Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Παπαντρέηδες, Γεννηματά και τώρα Σαμαράδες

 Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Παπαντρέηδες, Γεννηματά  και τώρα Σαμαράδες 


  • Υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο γιός του Αντώνη Σαμαρά


… και αν κοιτάξεις σε επίπεδο βουλευτών…   Βαρβιτσιώτης …Κεφαλογιάννη κλπ. …από  τους 40 βουλευτές της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου που έχουν συγγένεια με παλαιότερους βουλευτές ή υπουργούς, η Ν.Δ. έχει τους 29, ο ΣΥΡΙΖΑ 5 , το ΚΙΝ.ΑΛΛ. 5 και το ΚΚΕ μία.

..και αν κοιτάξεις σε επίπεδο Δημοσίων Οργανισμών, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, Διοικητικών Συμβουλίων  Τραπεζών και Διεθνών Οργανισμών κλπ.  εκεί χαμός


Τα τζάκια της πολιτικής είναι «αναμμένα» σε όλους τους καιρούς…  και  «ζεσταίνουν» τα οικογενειακά φιντάνια ( και βέβαια τους ψηφίζουν ..)

Οικογενειοκρατία …. επιβιώνουν και κυριαρχούν στην πολιτική, κοινωνική και στην οικονομική ζωή της Ελλάδας χρόνια τώρα  ) μέλη της ίδιας οικογενείας συχνά επί σειρά πολλών γενεών,…  νεποτισμός

..και όπως πολύ σωστά γράφει η Μαρία Δεναξά/  Maria Denaxa

 «Η κληρονομούμενη « Δημοκρατία» ειναι ελληνικό φαινόμενο. Στη Γαλλία το αποκαλούν « ελληνική γάγγραινα » και 


εκλαμβάνεται σαν αρνητικό γεγονός και ενδεχομένως ανέντιμο, η δημιουργία ή η συνέχιση μιας πολιτικής δυναστείας.

Κανένας γιος ή κόρη των Μιτεράν, Σιρακ, Ζισκαρ, Σαρκοζί ή Ολαντ (πλην Λεπέν που το κόμμα τους είναι οικογενειακή υπόθεση και βρίσκονται στο περιθώριο της πολιτικής), δεν διεκδίκησαν οταν αποσύρθηκαν απο την πολιτική οι δικοί τους, ένα αξίωμα, ούτε επιχείρησαν να τους αντικαταστήσουν εκμεταλλευόμενοι το όνομα που έφεραν.

Αλλά και να το έκαναν, οι Γάλλοι δεν είναι προσωπολάτρες, ούτε και όνοματολάτρες και δεν χαρίζουν τη ψήφο τους σε όσους θεωρούν πως έχουν « στρωμένες » δουλειές.

Μεταβιβάσεις στη Γαλλία γίνονται σε ακίνητα, επιχειρήσεις και πελατολόγια…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου