Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Ένα άρθρο και μια απάντηση για τη Παθολογική του Γ.Ν. Πύργου….. και μερικά γενικά για την κατάντια μας (των Ηλείων)

 Ένα άρθρο και μια απάντηση για τη Παθολογική του Γ.Ν. Πύργου….. και μερικά γενικά για την κατάντια μας (των Ηλείων)

Η κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η Υγεία στην Ηλεία δεν έχει προηγούμενο και επικινδυνότητα της είναι στο επίπεδο όχι -μόνο- σε αυτό των μεγάλων πολιτικώς ευθυνών ( τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από το τοπικό πολιτικό σύστημα), αλλά είναι των ποινικών και εγκληματικών ευθυνών…σε βάρος των Ηλείων..
  • Η κυβέρνηση δεν ασχολείται (καμιά φορά μας κάνει καμιά βίζιτα ..2 φόρες η Γκάγκα..), αλλά έχει την Αυγερινοπούλου να φέρνει από το Κολάμπια USA ιατρούς ή το παιδί από την Αμαλιάδα να ψελλίζει ανοησίες..
  • ο διοικητής της 6ης παριστάνει το γραφείο κινήσεως και αποσπάσεων
  • και οι δυο τα «ρίχνουν» στους «κακούς» ιατρούς (..κάκιστους, κακούργους…) που δεν θέλουν να είναι νομάδες περιφερόμενοι ανά την επικράτεια ή δεν επιλέγουν να διοριστούν κακοπληρωμένοι στο «κακόφημο Νοσοκομείο Πύργου και
  • η Περιφέρεια ζει στην …κοσμογονία της και οι Δήμοι ή έχουν καταπιεί την γλώσσα τους (όλοι οι Δήμαρχοί του Νομού) ή δύο Ντάλτον (Ήλιδας και Πύργου) ο Άβερελ κάνει τον ψευτοτσαμπουκά και ο Τζόε στέλνει ρομαντικές επιστολές στο Υπουργείο Υγείας
  • οι διοικητές των Νοσοκομείων της Ηλείας, ο Πατρινός Ηλεκτρολόγος του Πύργου να επιδίδεται σε δημόσιος επαφές, να αμολάει εξυπνάδες και να τα βάζει με τους ιατρούς και να κάνει για αυτό «εφ’ ω ετάχθη» , να πουλάει παραμύθι και προσπάθεια, η Γυμνάστρια των Κρεστένων το έχει δει χαρούμενη, δωρεάν και αμειβόμενη εκδρομή και «σύλλογος διοργάνωσης εκδηλώσεων» για τη προβολή της και της η Διαιτολόγος της Αμαλιάδας εχάθη κρυπτόμενη …
Το αποτέλεσμα είναι το Νοσοκομείο Πύργου να παραπαίει, της Αμαλιάδας να παριστάνει το Νοσοκομείο και των Κρεστένων να είναι μια οπτασία…
Και απατώντας σε μια φίλη που με ρώτησε «Θα ήθελα όμως μια σοβαρή πρόταση σχετικά με τον τρόπο που θα αποκτήσει το Νοσοκομείο μόνιμους παθολόγους ώστε να μην μετακινούν από την Πάτρα άλλους»
  • … !!!! : «...αντινεοφιλελεύθερη πολιτική (δαπάνες για την Υγεία, ενίσχυση του Δημόσιου ΕΣΥ, προσλήψεις, αυξήσεις μισθών κλπ. ), για την Ηλεία ειδικά μισθολογικά κίνητρα, βοήθεια από Δήμους ( κατοικίες, απαλλαγή από τέλη, ειδικά μπόνους κλπ.) Διοίκηση με γνώση και ικανότητες, τοπικό πολιτικό σύστημα άλλο... ..και συνολικά μια άλλη φιλολαϊκή κυβέρνηση και πολιτική ..»
Το άρθρο του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου («Η Υγεία στην Ηλεία…. Για το λουκέτο της Παθολογικής του Πύργου…..») με τις συνεχείς(και σωστές τοποθετήσεις του για τα θέματα Υγείας) και η δήλωση του Προέδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (« Παθολογική Πύργου: Απάντηση στις “μισές αλήθειες” του κ. Καρβέλη και του κ. Πολίτη «) λένε αλήθειες, απαντούν και αποκαλύπτουν
Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ…. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ…..
Του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου/ Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Με την Αμαλιάδα η δουλειά έχει τελειώσει.
  • Η παρτίδα δεν σώθηκε ούτε από τις δωρεές του Παπαδάκου ούτε από τους τσαμπουκάδες του Λυμπέρη.
  • Βέβαια αυτό δεν έγινε από την μια μέρα στην άλλη αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι έγινε αναίμακτα….
  • Ο λαός της βόρειας Ηλείας δέχτηκε παθητικά την μοίρα του.
  • Ίσως να περιμένει να έλθουν οι γιατροί για να λειτουργήσει η ογκολογική κλινική μετά από την πρόταση της Δρος Αυγερινοπούλου που συνεχίζει απτόητη τους τσάμικους χορούς.
Με τον Πύργο μένουν ακόμη μερικά μικρά διαδικαστικά προβλήματα.
  • Το θέμα είναι πλέον που θα χρεώσουμε το λουκέτο της Παθολογικής που φαίνεται στο βάθος.
Είναι βλέπεις και αυτό το καταραμένο το πολιτικό κόστος που κανένα κόμμα δεν το θέλει.
Το ότι υπάρχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές χρόνια τώρα κανέναν δεν απασχολεί.
Με λίγα λόγια τώρα το θέμα δεν είναι αν θα κλείσει η Παθολογική αλλά που θα το χρεώσουν οι ανευθυνουπεύθυνοι αρμόδιοι.
Είναι βλέπεις οι προκηρύξεις που βγαίνουν για τάχα ανεξήγητους λόγους άγονοι, είναι και αυτοί οι ιδιώτες που δεν έρχονται με μπλοκάκι.
Και δεν μας φτάνουν όλα αυτά έχουμε και τους περιπλανώμενους γιατρούς από Πάτρα και Τρίπολη που έρχονται για τις εφημερίες να μας κάνουν τώρα τελευταία νούμερα.
  • Δεν θέλουν λέει να συνεχίσει ή τακτική του «φύγε έλα εσύ».
  • Αν είναι δυνατόν.
  • Τώρα που οι αρμόδιοι είναι ήσυχοι ότι με αντιιατρικές-αντιδεοντολογικές πατέντες και με τα ψέματα κρατούν «ανοικτή» την Παθολογική έρχονται τώρα κάποιοι περίεργοι περιπλανώμενοι για να τους βάλουν δύσκολα.
Ίσως αυτό κατά βάθος να βολεύει κάποιους γιατί αν γίνει το απευκταίο με την Παθολογική έχουν βρει ήδη σε ποιους να το χρεώσουν.
  • Τα τοπικά ΜΜΕ όπως πάντα στις επάλξεις ετοιμάζουν το έδαφος.
Το είπαν εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτοί θα φταίνε αν αρνηθούν να συνεχίσουν πέρα από κάθε ιατρική δεοντολογία να είναι πλανόδιοι ιουδαίοι.
Ήδη ο νέος Διοικητής ανάμεσα σε εθιμοτυπικές επισκέψεις γνωριμίας και σε φωτογραφίσεις έκανε βαρυσήμαντη δήλωση.
  • «Θα πρέπει όμως όλοι μαζί να δούμε, όλο το σύστημα υγείας εν συνόλω πως θα μπορέσουμε να στηρίξουμε το Νοσοκομείο Πύργου, να σταματήσουμε να προβάλουμε μόνο τα αρνητικά πέφτοντας διαρκώς σε φαυλότητα».
Ήδη φιλόλογοι και γλωσσολόγοι έχουν πέσει σε βαθιά περισυλλογή για να δουν τι στο καλό εννοεί ο ποιητής.
Πάντως ότι και να εννοεί ο ποιητής το σίγουρο είναι ότι οι λύσεις για το σύστημα υγείας στην περιοχή μας μέρα με την μέρα λιγοστεύουν δραματικά και εμείς κατά τον κο Διοικητή πρέπει να είμαστε στην καλή χαρά για να μη πέσουμε στην φαυλότητα.
Δυστυχώς η Αμαλιάδα έχει δείξει τον δρόμο ….
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το πολιτικό προσωπικό της τελευταίας δεκαετίας βουλευτές διοικητές και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι κατάφεραν να έχουμε τώρα 160.000 κάτοικους της Ηλείας σε πλήρη αναισθησία.
  • Εξ όσων γνωρίζω κανείς τους δεν ήταν αναισθησιολόγος.
  • Και αυτό κάνει την επιτυχία τους ακόμη μεγαλύτερη …..
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ “ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ” ΤΟΥ ΚΟΥ ΚΑΡΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
  • Δήλωση του προέδρου της Ε.Ι.Ν.Α Δημήτρη Ζιαζιά
Ο κος Καρβέλης και ο κος Πολίτης σε απάντηση στην καταγγελία μας δήλωσαν ότι οι μετακινήσεις παθολόγων στο ΓΝ Πύργου θα συνεχιστούν … ες αεί. Ως Διοικητής της 6ης ΥΠΕ έχει κάνει ό τι μπορεί, ότι δεν μπορεί με στρατιωτικό νόμο να υποχρεώσει γιατρούς να αναλάβουν μόνιμη θέση, ότι έχουν προκηρυχθεί θέσεις κτλ. Ρίχνουν δηλαδή την ευθύνη για άλλη μια φορά στους γιατρούς που δεν επιλέγουν τη μόνιμη θέση στον Πύργο.
Ο κος Καρβέλης και ο κος Πολίτης συνειδητά κρύβουν όμως τη μισή αλήθεια:
  1. Η 6η ΥΠΕ δεν έκανε απολύτως τίποτα για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών της προηγούμενης Διοίκησης του ΓΝ Πύργου, όπου σε διάστημα μόλις δύο ετών το νοσοκομεία κυριολεκτικά απογυμνώθηκε από γιατρούς, με συνολικά είκοσι συναδέλφους από όλα τα τμήματα να παραιτούνται προς τον ιδιωτικό τομέα, προς άλλα νοσοκομεία ή να μην ανανεώνουν τη σύμβασή τους. Μεταξύ των συναδέλφων αυτών ήταν και οι τρεις μόνιμοι παθολόγοι που παραιτήθηκαν και πήραν μόνιμη θέση σε νοσοκομεία της Πάτρας. Δεν μας εξηγεί ο κος Καρβέλης τι τους ώθησε σε αυτή την απόφαση. Δεν υπάρχουν διοικητικές ευθύνες της απελθούσας Διοίκησης και δικές του, που δημιούργησαν μια μαύρη τρύπα στον υγειονομικό χάρτη, που είναι αποκρουστική πλέον για κάθε γιατρό;
  2. Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α, η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε και οι τοπικοί φορείς έχουν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στο αδιέξοδο, μεταξύ των οποίων είναι ο χαρακτηρισμός του νοσοκομείου ως άγονη-προβληματική ζώνη, ώστε να δοθούν κίνητρα προσέλκυσης γιατρών. Άρα ας μην επαναλαμβάνουμε διαρκώς την καραμέλα περί “πολλαπλών προκηρύξεων που βγαίνουν άκαρπες”. Έλιωσε αυτή η καραμέλα. Ας εξηγήσει ο κος Καρβέλης, ο κος Πολίτης και η κα Γκάγκα γιατί κάτι τέτοιο δεν προχωρά. Αν ο λόγος είναι το δημοσιονομικό κόστος ας το πουν καθαρά και ας μην εμπαίζουν την τοπική κοινωνία.
  3. Ο κος Καρβέλης και ο κος Πολίτης θεωρούν ότι στον 21ο αιώνα, οι 160.000 κάτοικοι ενός νομού είναι λογικό να έχουν καταντήσει πολίτες δεύτερης κατηγορίας όσον αφορά την υγειονομική τους περίθαλψη; Θεωρείται πρόοδος αυτό; Δεν έχει ευθύνες η κυβέρνηση και το κόμμα που συνεχίζουν να στηρίζουν;
  4. Ο κος Καρβέλης και ο κος Πολίτης θεωρούν ασφαλή για τους ασθενείς την εδώ και δύο χρόνια λειτουργία της παθολογικής “κλινικής” σε συνθήκες “έκτακτης ανάγκης” με τηλεμεταφερόμενους γιατρούς, κάθε μέρα διαφορετικούς, που καλούνται να εξετάσουν 60 και 100 ασθενείς που βλέπουν πρώτη φορά; Θα ήθελαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους να έχουν τέτοια αντιμετώπιση; Υφίσταται το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για διάστημα δύο ετών;
  5. Ο κος Καρβέλης και ο κος Πολίτης θα αναλάβουν την αστική και ποινική ευθύνη αν κάποιου ασθενούς διακινδυνεύσει η υγεία λόγω των άθλιων συνθηκών λειτουργίας της Παθολογικής; Θα αναλάβουν την ηθική ευθύνη αν κάποιος από τους κατάκοπους γιατρούς που επιστρέφουν άυπνοι στην Τρίπολη και στην Πάτρα έχουν κάποιο ατύχημα στην εθνική – καρμανιόλα;
Για όλους τους παραπάνω λόγους και έχοντας προσωπική εμπειρία, θεωρώ ότι η λειτουργία της παθολογικής υπό τις παρούσες συνθήκες είναι επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους γιατρούς.
  • Περισσότερο επικίνδυνη από την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της -που την έχει ζητήσει και ο συντονιστής Διευθυντής- ώστε να βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση.
Το μότο “Θα είναι σαν να έχετε, αλλά δεν θα έχετε” ταιριάζει στη σημερινή κατάσταση γάντι.
Επειδή η διαιώνιση αυτής της κατάστασης βολεύει τους αρμόδιους, που στις πλάτες των γιατρών χτίζουν πολιτικές καριέρες και αναβάλλει ες αεί τη μία και μοναδική λύση, προσωπικά δηλώνω δημόσια ότι θα εφαρμόσω την έκκληση της Ε.Ι.Ν.Α και θα αρνηθώ τη συνέχιση της μετακίνησής μου από 1η Δεκέμβρη. Καλώ και τους υπόλοιπους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου