Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Οι «ψυχολόγοι» της Ηλείας … (?) …με αφορμή την «ψυχολόγο» της Καρολάιν

 Οι «ψυχολόγοι» της Ηλείας … (?) …με αφορμή την «ψυχολόγο» της Καρολάιν 



Η ψυχολόγος  που έκανε τις τελευταίες ημέρες την εμφάνισή της σε διάφορα ΜΜΕ μιλώντας για τις συνεδρίες που είχε με την 20χρονη Καρολάιν ( την άτυχη δολοφονηθείσα…)  αποκάλυψε μια κρυφή πληγή της Ελλάδας…

Την ύπαρξη «Ψυχολόγων», «Ψυχοθεραπευτών»  που ουδόλως  δικαιολογούν τον τίτλο τους,  ούτε έχουν σπουδάσει, ούτε πτυχία έχουν και που παίζουν με τις ψυχές ευκολόπιστων ανθρώπων ….

Και το μέγα ερώτημα  είναι  : Υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις στην Ηλεία, αυτοί/ες που δηλώνουν ειδικοί/ες  έχουν τα απαραίτητα πτυχία, ειδίκευση, ικανότητες, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ?

Η  «ψυχολόγος» της Καρολάιν  αποκάλυψε την ρίζα του κακού.

Η κυρία αυτή με πτυχίο Μαίας και διάφορα σεμινάρια, είπε  ότι είναι νομιμότατη. «Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα, ως μέλος της εταιρείας «κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης NLP & Ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων – εναλλακτικών θεραπειών». Η άνω εταιρεία της οποίας είμαι μέλος, έχει κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ.. Εάν απαιτούνταν οιαδήποτε διοικητική άδεια, μετά βεβαιότητας ΔΕΝ θα μου είχε επιτραπεί η έναρξη της επαγγελματικής αυτής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. κι ούτε θα ελάμβανε χώρα νόμιμη καταχώρηση της επιχείρησής μου στο αρμόδιο Επιμελητήριο!!»

Η ρίζα του κακού.. Ανοίγει κάποιος μια εταιρεία παροχής ψυχικών υπηρεσιών και ως μέλος της είναι νόμιμος για να κάνει «ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις» και όποιον πάρει ο χάρος!

Στην Ηλεία μήπως πρέπει να διερευνηθεί μήπως ( μήπως !!! ) υπάρχουν τέτοιοι τσαρλατάνισμοί ?

Μήπως υπάρχει και στην Ηλεία ασυδοσία επί  της ανθρώπινης υγείας και της κοινωνίας δια … νόμιμων   «εναλλακτικών» προσεγγίσεων, «ενεργειακών», «συμπαντικών», «αστρολογικών» και δεν συμμαζεύεται, που «θεραπεύουν» κόσμο!

Μήπως υπάρχει και στην Ηλεία  απάτη και γίνεται «θεραπεία» σωμάτων και ψυχών μέσω νόμιμων εταιριών και γραφείων και απατεώνες μετατρέπονται σε «ψυχολόγους» και ψυχοθεραπευτές.. ?

Ελπίζω και θέλω όλα να είναι καλά, με πτυχίο,  με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και να παρέχουν πραγματική «θεραπεία της ψυχής»  

…αλλά πρέπει να διερευνηθεί… ( και στην Ηλεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου