Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Οι Πρόεδροι και οι Κοινότητες κρίνουν (σωστά) και απαιτούν (δίκαια)

 Οι Πρόεδροι και οι Κοινότητες κρίνουν (σωστά) και απαιτούν (δίκαια)

… Αυτοδυναμία (αποφάσεων και δράσεων), Οικονομική Ανεξαρτησία (επαρκή και θεσμοθετημένη χρηματοδότηση)  και Δημοκρατία (στην εκλογική διαδικασία και συμμετοχή στις αποφάσεις που τους αφορούν)
 
 Ένα σημείωμα του Lisandros Pap στην 🍇ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΩΛΕΝΗΣ🚜

«Μηνυμα προς την κεντρικη και τοπικη εξουσια.

Τα ψεματα τελειωσαν σε λιγο καιρο αρχιζει η προεκλογικη εκστρατεια ολων των βαθμιδων και επειδη δεν βλεπω να ιδρωνει το 🦻ΚΑΝΕΝΟΣ .

Θα ηθελα να υπενθυμισω σε ολους τους υποψηφιους μνηστηρες, οι οποιοι οσονουπω θα επισκεφτουν τις κοινοτητες για την καταρτηση των ψηφοδελτιων.

Να παρουν θεση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ .

Ο φασιστικος νομος εκλογης των προεδρων, δεν βλεπω να συγκινεί κανενα.

Οι χαμαληδες- ζητουλες προεδροι, που διαχρονικα τραβανε το καρο και τρωνε την λασπη των παθογενειων και των παραλειψεων της καθε Δημοτικης αρχης πρεπει επι τελους να βγουν στο προσκηνιο.

Είναι οι αφανείς ήρωες, οι οποιοι προσπαθουν να ισορροπήσουν αναμεσα στα τεραστια προβληματα των Τ.Κ. και στην χειραγωγηση τους, απτους καταπτυστους εκλογικους νομους που θελουν τους προεδρους πιονια στην ψηφοθηρικη σκακιερα.

Οι Προεδροι και εν γενει η δημοκρατια ΑΠΑΙΤΟΥΝ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ :

1ον. Αλλαγη του αντιδημοκρατικου νομου εκλογης προεδρων με αυτονομη καθοδο στις εκλογες.

2ον. Χρηματοδοτηση των Τ.Κ. με ποσά που θα ανταποκρινονται στις πραγματικες αναγκες των τοπικων κοινωνιων αναλογα τον πληθυσμο. Δηλαδη για άνω των 300 κατοικων τουλαχιστον 5.000 ευρω και κάτω των 300 κατοικων τουλαχιστον 3.000 ευρω και ΟΧΙ τα ψωρο-χιλια ή δυο χιλιαρικα € τον χρονο για καθε κοινοτητα που δινουν μεχρι σημερα.

3ον Συμμετοχη των προεδρων στα κέντρα ληψης των αποφασεων και οχι τα κοινοτικα συμβουλια να παιζουν ΜΟΝΟ γνωμοδοτικο ρολο, δηλαδη τον ρολο της μαριονετας.

Αυτα για την ωρα , ο αγωνας τωρα αρχιζει !!!!!!!!»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου