Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Αλλοτινές μας Σχολές (ΑΕΙ).. που φύγαν και πήγαν αλλού (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία..)

 Αλλοτινές μας Σχολές (ΑΕΙ).. που φύγαν και πήγαν αλλού (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία..)

  • Ορκωμοσία φοιτητών (του Πύργου) στην Πάτρα, κείμενο Καθηγητή και Απόφοιτης… Ράπισμα στον Δήμαρχο Πύργου και στο πολιτικό σύστημα της Ηλείας


Έγραψε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών(δικές του και οι φωτογραφίες της ορκωμοσίας) :

«
Σήμερα 30-3-2023 στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ορκωμοσία των φοιτητών του πρώην τμήματος ΔΟΕΠΤΜ (Πύργος) υπό την ευθύνη του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας.
  • Δεκάδες φοιτητές που φοίτησαν στον Πύργο Ηλείας (μέχρι 31-8-
    2022) ολοκλήρωσαν με επιτυχία την φοιτητική τους ζωή.
Οι εικόνες που παραθέτω, αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες μιας μικροκοινωνίας που στερήθηκε, λόγω καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης και παροιμιώδους αδυναμίας των θεσμικών φορέων, η Ηλεία.
.....
ΥΓ.
  • Δεν λείπουν μόνο αυτές οι εικόνες από τον τόπο μας.
  • Λείπουν όλοι αυτοί οι φοιτητές που αποτελούσαν πηγή ζωής και συνέβαλλαν στην πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική, εκπαιδευτική και επιστημονική στη ζωή του τόπου μας.»
Έγραψε και η Α.Κ.. απόφοιτη :

«
Μακάρι σήμερα να ορκιζόμασταν στον πύργο στο ΤΕΙ μας εκεί που ξεκινήσαμε. Εκεί που ζήσαμε όλη την φοιτητική μας ζωή. Εκεί που χτίσαμε με του συμφοιτητές μας και φίλους μας τα όνειρα μας.... Εκεί που απογοητεύτηκα με, αγχωθήκαμε αλλά και εκεί που ζήσαμε πολλές επιτυχίες και χαρές... Απλά μακάρι να ήμασταν εκεί..»


 

Οι ένοχοι και ανίκανοι
Έχασαν τις Σχολές ΑΕΙ (Μουσειολογία, Γεωπονική, ΤΕΦΑΑ) οι μοιραίοι δήμαρχοι Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος και Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης, με βοηθούς της καταστροφής αυτής τους βουλευτές Δ. Αυγερινοπούλου και Α. Νικολακόπουλο, τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και αντιπεριφερειάρχη Β. Γιαννόπουλο .. που επέφεραν την μιζέρια, την «νέκρα» και την οπισθοδρόμηση στον Πύργο, την Αμαλιάδα, στην Ηλεία
Πύργος η μοναδική πρωτεύουσα του μοναδικού νομού της χώρας χωρίς ΑΕΙ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου