Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Ένας μπαγαμπόντης Δήμαρχος ( του Πύργου) …

Ένας μπαγαμπόντης Δήμαρχος ( του Πύργου) …


Πιάστηκε με τις (απευθείας) αναθέσεις στην πλάτη και να τις  πηγαίνει (την μεγάλη εργολαβία του 1.400.000 ευρώ)  σε άλλες εταιρείες (όχι Ηλειακές), σε άλλα μέρη (Αττική και Εύβοια)  και αμόλησε την κουτοπονηριά του ρωτώντας τους προέδρους των κοινοτήτων «Θέλετε εδώ και τώρα έργα για να προλάβουμε το φετινό χειμώνα ή  θέλετε για το μεθεπόμενο ;».

Παλαιοκομματική , πολιτική Γκόρτσου και Μαυρογιαλουρου … συνδυαζόμενη με αναιδή κατεργαριά…

Χρησιμοποίησε του προέδρους ως ασπίδα για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη κα πλήρη ερωτηματικών ενέργεια του  ( είχαμε γράψει σχετικά στις 13.08.2020/ https://odisseasml.blogspot.com/2020/08/1404000.html )

Παραλλάσει το κύριο ερώτημα μας που θέσαμε και σε προηγούμενο σημείωμά μας «Γιατί επέλεξε ο Δήμαρχος Πύργου εταιρείες εργοληπτικές από μέρη μακρινά και όχι από τον Πύργο και την Ηλεία ?»

Ομιλεί ο Δήμαρχος Πύργου (χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή) και λέγει :

«οι διαδικασίες γίνονται για τους πολίτες και όχι για τους εργολάβους   διότι η διαφάνεια είναι πρώτο κριτήριο» , όταν προφανές είναι ότι γίνεται για τους εργολάβους της επιλογής του ( που τους βρήκε άραγε ?), για εργολάβους από τον Πειραιά, την Βούλα και την Χαλκίδα.

και λέει επίσης

«Εμείς λέμε εδώ και τώρα στα πλαίσια της νομιμότητας, της διαφάνειας, αλλά και της εγκυρότητας που έχει κατακτήσει κάθε πολιτικό πρόσωπο μέσα τη διαδρομή του.   Η εντιμότητα και η επιμονή στην διαφάνεια, είναι κάτι το οποίο ο καθένας, το έχει αποδείξει με την διαδρομή του.» αλλά η διαδρομή του καθενός έχει  παρελθόν, παρόν και μέλλον…..  είναι ο σημερινή διαδρομή, …ο δρόμος των ξένων εργολάβων, η ανάθεση σε ξένους εργολάβους έργα 1.400.000 ευρώ είναι παρόν …. και δεν απαντά στο αμείλικτο ερώτημα «γιατί τόση βιασύνη να ανατεθούν σε ξένους εργολαβίες τόσο μεγάλου προϋπολογισμού ?»

Είναι γνωστό τοις πάση ότι υπάρχουν διαδικασίες  που μπορούν που μπορούν να αξιοποιήσουν όλο το εργοληπτικό δυναμικό της Ηλείας (τόσο του ΣΕΔΕ Ηλείας( Σύνδεσμος Εργοληπτών) , όσο και  του ΣΕΕ Ηλείας ( Σύλλογος  Εμπειροτεχνών Εργολάβων Νομαρχιακού Μητρώου Ν. Ηλείας)  με κοινοπραξίες κλπ .

Υπερβαίνει κάθε ανοχή ( είναι ίδιον του λαϊκιστή ανδρός)  να «συλλαμβάνεσαι»  μεταφέρων τους  οπώρας Ηλείας σε άλλους νομούς  και εσύ να επικαλείσαι την νομιμότητα και την Ηθική…

 

Υ.Γ. ερωτήματα  :

1. Αντιπολίτευση στο Δήμο Πύργου υπάρχει,  η απλώς απολαμβάνει τα θερινά λουτρά της ?

2.Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν είδαν τίποτα το μεμπτό σε αυτήν  την απαράδεκτη και με πολλά ερωτηματικά διαδικασία κλήσης εταιρειών  από άλλους και μακρινούς νομούς ?)  

3. Οι φορείς των εργοληπτών  και εργολάβων της Ηλείας γιατί δεν μιλούν ?  

Είχαμε γράψει στις 13.08.2020

Ο Δήμος Πύργου αναθέτει έργα Οδοποιίας 1.404.000 ευρώ σε εταιρείες της Χαλκίδας, της Αθήνας και του Πειραιά  … !!!!!

https://odisseasml.blogspot.com/2020/08/1404000.html

Με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» και με αναθέσεις που κατευθύνονται σε συγκεκριμένες προεπιλεγμένες εταιρείες με έδρα του νομούς Αττικής, και Ευβοίας  προχωρεί ο Δήμος Πύργου και ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος , στην ανάθεση τριών έργων αποκατάσταση ζημιών Έργων Υποδομής στην Δημοτική Ενότητα Πύργου, Ωλένης και Ιάρδανου  συνολικού προϋπολογισμού  1.404.000 ευρώ αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις αλλά και για τις τοπικές εργοληπτικές εταιρείες,

Τουλάχιστον απορία, αν όχι άλλες σκέψεις (…) δημιουργεί η επιλογή του  Δημάρχου Πύργου να αναζητήσει εταιρείες σε άλλες πόλεις και σε άλλους νομούς ( αλήθεια πως τις βρήκε/ανακάλυψε αυτές τις εταιρείες ?) …ενώ στο τόπο μας υπάρχουν πολλές εργοληπτικές  εταιρείες (που απασχολούν Ηλείους και τα χρήματα «πέφτουν» στην τοπική αγορά..) με εγνωσμένες ικανότητες και εμπειρία για έργα οδοποιίας …

Η Διαδικασία του του «κατεπείγοντος» που επελέγη είναι μια διαδικασία συνήθης, ( όταν υπάρχει το κατεπείγον   και στην προκείμενη περίπτωση ποιο είναι άραγε ?)  και νομότυπη,   που πάντα όμως δημιουργεί ερωτηματικά, συνειρμούς και υποθέσεις (…)  όταν καλούνται συγκεκριμένες εταιρείες ( τρείς/3) για να τους  ανατεθεί μέσω διαπραγμάτευσης ( …. )  έργα .

Σε κάθε περίπτωση όμως οι κλήσεις/προσκλήσεις  εταιρειών έπρεπε να  είναι από τον Δήμο ή τον Νομό  που ανήκει ο προσκαλών Δήμος και στη συγκεκριμένη περίπτωση, έπρεπε να ήταν από τον Πύργο και την Ηλεία !

Ο Δήμος Πύργου μπορεί να το κάνει και να προσκαλεί Εργοληπτικές Εταιρείες από άλλες περιοχές( ακόμα και από την Κρήτη και τον Έβρο…), κατά τον νόμο ,αλλά το λογικό, το ηθικό και φιλοτοπικό είναι να είναι Εταιρείες του Πύργου και της Ηλείας ….

 

Οι εταιρείες που προσκληθηκαν είναι :

1.       SEC ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΡΕΙΑ με δ.τ. «SEC» με έδρα : Πολιτικών 42 & Προμαχώνος, Χαλκίδα Ευβοίας ΤΚ:34100

2.      ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΠΑΡΛΑΜΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ & ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. : «Χ. ΜΠΑΡΛΑΜΑΣ Α.Τ.Ε.» με έδρα:Ι.Δραγάτση 2 Πειραιάς ΤΚ:18535,

3.      ΔΟΜΟΤΕΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. «ΔΟΜΟΤΕΚΑ Α.Ε.» με έδρα: Μυκόνου 1 Βούλα

Τα έργα που καλούνται να υλοποιήσουν είναι

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2016»

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: «Αποκατάσταση ζημιών Έργων Υποδομής στη Δ.Κ. Πύργου και στις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας ΠΥΡΓΟΥ, που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2016», Προϋπολογισμού:555.000,00€ (με Φ.Π.Α. 24%), CPV: 45233120-6

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: «Αποκατάσταση ζημιών Έργων Υποδομής που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας ΩΛΕΝΗΣ, κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2016», Προϋπολογισμού:472.000,00€ (με Φ.Π.Α. 24%), CPV: 45233120-6

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙΙ: «Αποκατάσταση ζημιών Έργων Υποδομής που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας ΙΑΡΔΑΝΟΥ, κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2016», Προϋπολογισμού:377.000,00€ (με Φ.Π.Α. 24%), CPV: 45233120-6

  Έχει απόλυτα το Επιμελητήριο Ηλείας στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο Τάκη πουαναφέρει:

«Το Επιμελητήριο Ηλείας εκφράζει την αντίθεση του για την ενέργεια σας να δημοπρατήσετε το έργο με τίτλο «Αποκαταστάσεις ζημιών έργων υποδομής που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2016» προϋπολογισμού 1.404.000 ευρώ με την διαδικασία του κατεπείγοντος και με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού εργοληπτών .

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι προσκαλούμενες εταιρείες είναι από περιοχές εκτός Ηλείας (Εύβοια Πειραιάς Βούλα) ενώ έχουν αποκλειστεί από την παραπάνω πρόσκληση, χωρίς κανένα λόγο, κατασκευαστικές επιχειρήσεις του τόπου μας οι οποίες διαθέτουν απαιτούμενο εξοπλισμό και τεχνογνωσία.

Την στιγμή που οι καταλυτικές επιπτώσεις της πανδημίας έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην οικονομία του τόπου, τέτοιου είδους ενέργειες απαξιώνουν το κατασκευαστικό και επιχειρηματικό δυναμικό της Ηλείας.

Σας παρακαλούμε να ανασκευάσετε την παραπάνω σας απόφαση προτάσσοντας τα συμφέροντα του τόπου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου