφού ένας παθολόγος, ότι προλαβαίνει κάνει, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. Αυτό αξίζει στους ασθενείς;

Σε σχετικά  μεγάλο επαρχιακό νοσοκομείο, οπού υπάρχουν ελάχιστοι  πνευμονολόγοι  αλλά 15 ειδικευμένοι παθολόγοι και άλλοι τόσοι ειδικευόμενοι, τον Νοέμβριο 2020, στο μεγάλο κύμα, φτιάχτηκαν ομάδες προκειμένου να βοηθήσουν, τους 4 πνευμονολόγους, οι οποίοι επίσημα ανέλαβαν τις μονάδες Covid  παρά την αναλογία 4/15. Αυτές οι ομάδες αποτελούνταν από πνευμονολόγο, παθολόγο και βοήθησαν, Γενικοί ιατροί, Ουρολόγοι και Γυναικολόγοι, εκ των οποίων ένας Γυναικολόγος παραμένει ακόμα!! Πάντα κάτω από τις εντολές και παρουσία  πνευμονολόγου, παθολόγου. Εμπόλεμη κατάσταση στην οποία έδειξαν έμπρακτα όλοι  αλληλεγγύη. Τονίζω με 15 παθολόγους ειδικευμένους  και ειδικευόμενους, πνευμονολόγους, γενικούς ιατρούς, προτασιακούς κτλ.

Πάμε παρακάτω….. 

Ερώτημα πρώτο:  

  • Πως η Διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας, χωρίς εξειδίκευση στην ΜΕΘ, έχει ορισθεί υπεύθυνη και δεν μπορεί να ορισθεί υπεύθυνη για τα covid και τα επείγοντα, που είναι η ειδικότητα της, ούσα Πνευμονολογος- Επειγοντολογος Πως γίνεται; Το παράλογο σε όλο του το μεγαλείο..

Ερώτημα δεύτερο: 

  • Πως γίνεται να λειτουργεί η ΜΕΘ, μετά την αποχώρηση των δυο ιατρών που ήταν εξειδικευμένοι, με ιατρούς που δεν έχουν λάβει τον τίτλο εξειδίκευσης; Και μάλιστα οι δυο από αυτούς δεν έχουν και καμία απολύτως εκπαίδευση. Ποσό νόμιμο είναι αυτό;

 Ο Εισαγγελέας το γνωρίζει, φαντάζομαι. Μην ακούσω ανόητες δικαιολογίες για ένα κομμάτι τριών μηνών που έκαναν πριν 40 χρόνια, στη ΜΕΘ  στα πλαίσια της ειδικότητας, γιατί και οι ειδικότητες της παθολογίας, κάνουν δυο και τρία χρόνια παθολογία αλλά δεν είναι παθολόγοι.

Πως  ειδικότητες παθολογικές, χωρίς να είναι παθολόγοι, κάνουν τους Παθολόγους;  Αυτοί έχουν το δικαίωμα; Πόσο νόμιμο είναι; Γιατί αν όλα αυτά είναι νόμιμα , φαντάσου την  αδυναμία των Πνευμονολόγων , να αναλάβουν την ευθύνη νομικά και να  αντιμετωπίσουν περιστατικά, της ειδικότητας τους!!!!

Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία και απαιτεί σεβασμό. Αυτό έχουμε καθήκον να πράττουμε για όλους. Όταν λέω για όλους εννοώ όλους. Γιατί σπάνια, μας καταδέχονται και  κάποιοι γαλαζοαίματοι και τσακιζόμαστε….

Μήπως  λοιπόν να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος με τους ιατρούς, έστω και τελευταία στιγμή, μήπως και σωθεί τίποτα;

Αν και με τη συμπεριφορά των διοικούντων και ειδικά αυτή ,του θαμώνα χαμαιτυπείου…. Δύσκολο…

Συμπέρασμα:  πολλά μέτρα και πολλά  σταθμά ανάλογα με το συμφέρον κάθε φορά. Δυστυχώς, πολλά αντίγραφα του «Μένγκελε»  στο ΓΝ. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε……»

Σημείωση :

Η πρώτη επιστολή της 01/01/2021 «Το Νοσοκομείο Πύργου στην εποχή της πανδημίας» του ίδιου συντάκτη  βρίσκεται στην διεύθυνση:

« https://odisseasml.blogspot.com/2021/01/6.html »

Υ.Γ. :

Επειδή κάποιοι μου καταλογίζουν καθοδήγηση, συνεργασία με προηγούμενες Διοικήσεις, Πολιτικούς χώρους και πρόσωπα απλά τους λέω ότι είναι ανόητοι και βρομεροί. Αυτούς που αναφέρουν δεν τους γνωρίζω, δεν έχω καμία επαφή και ούτε ένα γεια δεν έχω ανταλλάξει… και τα κριτικά μου σημειώματα προς αυτούς είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο  Μια μικροεπέμβαση που χρειάστηκα κα κάνω στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε. Γελοίοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου