Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Άλλοι ( μη Ηλείοι) διαμαρτύρονται και διεκδικούν την επαναλειτουργία του τρένου αλλά οι Ηλείοι ταγοί, μιλιά …!!!

 Άλλοι ( μη Ηλείοι)  διαμαρτύρονται και διεκδικούν την επαναλειτουργία  του τρένου αλλά οι Ηλείοι ταγοί, μιλιά …!!!


Κάποιοι άλλοι
  έχουν κινήσει και διαμαρτύρονται γιατί η Ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ/FS παρότι επιδοτείται για  την γραμμή «Αρχαία Ολυμπία-Πύργος - Κατάκολο» δεν την επαναλειτουργεί….παρότι  έχει ξεκινήσει από σήμερα 14/06/2021 και ορισμένες από την  18/06/2021 την επαναφορά κυκλοφορίας αμαξοστοιχιών στο δίκτυό της.


Ο «Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου/ΣΦΣ»  με μακροσκελή επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή με τίτλο « Σταματήστε την ασυδοσία της επιδοτούμενης ΤΡΑΙΝΟΣΕ» διεκδικεί να λειτουργήσει ξανά αυτή η ιστορική γραμμή.. και αναφέρει «Έχουμε Έτος Σιδηροδρόμου, όπως χαρακτήρισε το 2021 η ΕΕ, ή Έτος Αποσιδηροδρομοποίησης της χώρας μας? Να επαναφερθούν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ άμεσα όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια που είχαν ανασταλεί λόγω της καραντίνας και προβλέπονται στην σύμβαση των (επιδοτούμενων, με 50 εκατ. ευρώ ετησίως)  ΥΓΟΣ »


Ο «Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου/ΣΦΣ ζητά επίσης  στην νέα σύμβαση Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος /ΥΓΟΣ που θα υπογραφεί φέτος με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και τις Περιφερειακές Αρχές να παραμείνει σε λειτουργία η γραμμή « Αρχαία Ολυμπία-Πύργος - Κατάκολο» και βέβαια την συνολική επαναδραστηριοποίηση του Σιδηροδρόμου σε όλη την Ελλάδα ( και στην Ηλεία)

Σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει και κοινότητα Στρέφι  που ζητά (δικαίως) να επαναλειτουργήσει το Τρένο στην


γραμμή Αρχαία Ολύμπια -Πύργος (και Πύργος -Κατάκολο)/ https://www.facebook.com/groups/404687456394742/permalink/1616487208548088/

Κυρίαρχη ευθύνη έχει η κυβέρνηση  αλλά εντύπωση προκαλεί η αφωνία και η αδράνεια των Δημάρχων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειάρχη και Ηλείων Αντιπεριφερειαρχών..)  αλλά και τοπικών μέσων ενημέρωσης  για ένα τόσο σημαντικό θέμα αυτό της επανεκκίνησής των δρομολογίων στο «Αρχαία

Ολυμπία-Πύργος - Κατάκολο» και την άμεση επαναλειτουργία του «Πάτρα - Πύργος- Καλαμάτα», γεγονός που τους καθιστά συνενόχους σε ένα ακόμη θέμα υποβάθμισης  της Ηλείας και άπαντες έχουν μετατραπεί σε χειροκροτητές κάθε εξαγγελλίας κοροϊδίας για την επαναλειτουργία του Σιδηρόδρομου  ( και του δρόμου «Πατρών-Πύργου»  κλπ. …)

Συνιστούμε σε όλους αυτούς ( τους Ηλείους ταγούς) μια και αρέσκονται στις φωτογραφήσεις, να ποζάρουν με


φόντο τις πνιγμένες από χόρτα κλπ. σιδηροδρομικές γραμμές,  τις σάπιες υποδομές, τα σαθρά υποστρώματα, τις επικίνδυνες γέφυρες, τους λεηλατημένους  Σταθμούς και Ισόπεδες Διαβάσεις κλπ.. και να κάνουν και καμιά δήλωση ..του στυλ «Σιδηρόδρομε εικόνα σου είμαι και σου μοιάζω…!»

Είχαμε πρόσφατα ξαναγράψει για τα θέμα αυτό :

«Τα τρένα της Ηλείας που φύγαν και ξαναφύγαν …

Μετά  το 2030 η επαναλειτουργία της «Πάτρα - Πύργος- Καλαμάτα»


Προς οριστική διακοπή (?) του τρένου « Αρχαία Ολυμπία-Πύργος - Κατάκολο»

Χωρίς σιδηρόδρομο η Ηλεία, 139 χρόνια (από το 1882)  μετά την πρώτη λειτουργούσα γραμμή Πύργου - Κατακόλου (ΣΠΚ) και 131 χρόνια ( από το 1890 ) μετά την πρώτη λειτουργούσα γραμμή Πύργου - Πάτρας (ΣΠΑΠ)

Ατέλειωτα «θα» …σαν κενά βαγόνια τρένου..»/

Διεύθυνση άρθρου: https://odisseasml.blogspot.com/2021/05/blog-post_26.html











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου