Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ποιος φταίει για την απώλεια των Σχολών ΑΕΙ Ηλείας ; Αυτή ή Αυτός ; , Αυτοί ή Άλλοι ; Εμείς ή μόνο οι άλλοι ;

 Ποιος φταίει για την απώλεια των Σχολών ΑΕΙ  Ηλείας ; Αυτή ή Αυτός ; , Αυτοί ή Άλλοι ; Εμείς ή μόνο οι άλλοι ;

Εν αρχή … «Υπήρχαν δύο σχόλες της Μουσειολογίας Πύργου και της Γεωπονίας Αμαλιάδας και αποφασισμένη ίδρυση το ΤΕΦΑΑ στον Πύργο.., η Μουσειολογία και η Γεωπονία που υφαρπάχτηκαν/ξεριζώθηκαν από την Ηλεία, ακυρώθηκε η ίδρυση το ΤΕΦΑΑ .. Από τρείς σχολές στο μηδέν .. «


«Τις πταίει ;»
  • Αυτή ή Αυτός ; Η Ν. Κεραμέως ή ο Πρωθυπουργός ? …
  • Αυτοί (δηλαδή το πολιτικό σύστημα της Ηλείας) ή οι Άλλοι (γενικώς και αορίστως και πάντως όχι αυτοί…)
  • Εμείς ή μόνο οι άλλοι ;
; ΑΥΤΗ Ή ΑΥΤΟΣ ;… Η Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ Ή Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 
Μια επιχείρηση απόσεισης των ευθυνών για το κλείσιμο των σχολών από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και μεταφοράς τους πλήρως στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως (που βέβαια έχει και αυτή μεγάλες) εξελίσσεται στην Ηλεία δια των μέσων ενημέρωσης προφανώς καθ’ υπόδειξη εξ Αθηνών .. γιατί η υπουργός είναι αναλώσιμη, ο αρχηγός πρέπει να παραμείνει … άγιος και μέγας..
  • Πρωτοσέλιδα, ολοσέλιδα εφημερίδων, θέματα site και φιλιππικοί λόγοι πολιτικών (όπως του δημάρχου Πύργου) αφού περιπλανήθηκαν οριοθετώντας αρχικά την απώλεια των Σχολών ΑΕΙ από την Ηλεία στις ευθύνες του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ( που και αυτός έχει τις ευθύνες του και πολύ μεγάλες ..) τώρα όλα τα κακά προέρχονται από την Κεραμέως ( που επαναλαμβάνω έχει και αυτή μεγάλες)….
…το σχέδιο είναι ότι όλοι άλλοι ευθύνονται εκτός από τον εκλεκτό, τον πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη…
  • …και όλο αυτό το σχέδιο εκφράζεται με την αποστροφή άρθρου της εφημερίδας «Πατρίς» : «Κυρία Κεραμέως τρία τινά «παίζουν»… Ή δεν μπορείτε να αρνηθείτε στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ή δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την θέση που σας έδωσε ο πρωθυπουργός ή απλά μας δουλεύετε!»


Ποιος λοιπόν φταίει για τις Σχολές της Ηλείας ; Αυτή ή Αυτός ;
Η Ν. Κεραμέως ή ο Πρωθυπουργός ?
Μα ο Πρωθυπουργός αποκλειστικά διότι ….
Η υπουργός Παιδείας είναι μέλος της κυβέρνησης της ΝΔ του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και αυτός φέρει ην πλήρη ευθύνη για τη απώλεια των σχολών της Ηλείας εκτός αν βέβαια εννοούν ότι δεν γνωρίζει τι ποιούν οι υπουργοί του και οπότε πάει αλλού η σκέψη….
Αλλά γνώριζε καλά ο Μητσοτάκης και αυτός αποφάσισε τελικά το κλείσιμο των σχολών ΑΕΙ στην Ηλεία και αυτό αποδεικνύεται

  • αφενός από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη
     της ΠΔΕ Ν. Φαρμάκη που μετά την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό στις 17/05/2021 είχε δηλώσει: «Διαφορετική αντίληψη από την πλευρά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνάντησε στο θέμα της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Σχολών της Ηλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε χθες μαζί του στο μέγαρο Μαξίμου.» και «Η ισχυρή επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο κ. Φαρμάκης για την αναγκαιότητα της παρουσίας των σχολών στην Ηλεία, με κύρια στοιχεία την αλληλεπίδραση που έχει αναπτυχθεί με την κοινωνία σε όλους τους τομείς, δεν μπόρεσε να βρει πρόσφορο έδαφος προκειμένου να αλλάξει το σκηνικό που έχει δημιουργήσει στον νομό η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»

  • αφετέρου από το ότι στις 31/03/2021 «Επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη
     έστειλαν οι φορείς της Ηλείας για το μέλλον των σχολών. Πιο συγκεκριμένα όπως τονίζουν στην επιστολή η φορείς «η Ηλεία όχι μόνο δικαιούται, αλλά επιβάλλεται από την φυσιογνωμία της και την πολιτιστική της παρακαταθήκη, να μετατραπεί σε κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης». Άρα και ενημερωτική επιστολή έλαβε, ούτε απάντησε (… έπραξε…) και ούτε δέχτηκε να συναντηθεί με τους Ηλείους ...
Αυτουργός και εκτελεστής η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης…!!
Ποιος φταίει για τις Σχολές της Ηλείας ; Αυτοί ή Άλλοι ;
Στο ερώτημα , Αυτοί (δηλαδή το πολιτικό σύστημα της Ηλείας) ή οι Άλλοι (γενικώς και αορίστως και πάντως όχι αυτοί…)

Αυτή είναι η τεράστια παταγώδης αποτυχία του Πολιτικού Συστήματος της Ηλείας και της Περιφέρειας και πρωτίστως των Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, της Αμαλιάδας Γιάννη Λυμπέρη, του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και των βουλευτών Ηλείας της ΝΔ Διονυσίας Αυγερινοπούλου, Κώστα Τζαβάρα και Αντρέα Νικολακόπουλου.

Όλοι αποδείχτηκαν πολλαπλώς και εντόνως ανίκανοι, αποτυχημένοι για αυτό που ετάχθηκαν, να υπερασπίσουν δηλαδή τα κεκτημένα της Ηλείας και να τα

βελτιώσουν με στόχο της αναπτυξιακή πορεία του τόπου… Οι αποτυχημένοι, ανήμποροι και ανίκανοι να υπερασπίσουν τα κεκτημένα της Ηλείας, που έχασαν επί θητείας τους τρεις Σχολές (Μουσειολογία, Γεωπονία, ΤΕΦΑΑ)
Όλοι αυτοί Δήμαρχοι, Περιφέρεια, Βουλευτές που θα έκαναν ανένδοτο αγώνα, που έθεταν κόκκινες γραμμές, θα αγωνιζόντουσαν, θα…,θα… κλπ….κ.ο.κ. ..θα ….
Πολιτικοί ελαχίστου μεγέθους, καρπαζοεισπράχτορες που κάνουν τον σκληρό και τον αγωνιστή μέσα από τις σελίδες των υπερφίλιων τοπικών μέσων ενημέρωσης… μάγκες της πλάκας, κουτσαβάκια κοινώς…
Παρέλαβαν Πανεπιστημιακές Σχολές και θα παραδώσουν το τίποτα άντε κάνα ΙΕΚ…
Παντού υπάρχουν Πανεπιστημιακές Σχολές πέριξ της Ηλείας …και στην Ηλεία ένα μέγα μηδέν ….
Εμείς ή μόνο οι άλλοι ;
Και εμείς φταίμε διότι, αγωνιστικά, διεκδικητικά, πολιτικά και εκλογικά επιλέξαμε λάθος αφεθήκαμε να μας παρασύρουν (την Ηλεία) στο πυθμένα τους.. …και υπάρχουν και κάποιοι ( δυστυχώς πολλοί ..) που τους υποστηρίζουν και τους χειροκροτούν …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου