Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Διακομιδή διασωληνωμένοι ασθενούς από το Νοσοκομείο Πύργου … και η παραπληροφόρηση συνεχίζεται...

 Διακομιδή διασωληνωμένοι ασθενούς από το Νοσοκομείο Πύργου … και η παραπληροφόρηση συνεχίζεται...

 

Άλλη μια φορά, άλλη μια  παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ της Ηλείας, που έριξαν ψευδώς το ανάθεμα στους ιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου, δεν ερεύνησαν το περιστατικό, δεν προσέγγισαν το θέμα αντικειμενικά και επιστημονικά, δεν στιγμάτισαν την αδυναμία να υπάρχει ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πύργου που να καλύπτει αυτά τα περιστατικά, δεν αναρωτήθηκαν γιατί η «ανάλγητος» Ιατρός αρνήθηκε να συνοδεύσει τον ασθενή, γιατί έπρεπε αυτός να διακομισθεί, όχι στην Πάτρα, όχι στην Τρίπολη ή Καλαμάτα, αλλά στην Αττική, στον Πειραιά, στο Τζάνειο…,  δεν εντόπισαν τις εγκληματικές ελλείψεις Ιατρών πολλών ειδικοτήτων στην Ηλεία…
 Τάισε άγρια ένστικτα, πούλα αναλήθειες, κατηγόρησε τα θύματα (ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό) και όχι τους  θύτες   (κυβέρνηση..) αυτή είναι δυστυχώς μια ντροπιαστική «δημοσιογραφική» προσέγγιση..

Το σχόλιο της Niki Agln λέει και εξηγεί πολλά


«Για άλλη μια φορά επειδή γράφονται ανακρίβειες από άγνοια ελπίζω, θέλω να διευκρινίσω τα εξής, επειδή ο κόσμος μας θεωρεί ανάλγητους, τεμπέληδες και άλλα. Έχει δίκιο ο κόσμος γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι "συνάδελφοι", αν και ντρέπομαι να τους αποκαλώ έτσι. Η ιατρός ήθελε προφανώς και σωστά έπραξε, να προφυλάξει τον ασθενή και τον εαυτό της. Αν συνέβαινε κάτι στην διαδρομή, πως θα το διαχειριζόταν η ιατρός χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις? Με επίκληση του Αγίου πνεύματος;

Σέβομαι απόλυτα τους συγγενείς και μπορώ να καταλάβω πως νιώθουν από προσωπική εμπειρία αλλά δυστυχώς, μόνο ασφαλής δεν ήταν ο ασθενής αν τον συνόδευε η νεαρή συνάδελφός ( όπως και όλες οι περιπτώσεις διασωληνωμένων ασθενών που συνοδεύονται από μη εξειδικευμένο ιατρό). Όποτε απαντώντας στον άμοιρο πατέρα, δεν θα ήθελα να συνοδεύσει τον αδελφό μου ή τον πατέρα μου ο οποιοσδήποτε. Καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθει εκείνος ο πατέρας γιατί κάποτε πολύ παλιά το έζησα κι εγώ.

Ωστόσο η Διευθύντρια που έσπευσε προς τιμήν της και έλυσε το θέμα, σαν Επειγοντολόγος που πρόσφατα διετέλεσε και Διευθύντρια ΜΕΘ θα έπρεπε να γνωρίζει καλά, εφ'οσον άπτεται της ειδικότητας της, πόσο επικίνδυνο ήταν να συνοδεύσει η συνάδελφος το περιστατικό και να βρει μια ορθότερη λύση, προστατεύοντας και την ιατρό της καθώς είναι μέλημα του Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας..»

….


«Μπράβο

που για άλλη μια φορά πλήρωσε τα σπασμένα ο τελευταίος τροχός της χαλασμένης αμάξης και χρεώθηκε το γεγονός ενώ κάποιοι θριάμβευσαν που μόνο εντολές μοιράζουν..... Ντροπή να γίνονται αυτά μπροστά στους ασθενείς και συνοδούς. Τι σεβασμό απαιτούμε μετά;

Επίσης ο αρθρογράφος ενώ αναφέρει ότι το περιστατικό έγινε βράδυ, ποιος ιατρός είπε ότι είχε προγραμματισμένα ραντεβού εκείνη την ώρα; Δεν νομίζω να ήταν ο αρμόδιος για την διακομιδή.......»

….

Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο του Costas Giannakenas

«Ηθικά και δεοντολογικά απαράδεκτη, ανεύθυνη και κινούμενη στα πλαίσια "διεκπεραίωσης" (ξεφορτώματος) του ασθενή να επιβάλλουν να τον διακομίσει νέα ιατρός χωρίς τις γνώσεις, την εμπειρία ή την εξειδίκευση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επιπλοκή θα μπορούσε να προκύψει στη διακομιδή από το νοσοκομείο Πύργου μέχρι το Τζάνειο!

Αυτοί που δίνουν τέτοια εντολή θα ήθελαν να βρίσκονται στην θέση του ασθενή και στα χέρια μια ιατρού αντικειμενικά ανήμπορης να αντιμετωπίσει μια επείγουσα εξέλιξη?

Και για άλλη μια φορά η λύση είναι μια ΕΔΕ!

Ντροπή στους υπεύθυνους για τις επιλογές τους.... Φαίνεται για άλλη μια φορά γιατί παραιτούνται οι γιατροί του Γ.Ν. Πύργου και γιατί δεν αποδέχονται τους διορισμούς τους αυτοί που "κερδίζουν" μια θέση στο νοσοκομείο.»

Και σε νέο σχόλιο της η Niki Agln τονίζει εμφαντικά:

 «δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή, δεν έχει την παραμικρή αξία (εκτός εξαιρέσεων). Σε μια τέτοια χώρα με το σύστημα υγείας που έχει δεν ξέρω αν μπορείς να νιώθεις ασφαλής.....

Το ότι κάθε μέρα έρχεται στην παθολογική και διαφορετικός ιατρός να εφημερεύσει και να κάνει επίσκεψη σε 50-70 ασθενείς που δεν έχει ξανά δει? Τι σας λέει? Πολύ ευρηματικό. Κάποιοι πήραν και τα εύσημα που έλυσαν το πρόβλημα!!!!!!

Ότι οι πνευμονολογοι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν πάνε ούτε στους ασθενείς Covid, προκειμένου να βοηθήσουν τον παθολόγο που τα έχει όλα υπό την ευθύνη του?

Καλό? Κανείς δεν τους αγγίζει γιατί είναι μεγαλόσχημοι και προστατευόμενοι. Να τα λέμε κι αυτά..... Και πληρώνονται από το ελληνικό κράτος για αυτό το τπτ που προσφέρουν.

Αστειος ο μισθός του ιατρού αλλά τον παίρνουν και είναι ίδιος με τον μισθό άλλων συναδέλφων που ματώνουν.......

…ο άλλος διέλυσε το σύμπαν και παραμένει στη θεσουλα του, σκορπίζοντας απειλές και ύβρεις προς κάθε κατεύθυνση. Συνοδεύσε και την lady Gaga για ψαράκι, μιας και δεν καταδεχτηκε να συναντήσει τους πληβείους του νοσοκομείου. Δεν ελπίζω τίποτα να αλλάξει σε αυτό το κράτος, έτσι όπως το κατάντησαν, χρόνια τώρα.»

Και συνεχίζει η Niki Agln

«Ας ληφθούν υπόψη από ΕΙΝΑ, ΟΕΝΓΕ τα ανωτέρω. Δείτε την κατάπτυστη και άκρως επικίνδυνη νομοθεσία εδώ:

Αγροτικοί γιατροί έκαναν διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών - Onmed.grΜε πασαλείμματα προσπαθούν ν’ αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την έκρηξη της πανδημίας, ενώ ως τώρα οι κυβερνητικοί παράγοντες ασυλλόγιστα διατείνονταν πως έχει λήξει και πορευόμαστε σε μία νέα κανονικότητα

Ανάμεσα στα πασαλείμματα περιλαμβάνεται και το άρθρο 9 της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την Τετάρτη (κλικ εδώ).

Το εν λόγω άρθρο έχει τίτλο “Διανοσοκομειακές διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων” και αναφέρει:

«Οι διανοσοκομειακές διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών πραγματοποιούνται από ιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας ή ειδικευόμενους ιατρούς που έχουν ολοκληρώσει έξι (6) μήνες ειδικότητας».

Τι ίσχυε έως τώρα θεσμικά;

Με απόφαση του ΚΕΣΥ, που είχε γίνει αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία, «οι διακομιδές πραγµατοποιούνται από αναισθησιολόγο, εντατικολόγο ή επειγοντολόγο. Στην διακομιδή του ασθενούς συµµετέχει ένας εκ των εφημερευόντων γενικών χειρουργών, αν ο ασθενής είναι τραυματίας, ενώ αν είναι παθολογικός ασθενής συµµετέχει καρδιολόγος ή παθολόγος ή νευρολόγος αναλόγως της βασικής αιτίας για την οποία παραπέµπεται σε άλλο νοσοκομείο».

Για να καλύψουν λοιπόν το κενό που προκαλείται από την έλλειψη αναισθησιολόγων και επιγοντολόγων αναθέτουν τις διακομιδές σε γιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας, ακόμη και ειδικευόμενους!

Αυτό προφανώς θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων και αντιδράσεων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως, αφού την ψηφίσουν, αναθέτουν στο ΚΕΣΥ να την εξειδικεύσει. Πλην όμως το ΚΕΣΥ εδώ και χρόνια έχει λάβει σαφή απόφαση, την οποία τώρα πρέπει να ανατρέψει.

Όμως η Πρόεδρος του ΚΕΣΥ κ. Γκάγκα αναβαθμίστηκε σε αναπληρώτρια υπουργό και το ΚΕΣΥ στερείται προέδρου και δε μπορεί ούτε να συγκληθεί, ούτε να συνεδριάσει!

Ωδή στο μεγαλείο του επιτελικού κράτους.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί ρητά να ΑΡΝΗΘΕΙ την διακομιδή ο κάθε ιατρός που θα δεχτεί εντολή, εφόσον δεν είναι εκπαιδευμένος.

Η απάντηση της ΟΕΝΓΕ:Dec 20, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Αθήνα 20 Δεκεμβρίου 2021

Α.Π:11831

Η ΟΕΝΓΕ επανέρχεται στην πρόσφατη όχι απλά επικίνδυνη για τους ασθενείς αλλά κυριολεκτικά ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ διάταξη περί διακομιδής βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων μηχανικά αεριζόμενων ασθενών.

Συγκεκριμένα, η διάταξη προβλέπει πως οποιοσδήποτε ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ Ή ειδικευόμενος οποιασδήποτε ειδικότητας μπορεί να παίρνει εντολή να συνοδεύει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένους ασθενείς αρκεί να έχει συμπληρώσει τους πρώτους 6 μήνες από την έναρξη της ειδικότητας. Επισημαίνουμε πως η διακομιδή βαρέως πάσχοντος μηχανικά αεριζόμενου διασωληνωμένου ασθενούς είναι σοβαρότατη ιατρική πράξη που απαιτεί συγκεκριμένη εμπειρία στην προστασία του αεραγωγού, στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και στην επείγουσα ενδοτραχειακή διασωλήνωση (στην περίπτωση που ο ασθενής συμβεί να αποσωληνωθεί κατά την διαδρομή του ασθενοφόρου οχήματος). Γι’ αυτό άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια απαιτούμε την στελέχωση του ΕΚΑΒ με τον αναγκαίο αριθμό γιατρών που θα έχουν αυτήν την ειδική εμπειρία.

Επισημαίνουμε πως την 1/11/21 κατά την συνάντηση ΟΕΝΓΕ – υπουργού Υγείας, όταν η διάταξη ήταν σε διαβούλευση και δεν είχε ΨΗΦΙΣΤΕΙ, είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Πλεύρη να την αποσύρει όμως δυστυχώς ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΜΕ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΣΥ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΣΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΣ.

Δηλώνουμε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί νοσοκομείων, Κ.Υ και ΕΚΑΒ δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη για τυχούσες βλάβες στην ζωή και στην υγεία ασθενών που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή αυτής της απαράδεκτης διάταξης.

Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους, ιδιαίτερα δε τους/τις ειδικευόμενους/ες ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τέτοιες επικίνδυνες εντολές αν δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία που περιγράφεται παραπάνω και να επικοινωνούν αμέσως με την αντίστοιχη Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ή/και την ΟΕΝΓΕ.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου