Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Μα καλά εκεί στον Δήμο Ήλιδας και ο δήμαρχος δεν ντρέπονται ?

Μα καλά εκεί στον Δήμο Ήλιδας και ο δήμαρχος δεν ντρέπονται ?


Προ ολίγων ημερών υπήρχε καταγγελία για τη απαράδεκτη κατάσταση  στην Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας  που .. υποθερμαίνεται … υποφωτίζεται… υπολειτουργεί

Τώρα προστέθηκε  ότι αυτή σαπίζει….

Οι εικόνες και η καταγγελία του Συλλόγου  «Φίλοι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας» αδιάψευστος μάρτυρας που υπογραμμίζουν την αισχρότητα της Δημοτικής αρχής,  δείχνουν το …πολιτισμό τους

Βρε γελοίοι της δημοτικής αρχής Ήλιδας δεν ντρέπεστε ?

Η ανακοίνωση του του Συλλόγου  «Φίλοι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας»/ «Φίλοι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας» :

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Π.Β.Α»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι της Π.Β.Α,

Σας κάνουμε κοινωνούς της κατάστασης που επικρατεί στο κλιμακοστάσιο και τον Α΄ όροφο της Π.Β.Α λόγω της συνεχούς εισροής βρόχινων νερών. Σας κοινοποιούμε το έγγραφο με το οποίο ενημερώνονται η Δημοτική Αρχή και ο «Ηλείος.

Θέμα: Συνέπειες συνεχιζόμενης απραξίας στο κτήριο της Π.Β.Α


Αξιότιμοι Κύριοι,

Για πολλοστή φορά, ως Δ.Σ του σωματείου «Π.Β.Α», βρισκόμαστε στην ανάγκη να σας ενημερώσουμε για τις συνέπειες της συνεχιζόμενης απραξίας των υπεύθυνων υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας απέναντι στην προϊούσα φθορά του κτηρίου της Π.Β.Α, ως αποτέλεσμα της συνεχούς εισροής βρόχινων υδάτων στον Α΄όροφο του κτηρίου τόσο από την οροφή του Αναγνωστηρίου, όσο- και κυρίως- από τα παράθυρα της αίθουσας αναμονής του Α΄ ορόφου.

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα προφορικά και γραπτά για την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων ελαχίστου κόστους, τόσο για τη διάσωση του κτηρίου, όσο και για τη διάσωση του πνευματικού υλικού, μέχρι να γίνει η οριστική ανακαίνιση και να παραδοθεί στους δημότες το κτηριακό θαύμα, όπως ευαγγελίζεστε, το οποίο και εμείς περιμένουμε και θα χαρούμε πολύ.

Σας περιγράφουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση στο κλιμακοστάσιο και στην αίθουσα αναμονής του Α΄ορόφου (μαυρισμένοι τοίχοι, μουχλιασμένο δάπεδο, καθολικά διογκωμένη και μαυρισμένη οροφή, πόρτα η οποία ανοίγει διαρρηγνυόμενη λόγω διόγκωσης του υλικού από την υγρασία, βραχυκυκλώματα στον πίνακα του ημιωρόφου λόγω υγρασίας) και σας θυμίζουμε τον κίνδυνο που διατρέχουν τα βιβλία που εξακολουθούν να παραμένουν στην αίθουσα του Α΄ ορόφου, από την υγρασία και την προϋπάρχουσα σκόνη. (επισυνάπτουμε φωτογραφίες).

Τέλος απευθυνόμαστε στην εκφρασμένη σε λεκτικό επίπεδο ευαισθησία σας και αναμένουμε την πρακτική αντιμετώπιση του προβλήματος, για να προστατεύσουμε το Πνευματικό Ίδρυμα από τον παροπλισμό και την απαξίωση.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Άννα Μοσχόβου Μαρία Τσακοπιάκου»


Είχαμε γράψει πρόσφατα:

«Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας .. υποθερμαίνεται … υποφωτίζεται… υπολειτουργεί»

https://www.facebook.com/groups/404687456394742/permalink/1777208865809254/

 

Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας .. υποθερμαίνεται … υποφωτίζεται… υπολειτουργεί


Ο Δήμος Ήλιδας έχει εγκαταλείψει την Βιβλιοθήκη της Αμαλιάδας …  είναι εκτός ενδιαφερόντων και ασχολιών του … αλλά εντός της ντροπής του…

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Π.Β.Α.»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι της Π.Β.Α,


Βρισκόμαστε στην ανάγκη να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του Αναγνωστηρίου του ισογείου της Π.Β.Α και τις μικρές δυνατότητες λειτουργίας του τις δύσκολες μέρες του χειμώνα επειδή:

υποθερμαίνεται λόγω λειτουργίας του ενός από τα δύο θερμαντικά σώματα

υποφωτίζεται λόγω βραχυκυκλώματος στον ένα από τους δύο πίνακες.

. υπολειτουργεί το τηλέφωνο, όταν διογκώνεται η πόρτα του Αναγνωστηρίου του Α΄ ορόφου από την εισροή νερών, οπότε δεν υπάρχει πρόσβαση, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τηλέφωνο, αφού δεν έχει γίνει μεταφορά στο ισόγειο.

Έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες από το Νοέμβριο του 2020, για τη διευθέτηση των ανωτέρω προβλημάτων από ειδικευμένους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου και ο «Ηλείος» (ηλεκτρολόγο, πληροφορικό, ψυκτικό) . Η τελευταία ενημέρωση προς το Ν.Π.Δ.Δ «Ηλείος» ήταν στις 11/01/2022, μετά το τελευταίο βραχυκύκλωμα -τηλεφωνικά και γραπτά(email)- για διάθεση ηλεκτρολόγου του Δήμου.

Η τηλεφωνική απάντηση από τη Δ/ντρια του «Ηλείου» ήταν η συνηθισμένη για οποιοδήποτε θέμα τίθεται προς διευθέτηση: «…με την επόμενη επιχορήγηση… » και με παράλληλη προτροπή «…χρησιμοποιήστε τα χρήματα του ταμείου σας…», κάνοντας αναφορά στα ελάχιστα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις συνδρομές των μελών μας για τις τρέχουσες ανάγκες. Η γραπτή απάντηση και ανταπόκριση του «Ηλείου» αναμένεται.

Προσδοκούμε στην ανταπόκριση του «Ηλείου», για να αρθεί ο παροπλισμός της Βιβλιοθήκης μας. Αναμένουμε…

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Άννα Μοσχόβου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου