Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Βράβευση Πρύτανη Πανεπιστήμιου Πατρών επειδή έκλεισε τις Σχολές ΑΕΙ στην Ηλεία !!! ( αν είναι δυνατόν τέτοια προκλητική πατρινοκεντρικό προσβολή…)

 Βράβευση Πρύτανη Πανεπιστήμιου Πατρών επειδή έκλεισε τις Σχολές ΑΕΙ στην Ηλεία !!!  ( αν είναι δυνατόν τέτοια προκλητική πατρινοκεντρικό προσβολή…)


Ότι (με βάση και τις τελευταίες ειδήσεις) η όλη  και περιβόητη «αναδιάρθρωση» του ακαδημαϊκού χάρτη εξαντλήθηκε  στην Ηλεία, καθιστώντας τον μοναδικό Νομό στην Ελλάδα που δεν έχει σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης/ΑΕΙ μετά  την υφαρπαγή της Μουσειολογίας του Πύργου, της Γεωπονίας  στην Αμαλιάδα και της μη έναρξης λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ  με απόφαση της Πρυτανείας και του Πρύτανη  Χρ. Μπούρα είναι γνωστό  και συνάμα εχθρικό για την Ηλεία…!

Αλλά το να βραβεύεται ο Πρύτανης και η Πρυτανική αρχή από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας σε τελετή ως «Πρόσωπο της Χρονιάς 2021» (και μάλιστα «Τιμής Ένεκεν») επειδή  και διότι :


  • «
    Πρόσωπα της Χρονιάς, μαζί με τον κ. Μπούρα, είναι όλα τα μέλη της πρυτανικής αρχής, καθώς εργάστηκαν και σχεδίασαν και υλοποιούν τον ακαδημαϊκό χάρτη. Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας που δρομολόγησε τη συρρίκνωση τμημάτων του με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια

..είναι εξευτελιστικό για τους Ηλείους, δείχνει ένα πρωτόγονο τοπικισμό και παρουσιάζει «ανάγλυφα», την αντίληψη τμήματος της αχαϊκής «ελίτ» για την Ηλεία που την θεωρούν Β’ κατηγορίας περιοχή…, και την πατρινοκεντρική τάση παραρτηματοποήσης  της Ηλείας που μάλιστα βραβεύουν αυτούς που υπηρετούν και εφαρμόζουν αυτή την αθλιότητα..

Η αποδοχή της βράβευσης με αυτό το σκεπτικό «εργάστηκαν και σχεδίασαν και υλοποιούν τον ακαδημαϊκό χάρτη… που δρομολόγησε τη συρρίκνωση τμημάτων του με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήριααπό τον Πρύτανη δείχνει ότι εξυπηρέτησε Αχαϊκά και μόνο συμφέροντα…  (βέβαια έκφραση «αυστηρά ακαδημαϊκά  κριτήρια» είναι τουλάχιστον κοροϊδευτική , αν όχι γελοία..)

Οι  βραβεύοντες, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και μάλιστα «Τιμής Ένεκεν» τον Πρύτανη και την «συρρίκνωση τμημάτων» δείχνει περιφερειακή ανηθικότητα και χρησιμοποίηση της δημοσιογραφίας για τοπικιστικούς λόγους…


Η βράβευσή του Πρύτανη από Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαρ. Μπονάνο δείχνει την επικρότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  του σκεπτικού της βράβευσης «που δρομολόγησε τη συρρίκνωση τμημάτων του με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια.» και του υποκριτικού τους ρόλου και «δράσης» στην προσπάθεια των Ηλείων  να μην χαθούν οι σχολές ΑΕΙ από τον νομό και απέδειξαν ότι ήταν και είναι ενάντια στην Ηλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου