Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Κλειστά τα Ιαματικά Λουτρά σε εγκατάλειψη τα Λασπόλουτρα Κυλλήνης

Κλειστά τα Ιαματικά Λουτρά σε εγκατάλειψη τα Λασπόλουτρα Κυλλήνης 



Μια δίκαιη φωνή αγανάκτησης για τα λουτρά Κυλλήνης


Ένας ακούραστος και ανιδιοτελής μαχητής των δίκιων της Ηλείας  ο Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος διαμαρτύρεται επειδή μια ιδιωτική επιχείρηση (το Grecotel) , έκλεισε τα ιαματικά λουτρά Κυλλήνης και έχει αφήσει σε πλήρη εγκατάλειψη τα λασπόλουτρα..

Πουθενά σε όλη την Ελλάδα δεν έκλεισαν τα υδροθεραπευτήρια ιαματικών λουτρών αλλά στην Ηλεία μόνο με απόφαση του ξενοδοχειακού  συγκροτήματος Grecotel με πρόσχημα τον κορονοϊό χωρίς να υπολογίζει ( μπρος το οικονομικό όφελος … γιατί έτσι τα μετρούν) την οικονομική ζημία της περιοχής ( στους εργαζόμενους και στις μικροεπιχειρήσεις).


Τα δε ιαματικά λασπόλουτρα σε πλήρη εγκατάλειψη … και με πλήρη απαξία και προσβολή των επισκεπτών…

Έχουμε γράψει και εμείς δύο φορές φέτος για αυτό το θέμα

1. Στις 23.07.2020 : «Κλείνουν τα Ιαματικά Λουτρά Κυλλήνης/ https://odisseasml.blogspot.com/2020/07/blog-post_23.html »

2. Στις 23.06.2020 : «Η εγκατάλειψη των Ιαματικών Λουτρών Κυλλήνης, των φημισμένων Λουτρών «Λίτζι»/ https://odisseasml.blogspot.com/2020/06/blog-post_23.html »

 

Ευθύνες για την κατάντια και την προσβολή του τόπου ,αλλά και την οικονομική ζημιά της περιοχής αλλά και την στέρηση των θετικών επιπτώσεων στην Υγεία στους ανθρώπους ( ασθενείς και μη), εκτος της Ξενοδοχειακής Εταιρείας που δεν τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις

έχουν και ο Δήμος Ανδραβίδας –Κυλλήνης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και βέβαια το Κράτος και η Κυβέρνηση που ανέχεται όλα αυτά και δεν παρεμβαίνει να επιλύσει το πρόβλημα, τη αδικία και την προφανή παρανομία…

Αλλά να κοντράρουν με μεγαλοεπιχειρηματίες  …. ποτέ…μόνο υποκλίσεις και χαμόγελα

Γράφει ο Panagiotis Axilleopoulos‎ στην ομάδα  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Αναβάθμισης του Ιστορικού Νομού Ηλείας, γη της ΟΛΥΜΠΙΑΣ

 

« « 


ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ..

Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια λειτουργείας των Ιαματικών λουτρών Κυλληνης, στο Νομό Ηλείας, έκλεισε το υδροθεραπευτήριο των λουτρών από την ιδιωτική επιχείρηση που της έχει παραχωρηθεί από το Δημόσιο παράνομα η χρήση και η διαχείρηση των ιαματικών λουτρών..

Όλα τα Ιαματικά ΝΕΡΆ λουτρά είναι δημόσιο αγαθό, χαρίζει υγεία και ευαιξία στους λουόμενους και δεν έχει το δικαίωμα κανένας να το στερεί σ΄ αυτούς που το έχουν ανάγκη, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με σημαία το κέρδος η ιδιωτική επιχείρηση, έκλεισε τα ιαματικά λουτρά και σε πλήρη εγκατάλειψη τα λασπόλουτρα..

Χιλιάδες επισκέπτες τουρίστες σε απόγνωση με το υδροθεραπευτήριο κλειστό.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ..

Στο Νομό Ηλείας δεν υπάρχει Πολιτεία, που τα βλέπει αυτά, δεν υπάρχουν Βουλευτές,η Μητρόπολη, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, οι επτά Δήμαρχοι, οι Περιφεριφεριακοί. Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Προέδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων, οι φορείς του ΝΟΜΟΥ.

Κανένα υδροθεραπευτήριο ιαματικών λουτρών στην Ελλάδα δεν έκλεισε γιατί τα διαχειρίζονται Φορείς του Δημοσίου ή ΟΤΑ, μόνο στην Κυλλήνη στο Νομό Ηλείας, γιατί τα διαχειρίζεται ιδιωτική Εταιρεία..

Είναι καιρός πλέον η διαχείρηση των ιαματικών λουτρών Κυλλήνης και των λασπόλουτρων να επιστρέψουν στο Δημόσιο και η δημιουργία κάποιου Φορέα των ΟΤΑ ν΄αναλλαβουν την διαχειρησή τους καθώς και την αναβάθμισή τους γιατί είναι σε πλήρη εγκατάληψη πλέον..

Για το Δημόσιο ήταν τραγικό λάθος που παραχώρησε τα ιαματικά λουτρά Κυλλήνης σε ιδιωτική εταιρεία, τελικά το αποτέλεσμα στην διαχείρηση των Ιαματικών λουτρών είναι τραγική και τα λασπόλουτρα αφέθηκαν σε πλήρη εγκατάλειψη.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Αναβάθμισης του Ιστορικού Νομού Ηλείας σας προσκαλεί στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Φορέων και Κατοίκων του Νομού Ηλείας. για την αναβάθμιση της ποιότητας και της εικόνας των Ιαματικών Λουτρών Κυλλήνης και την παραχώρησή τους σε φορέα του Δημοσίου ή ΟΤΑ, για την διαχείρησή τους και την αναβάθμισή της Τουριστικής εικόνας ολόκληρου του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, γη της ΟΛΥΜΠΙΑΣ..

Θέλουμε την γνώμη σας σε ποιά πόλη ή χωριό του Νομού Ηλείας πρέπει να γίνει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

»»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου