Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Μητρόπολη Ηλείας. … Αποφασίζουμε και απαγορεύουμε : Τέλος τα λουλούδια και τα κεράσματα και λίγες οι φωτογραφίες στους γάμους και τα βαφτίσια….

 Μητρόπολη Ηλείας. … Αποφασίζουμε και απαγορεύουμε :  Τέλος τα λουλούδια και τα κεράσματα και λίγες οι φωτογραφίες στους γάμους και τα βαφτίσια….


Πίσω στο χρόνο κινείται ο Μητροπολίτης Ηλείας, διώχνει τα χρώματα από την εκκλησία, καταδιώκει την χαρά καταστρέφει επιχειρήσεις

Ο Μητροπολίτης Ηλείας σε πρωτοφανή εγκύκλιο του  απαγορεύει στους γάμους και τις βαπτίσεις,  παντελώς τα λουλούδια εντός και εκτός της εκκλησίας, τα κεράσματα εκτός των εκκλησιών, τους φωτιστικούς  προβολείς εντός των,  ή υπερβολική ( πως άραγε ? ) λήψη video και φωτογραφιών.

Απόφαση παράλογη, όταν σε όλο τον πλανήτη και σε όλη την ορθοδοξία τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης είναι πλήρη χρωμάτων, ανθέων, μουσικής και κερασμάτων για τα χαρμόσυνα γεγονότα και μυστήρια αλλά και απαθανάτισης των με φωτογραφίες και βίντεο των τελετών..    



Απόφαση που θα πλήξει οικονομικά μια σειρά επιχειρήσεις και εργαζόμενους που ασχολούνται με τέτοιες τελετές , όπως Ανθοπωλεία, Φωτογραφεία, Ζαχαροπλαστεία, εταιρείες κέτερινγκ κλπ

Αν υπήρχε κάποια υπερβολή το μόνο που χρειάζετο  ήταν να μειωθεί ..τίποτα άλλο…

Απαγορεύσεις γιατί «σκανδαλίζονται οί πιστοί,» και για να τελούνται τα μυστήρια «εϋσχημόνως και κατά τάξιν»….

….

Η Εγκύκλιος της Μητρόπολης Ηλείας :

 

«Ιερά Μητρόπολις Ηλείας 

Αριθμ. Πρωτοκ : 3171

Πύργος 30 Ιουλίου 2020

 

Τά Έκκλ, Συμβούλια των Ιερών Ναών

τής Πόλεως Πύργου. Αμαλιάδος. Γαστούνης Ανδραβίδος,

Λεχαινών, Βάρδας και Αρχαίας Ολυμπίας

Έδρας των

Αγαπητοί μου Πρόεδροι καί Μέλη τών Εκκλησιαστικών Συμβουλίων τών άνω Ι. Ναών,

Σάς εύχομαι Καλό Δεκαπενταύγουστο, τόν φωτισμόν καί τήν δύναμιν του θεού γιά τό καλό υμών, τών οικογενειών σας καί τών ένοριτών σας.

Μου κατηγγέλθη ότι σε μερικούς γάμους και βαπτίσεις ό Ναός μέσα και έξω μετατρέπεται σέ ανθόκηπο, ό δέ αύλειος χώρος σέ κοσμική ταβέρνα. Σάς στέλνω μερικές φωτογραφίες, πού μου απέστειλε ό καταγγέλλων και σκανδαλισθείς χριστιανός μας.

Επειδή πράγματι ή κατάσταση αυτή έχει ξεφύγει τά όρια, γελοιοποιούνται τά Μυστήρια καί σκανδαλίζονται οί πιστοί, διά της παρούσης θερμά παρακαλώ νά τηρούνται τά έζής:

1. Απαγορεύεται ή τέλεσις γάμου καί βαπτίσεως έξω άπό τήν Εκκλησία.

2. Απαγορεύεται έξω άπό τήν Εκκλησία (πρόναο και προαύλειο αύτής) νά στείνωνται τραπέζια μέ φαγητά, ποτά κλπ.

3. Έξω άπό τήν Εκκλησία άπαγορεύονται στολισμοί, πέπλα μέ στεφάνια φωτογραφίες καί άλλα σχετικά. Τό ιδιο καί εντός της Εκκλησίας. Ούτε στό διάδρομο ούτε στους πολυελαίους καί στά Μανουάλια θά τοποθετούνται στεφάνια ή σχέτα λουλούδια. Λουλούδια εκάστοτε είναι oι ίδιοι oι μελλόνυμφοι και oι νεοφώτιστοι.

4. Απαγορεύεται ο στολισμός μέ λουλούδια κ Α. π. της Ιεράς Κολυμβήθρας.

5. Επίσης απαγορεύεται ή τοποθέτησις έντός τού Ναού φωτοστήλων και ή υπερβολική λήψις video και φωτογραφιών.

Αγαπητοί μου Πατέρες και Παιδιά μου,

Σας παρακαλώ θερμά, όπως προσωπικά έπιστατήσετε τήν τήρησι των ανωτέρω. Στο Ναό εσείς διευθύνεται και είσθε υπεύθυνοι. Δέν μπορεί νά κάνουν ότι θέλουν τά διάφορα γραφεία γάμων ή και κάποιοι οικείοι των μελλονύμφων. Όλα πρέπει στούς Ναούς μας νά γίνωνται «εϋσχημόνως και κατά τάξιν».

 Με θερμές πατρικές ευχές

Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου