Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Δημοτική αρχή Πύργου… Η μετεγκατάσταση του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Μυρτιά

 Δημοτική αρχή Πύργου… Η μετεγκατάσταση του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Μυρτιά

  • …μια ακόμη ιστορία αυθαιρεσίας και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος

Του Γιάννης Λεβεντάκος

«Σήμερα για ακόμα μια φορά καταλάβαμε πόσο επικίνδυνοι για τους δημότες και για τον τόπο μας, είναι οι τοπικοί άρχοντες του Δήμου μας.


Ο Δήμαρχος Πύργου υπέγραψε την σύμβαση μετεγκατάστασης του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Μυρτιά και πανηγυρίζει μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του και ειδικό Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.

Από πότε κύριοι το ειδικό σχολείο στεγάζεται σε όροφο και πόσο ασφαλές είναι αυτό για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό?

Για ποιό λόγο άραγε δεν ρωτήθηκε ο Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α του Νομού και ο σύλλογος διδασκόντων επί του θέματος?

Πόσα χρήματα θα κοστίσει στους δημότες η παραπάνω διαδικασία και για ποιό λόγο μεταφέρονται παιδιά με ειδικές ανάγκες σε κτίριο που είναι εκτός του αστικού ιστού και δεν πληροί τις προδιαγραφές με βάση την Νομοθεσία?

Η προχειρότητα με την οποία παίρνει τις αποφάσεις η Δημοτική αρχή είναι τραγική.

Πολύ σημαντικό είναι να διερευνηθεί το χρηματικό ποσό καθώς επίσης και ο ανάδοχος της απευθείας ανάθεσης που έγινε πρίν λίγο καιρό από τον Δήμο Πύργου με αντικείμενο την μεταφορά λυόμενων αιθουσών στον υπαίθριο χώρο του σχολείου της Τοπικής Κοινότητας του Άγιου Ιωάννη και είχε τότε ως σκοπό την μεταστέγαση του ειδικού σχολείου στον Άγιο Ιωάννη.

Για ποιό λόγο κύριοι αλλάξατε απόφαση επί αυτού?

Και επιπλέον γιατί αρκετές χιλιάδες ευρώ απο την τσέπη των δημοτών και τα οποία δαπανήθηκαν για την μεταφορά των αιθουσών (προκαλώ δημόσια τον Δήμαρχο να μας πεί το όνομα του ανθρώπου που ανέλαβε την μεταφορά, για να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται πλέον στον Δήμο μας),πήγαν στον βρόντο??»

 Σημείωση (Μαρ. Λάμπρου  και το γράφω για να μην το χρεωθεί ο συντάκτης του άρθρου..):

Η μετέγκατασταση κοστίζει  72.000 €, δόθηκε με απευθείας ανάθεση με έκπτωση 3 % και η περυσινή (2021) μετέγκατασταση των σάπιων αιθουσών του  Γυμνάσιου – Λυκείου Καράτουλα, στο Ειδικού Γυμνάσιο -Λύκειο στον Αγιάννη είχε πάλι  δοθεί με ανάθεση 16.740 €  (σε κοντινό/συγγενικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής Πύργου)  και φέτος θα ξαναμεταφερθούν  … το χρήμα να κινείται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου