Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ένας Δήμαρχος (του Πύργου) σε παράκρουση, διαλύει τον Δήμο, υβρίζει, μηνύει, σπιλώνει τους υπάλληλους και αυτοί απεργούν…

 Ένας Δήμαρχος (του Πύργου) σε παράκρουση, διαλύει τον Δήμο, υβρίζει, μηνύει, σπιλώνει τους υπάλληλους και αυτοί απεργούν…  

Σε κατάσταση διάλυσης βρίσκεται ο Δήμος Πύργου από την απαράδεκτη, προσβλητική και εχθρική και συνάμα εκδικητική συμπεριφορά του Δημάρχου Τ. Αντωνακόπουλου (με εκτελεστικό πιόνι τον Γενικό Γραμματέα Γ. Βαρελά) προς τους εργαζομένους στις Υπηρεσίες με το αποτέλεσμα την κήρυξη  απεργίας Υπαλλήλων κατά του Δημάρχου (την Τετάρτη 23/02/2022) … με απόφαση  του συνδικαλιστικού τους οργάνου «Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως»

Ο «Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως» καταγγέλλει τα «έργα και τις ημέρες» του του Δημάρχου και του ενεργούμενου του  Γ.Γ.  που ουσιαστικά δείχνει την απουσίας συνεργασίας Δημοτικής αρχής με εργαζόμενους,  πλήρους ανικανότητας διοίκησης του Δήμου (που διοικητικά παραπαίει)  αλλά και καθεστώτος  επιθετικότητα  και εκδικητικότητας με μηνύσεις, απειλές, ύβρεις, μεταθέσεις κλπ.,  αλλοπρόσαλλων αποφάσεων, ψεμάτων και παρανόμων πράξεων   

Για αυτή την αισχρότητα ο «Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως» εξέδωσε σφοδρή και καταγγελτική  για τον Δήμαρχο Πύργου  και  τον Γ.Γ.  του Δήμου ανακοίνωση (είναι τρίτη  φορά που εκδίδει ανακοίνωση, υπήρξε ανάλογη στις 17/05/2021  και στις 17/090/2021 για την υβριστική και απαξιωτική  συμπεριφορά του).που μεταξύ άλλων καταγγέλλει  …( η πλήρης και μακροσκελής ανακοίνωση του Συλλόγου παρατίθεται πλήρης:

  • Συνιστά πια συχνό φαινόμενο στο Δήμο Πύργο το λεκτικό μπούλινγκ, η απαξίωση, οι προσβολές, η μείωση προσωπικότητας υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, σχεδόν υπό καθημερινής βάσης, από τον αξιότιμο κ. Δήμαρχο ή ακόμα και από άμισθους συμβούλους του κατά καιρούς.
  • Επιπλέον, οι εκτεταμένες αλλαγές χωρίς κανένα προγραμματισμό σε θέσεις Δ/ντών, Προϊσταμένων και Υπαλλήλων, που τουλάχιστον κάποιες από αυτές, μοιάζουν να είναι εκδικητικές για τους ανυπάκουους, «τραυματίζουν» κάθε φορά το βεβαρυμμένο από την υποστελέχωση οργανισμό του Δήμου μας. 
  • Μάλιστα οι «παρενέργειες» των τελευταίων μετακινήσεων είναι ήδη ορατές, αφού έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην μισθοδοσία 18 εργαζόμενων προσωπικού καθαριότητας που είχαν προσληφθεί από τις 20/12/2021 και έως σήμερα δεν έχουν πληρωθεί και ούτε γνωρίζουν πότε θα γίνει η πληρωμή τους.
  • Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι επειδή ο υπάλληλος στις ηλεκτρονικές προμήθειες έχει μετακινηθεί τρείς φορές το τελευταίο τρίμηνο, έχει καθυστερήσει ο διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων παιδικών σταθμών και ένα μήνα τώρα δεν υπάρχει δυνατότητα σίτισης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.
  • Οι δε συνάδελφοι που ανέλαβαν τίς νέες θέσεις, ενώ πρέπει άμεσα να έχουν αποδοτικότητα στα νέα τους καθήκοντα, εκ των πραγμάτων, έχουν ταυτόχρονα ρόλο εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου. Εκπαιδευτή στους συναδέλφους οι οποίοι τους αντικατέστησαν και εκπαιδευόμενου από τούς συναδέλφους τούς οποίους αντικατέστησαν.
  • Κι όμως, το «πρωτόκολλο» του κ. Δημάρχου προκειμένου να πετύχει τον εκφοβισμό, τον πλήρη έλεγχο και χειραγώγηση των υπαλλήλων ώστε να εκτελούν άκριτα και αναντίρρητα  τη θέλησή του, φαίνεται πως περιλαμβάνει και πογκρόμ διώξεων κατά συναδέλφων.
  • Με την τελευταία ενέργειά σας, να αποστείλετε αναφορά στον Εισαγγελέα κατά της Επιτροπής Κοινοχρήστων Χώρων, καταστήσατε σαφές προς όλους την εχθρική στάση σας απέναντι στο προσωπικό του Δήμου μας.
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ KAI ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. Γ.Γ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΧΑΡΙΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ, Ο 1ος   ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ την 8-11-21 κατά της Επιτροπής Κοινοχρήστων Χώρων, με το αιτιολογικό ότι αρνείται να προβεί στους απαιτούμενους ελέγχους και ως εκ τούτου ο Δήμος χάνει έσοδα και παρακαλεί την Εισαγγελία για τις ενέργειές της, προς διαφύλαξη της νομιμότητας.
  • Φυσικά και η ενέργεια του κ. Γ.Γ. δεν συντελέστηκε χωρίς την αποδοχή του κ. Δημάρχου Πύργου, ο οποίος από την αρχή της θητείας του, αφενός μεν δεν επεδίωξε καμία συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου στα πλαίσια του «αποφασίζω και διατάσσω», αφετέρου ουδέποτε έπαυσε τον απαξιωτικό του λόγο εναντίον της αποδοτικότητας υπαλλήλων, είτε με  απόψεις που προσβάλουν και που κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν και στον τοπικό τύπο, είτε εξαπολύοντας συχνά απειλές για προσφυγή στον Εισαγγελέα, για δήθεν  παράνομες πράξεις των υπαλλήλων, όταν αυτοί δεν εξυπηρετούν τις σκοπιμότητές του.
  • Είναι αξιοσημείωτο σε γενικές γραμμές ότι είναι άριστες οι σχέσεις και η συνεργασία όλων σχεδόν των εργαζομένων με τούς Αντιδημάρχους, Προέδρο ΔΣ και γενικά με όλους τούς άλλους Αιρετούς.
  •  Δεν θελήσατε πότε από την αρχή της θητείας σας να συνεργαστείτε ούτε με τούς  εργαζόμενους ούτε με το Σύλλογο.
  • Δυόμιση χρόνια δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση το ΔΣ μαζί σας  παρά τις προσπάθειες μας για συνεργασία σε αντίθεση με τούς δύο άλλους Δημάρχους Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως που οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε συνάντηση η πόρτα τους είναι ανοιχτή.
  • Ο Δήμος Πύργου, σε επίσημη ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο την 4-2-22 και εκδόθηκε εις απάντηση άλλου δημοσιεύματος γνωστής ιστοσελίδας, ισχυρίζεται ότι ουδεμία μήνυση υπεβλήθη, παρά μόνο η αποστολή του σχετικού φακέλου στον Εισαγγελέα για τις ενέργειές του….Βέβαια η ίδια η αναφορά του κ. Γ.Γ. καθώς και οι κλήσεις που επεδόθησαν στους συναδέλφους για προκαταρκτική ανάκριση, διαψεύδουν πανηγυρικά τον ισχυρισμό.
  • Στην ίδια ανακοίνωση ο συντάκτης εκ μέρους του Δήμου Πύργου, ισχυρίζεται ότι η Επιτροπή του άρθρου 152 αφού εξέτασε τη σχετική προσφυγή της συναδέλφου και πρώην προέδρου της Επιτροπής, αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη αυτής και δικαίωσε τον Δήμο Πύργου…Ουδέν αναληθέστερο τούτου !!!!!!!! ..Η Επιτροπή του άρθρου 152 δικαίωσε ομόφωνα τη συνάδελφο το Νοέμβριο του 2021 και για το λόγο αυτό αντικαταστάθηκε, αφού ακολούθως η Επιτροπή Κοινοχρήστων Χώρων επανασυστάθηκε με νέα απόφαση του κ. Δημάρχου, την 1η εβδομάδα Δεκεμβρίου του 2021.
  • Διερωτόμαστε λοιπόν, από πότε η επιστημονική – νομική άποψη των Υπηρεσιών και συναδέλφων που εκθέτουν συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και προβληματισμούς αποτελεί άρνηση, κωλυσιεργία ή ακόμα περισσότερο, ποινικό αδίκημα.
  • Αντιθέτως επιλέξατε να κινηθείτε κατά των συναδέλφων μας, εκτός των διαδικασιών που προβλέπει ο Δημοσιουπαλληλικός Κώδικας με την κατάθεση αναφοράς στον Εισαγγελέα.
  • Σπεύσατε όμως την 8-11-21, πενηντατρείς (53) μέρες πριν τη λήξη της θητείας της επιτροπής, να υποβάλλετε την αναφορά σας στο κ. Εισαγγελέα !!!..Και βεβαίως μη λησμονείτε ότι η Επιτροπή του άρθρου 152, δικαίωσε τη συνάδελφο, πλην όμως, αναληθώς στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται το αντίθετο.
  • Στείλατε κατηγορούμενους άνευ διενέργειας οιασδήποτε προβλεπόμενης διαδικασίας του Δημοσιουπαλληλικού κώδικα έξι συναδέλφους και συναδέλφισες με οικογένειες, οι οποίοι ουδέποτε έχουν δώσει δικαίωμα και υπηρετούν ευσυνείδητα έως σήμερα το δημόσιο.
  • Ξαφνικά όμως επί θητεία σας, όπως πολλάκις έχετε αποκαλέσει προσωπικά αρκετούς από αυτούς, έγιναν τεμπέληδες, άχρηστοι, ανίκανοι, αρνητές, παράνομοι και φτάσατε στο σημείο, την αγαπημένη σας απειλή του Εισαγγελέα να την κάνετε πράξη.
  • Καθίσταται σαφές ότι ο σκοπός της ενέργειάς σας με την παραπομπή των συναδέλφων στον Εισαγγελέα, είναι πολλαπλός και δεν είναι άλλος από την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ των εργαζομένων, τον ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ των υπολοίπων, το ΔΙΧΑΣΜΟ των Υπηρεσιών κατά την προσφιλή σας αρχή του «διαίρει και βασίλευε» και φυσικά η απόπειρά σας απέτυχε παταγωδώς, την ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ των ευθυνών σας με τη ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ αυτών καθώς και της ανεπάρκειας, αδυναμιών και δυσλειτουργιών στη διοίκηση του Δήμου από μεριάς σας, στους συναδέλφους. Τέλος, σκοπός της ενέργειάς σας είναι και η ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΗ πολιτικού οφέλους επιδεικνύοντας σιωπηρά ένα επίπλαστο φιλεργατικό - φιλολαϊκό προσωπείο στους μικροεπιχειρηματίες των καταστημάτων που δεν θα ήσαν αναγκασμένοι να αποδόσουν τα τέλη εν καιρώ πανδημίας και με την εστίαση κλειστή.
  • Αλλά ακόμα και αυτό το φιλεργατικό – φιλολαϊκό προσωπείο που καλλιεργείτε με επιμέλεια, κατέπεσε και συνετρίβη ολοσχερώς…Δεν κατέπεσε τώρα με την ακραία ενέργειά σας να υποβάλλετε αναφορά στον Εισαγγελέα, κατά εργαζομένων του Δήμου.
  • Έχει καταπέσει απ’ όταν επιδιώξατε ανεπιτυχώς έως σήμερα – εξαιτίας προσφυγής του Συλλόγου μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την οποία κερδίσαμε - συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Φυλής, κατ’ επιταγή των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών της Κυβέρνησης, ενάντια στις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που στοιχίζουν πολύ φθηνότερα στο Δημόσιο και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
  • Έχει καταπέσει από τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί 21 συνάδελφοι που υπηρετούν με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις άνω των10 ετών στους Παιδικούς Σταθμούς στο Κέντρο Κοινότητας, στο ΚΔΑΠ και στο Συμβουλευτικό Κέντρο και περιμένουν να δικαιωθούν δικαστικά για τη μονιμοποίησή τους.
  • Εσείς όμως παρότι δεσμευτήκατε σε συνάντηση με αντιπροσωπεία των συναδέλφων, παρόντων του Προέδρου  και του Γ.Γ του Συλλόγου μας,  να χορηγήσετε  γραπτώς ότι αποτελούν πάγιες ανάγκες του Δήμου μας, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το έγγραφό σας στην αναβληθήσα δίκη, εξακολουθείτε έως σήμερα να μη εισάγετε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Αντ’ αυτού επιλέξατε να συνάψετε σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ που θα ασκεί τις αρμοδιότητές τους, δεσμεύοντας επί 15ετία το Δήμο και μάλιστα στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΙΝΣΕΠ αυτής, μετείχε αρχικά ως πρόεδρος και μετέπειτα έως το τέλος του παρελθόντος έτους, αντιδήμαρχός σας…Για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί προσφυγή του Συλλόγου μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
  • Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, προκηρύσσει Στάση Εργασίας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, μια μέρα πριν την κατάθεση των συνάδελφων στον κ. Ανακριτή, από 10:00 π.μ. έως λήξη ωραρίου, στο χώρο έξω από το Πολύκεντρο.
  • Ζητάμε την στήριξη και την κάλυψη της Στάσης Εργασίας από την ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδίας μας ΠΟΕ-ΟΤΑ.
  • Καλούμε όλους τούς συνάδελφους να συμπαρασταθούν μαζικά και ενωτικά διότι σήμερα αυτοί, αύριο κάποιοι άλλοι.

Ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος όλο και περισσότερο, όλο και πιο έντονα αποκαλύπτει το αντιδημοκρατικό, νεοφιλελεύθερο και αυταρχικό αλλά και υβριστικό και προσβλητικό για τους άλλους  χαρακτήρα του  και ποιόν του.

Να τον χαίρονται όσοι τον υποστηρίζουν       








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου