Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Η Αμαλιάδα ακούει ? ( και καταλαβαίνει ?) …Προς λουκέτο το Νοσοκομείο Αμαλιάδας …

Η Αμαλιάδα  ακούει ? ( και καταλαβαίνει ?) …Προς λουκέτο το Νοσοκομείο Αμαλιάδας …


Είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνεδρίου «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή» την Τρίτη 01/06/2019 :


«Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε -και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας- δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, να σχεδιάσουμε έναν ορθολογικό χάρτη υγείας, να μετατρέψουμε νοσηλευτικές μονάδες σε μονάδες που μπορεί να παρέχουν άλλες υπηρεσίες, π.χ.

παρηγορητική φροντίδα, αλλά να εξορθολογήσουμε επιτέλους τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας.

Εάν δεν το κάνουμε τώρα, θα έχουμε χάσει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και καλώ και όλα τα κόμματα να συμμετέχουν σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο, με κριτήριο τι είναι καλύτερο για τον ασθενή, για το σύστημα υγείας. Και να αφήσουμε στην άκρη τα όποια τοπικά συμφέροντα στο παρελθόν μας εμπόδισαν από το να κάνουμε τέτοιες μεγάλες παρεμβάσεις.» (  https://primeminister.gr/2021/06/01/26655 )

Αν είναι κατανοητό αυτό σημαίνει ότι το   Νοσοκομείο Αμαλιάδας οδηγείται στο κλείσιμο και στην μετατροπή  του σε ένα Κέντρο Υγείας..

… τα σχέδια που εξελίσσονται .... 

Στην Ηλεία όμως αυτό είναι σε πλήρη εφαρμογή …

…διότι δεν  έχουμε την διάλυση του  Νοσοκομείου  Αμαλιάδας αλλά και στην  μερική και ελλειμματική λειτουργεία και των Κέντρων Υγείας δια της αποσπάσεως/εφημεριών  των ιατρών στον Νοσοκομείου Πύργου ..

Οδηγούμαστε  σε πλήρη απορρύθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στη Ηλεία

 …ας σκεφτούν αυτοί που υποστήριζαν την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας για ...  ένα ...ισχυρό Νοσοκομείο στη Ηλεία (αυτό του Πύργου ..)  που δεν συνέβη και

.. οδηγούμαστε στο επόμενο  "στάδιο"  ενδυνάμωσης του Νοσοκομείου Πύργου δια της αποδυναμώσεως  των Κέντρων Υγείας 

που όλα αποδείχτηκαν ανοησίες  και

εύχομαι μην οδηγηθούμε στο να έχουμε ισχυρά Νοσοκομεία της Αχαΐας (Ρίο & Άγιος Αντρέας ) δια της αποδυναμώσεως πλήρως του Νοσοκομείου του Πύργου  ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου