Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Ο εξευτελισμός των Ηλείων…

 Ο εξευτελισμός των Ηλείων…

  • « στις πυρκαγιές του 2007 κατεβήκαμε στην Ηλεία με τις τσάντες και αποζημιώναμε και γυρίσαμε το παιγνίδι στις εκλογές..»
  • Για τον δημόσιο κυνικό περιλαγασμό των Ηλείων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός παραιτήθηκε…. όμως δεν παραιτήθηκε ούτε αποπέμφθηκε ο  Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος…

Σε σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας  (αυτού που αποδεχόμαστε τα απορρίμματά του στον ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς) και το 2007   Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, απίστευτα κυνικός, καυχιέται για τα κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και δίνει μαθήματα στον υπουργό

εξευτελίζοντας τους Ηλείους… λέγοντας ότι εξαγοράστηκαν με τα γνωστά τριχίλιαρα …. (υπήρχαν βέβαια τέτοια φαινόμενα αλλά κυρίως ήταν οι πάντα απρόθυμοι  για εξαγορά  …)

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας, σε βίντεο – που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» υπερθεματίζει κάποιος από τη σύσκεψη (σύσσωμη η Δημοτική αρχή Σπάρτης και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ  Ανδρέας Λυκουρέντζος) .

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» συνεχίζει ο νυν δήμαρχος Σπάρτης.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός. Και η στιχομυθία ολοκληρώνεται με τα τρανταχτά γέλια όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Για την ιστορία, στις πυρκαγιές του 2007 ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς -συνολικά οι νεκροί ήταν 84- και είχε καταστραφεί. Το 2021, ο νομός ξανακάηκε, χωρίς ευτυχώς αυτή τη φορά θύματα, από μια φωτιά που έπρεπε να είχε σταματήσει άμεσα μετά την εκδήλωσή της στην Αρχαία Ολυμπία. Αντίθετα, έφτασε να κάψει και τη γειτονική Γορτυνία μετά από μία εβδομάδα.

Τέτοιοι είναι όλοι τους … οι της εξουσίας και έτσι μας βλέπουν οι άθλιοι .. εξαγοράσιμους υποτακτικούς.... χρησιμοποιούν τις φυσικές καταστροφές για ακραία ψηφοθηρία και με  αλαζονεία και αναλγησία για μικροκομματική εκμετάλλευση (όλοι θυμόμαστε  το μοίρασμα των τριχίλιαρων στην Ηλεία με την ΝΟΔΕ της ΝΔ και βουλευτές …)
οι Ηλείοι δεν είναι όλοι ίδιοι ... η τρανταχτή πλειοψηφία είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς και πρέπει υπερασπιστούμε την τιμή μας ..και θα αγωνιστούν, θα επιδιώξουν να αλλάξουν όλα αυτά !

Υ.Γ.

.Μετά την κατακραυγή ο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός παραιτήθηκε…. όμως δεν παραιτήθηκε ούτε αποπέμφθηκε ο  Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζος που συμμετείχε στην σύσκεψη και που και αυτός μας περιγέλασε... και πρέπει να αποπεμφθεί ..και βέβαια δεν υπήρξε καμία συγνώμη ή παραίτηση από τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή Σπάρτης..

Σημείωση :

Το παρουσιαζόμενο είναι  του ilialive.gr βίντεο ενώ η πηγή και το πλήρες  βίντεο βρίσκεται στη σελίδα του  Lakonesgr Lakonia και στην διεύθυνση  :

https://www.facebook.com/100012577725754/videos/495322605448098  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου