Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Δημόσια Υγεία ( και στην Ηλεία) είναι …αμέριστο, έντονο και ..εξολοθρευτικό

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Δημόσια Υγεία ( και στην Ηλεία) είναι …αμέριστο, έντονο και ..εξολοθρευτικό

Τεράστιες ελλείψεις στην Ηλεία, ψευδείς υποσχέσεις των ηλειακών κυβερνητικών εκπροσώπων ( βουλευτών κλπ.), μεγαλοστομίες και ψευτοεπαναστατισμοί ( για λαϊκή κατανάλωση) των Ηλείων Δημάρχων και φορέων


Έμειναν τα χειροκροτήματα για τους ήρωες ( που είναι !) και  τα λόγια, ξέχασαν τις προσλήψεις, ( όσες γίνονται είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου..), ξέχασαν τις ΜΕΘ ….

..και εμείς οι Ηλείοι βλέπουμε  και ζούμε καθημερινά τις ελλείψεις μάλιστα σε περίοδο «αναζωπύρωση» της επιδημίας  ..

Κενά σε όλα τα Νοσοκομεία της Ηλείας, ένα βάσανο η εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτά, υπερωρίες απλήρωτες, εξουθενωτικά ωράρια για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς προσωπικά και μέσα το ΕΚΑΒ, ξενοδοχείο καραντίνας στην Ανδρίτσαινα με ένα αποδυναμωμένο  Κέντρο Υγείας, Δήμαρχος δημιουργεί ογκολογικό ιατρείο μέσα στην Βιβλιοθήκη( Γαστούνη..), καλύπτονται  εφημερίες από το σπίτι ή από άλλες ειδικότητές ή με αγροτικούς ιατρούς   

Το πολιτικό σύστημα επαναστατεί όταν γράφεται κάτι στις τοπικές εφημερίδες, καταγγέλλει όταν είναι κάτι είναι σε  επικαιρότητα ( και μετά…) , δίνει συνεντεύξεις τύπου ( για την φωτογραφία..), προαναγγέλλει κινητοποιήσεις ( Δήμαρχοι πύργου και Αμαλιάδας ) αλλά μετά τις ξεχνά ..και οι πολίτες τα αποδέχονται και λένε μπράβο στους αγωνιστές της «παπάτζας» …

Η ενίσχυση των μονάδων υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και των αναγκών περίθαλψης των Ηλείων έμεινε στις σελίδες των  τοπικών εφημερίδων και στις δηλώσεις των κυβερνητικών βουλευτών ( που δεν ντρέπονται  καθόλου που σπεκουλάρουν με την Υγεία των Ηλείων..)

…και όλο στα ίδια μένουμε….

…και  ό κόσμος, εξυπηρετείται,  ταλαιπωρείται,  πεθαίνει…

…..οι γιατροί και οι νοσηλευτές υπερβάλλουν εαυτούς, αγωνίζονται ( και τους ευχαριστούμε) αλλά δεν φτάνουν, δεν αντέχουν..

…και αν έχουμε έξαρση της επιδημίας covid19 …τι θα γενεί ?

…που είναι ο πέντε ΜΕΘ του Νοσοκομείου  Πύργου  ( εξοπλισμός, ιατροί , νοσηλευτές…) , που είναι οι ιατροί, που είναι ο εξοπλισμός, που είναι τα μέσα

Αντί να αγωνιστούμε για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας( Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία κλπ.)  και  Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και Υγείας υπάρχουν οι γνωστοί καλοθελητές που προτείνουν να τα κλείσουμε και να υπάρχει μόνο ένα ..( Νοσοκομείο, κλπ.).

5000 λιγότεροι εργαζόμενοι στην Υγεία μέσα σε ένα χρόνο!

Δραματική μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στον τομέα της δημόσιας υγείας τον τελευταίο χρόνο εμφανίζουν τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το υπ. Εσωτερικών μέσω του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, τον Μάιο του 2020 υπηρετούσαν στις μονάδες υγείας 95.352 μόνιμοι και έκτακτοι εργαζόμενοι ενώ τον αντίστοιχο μήνα το 2019 ο αριθμός των υπηρετούντων ήταν 100.420 εργαζόμενοι.

Η μείωση του προσωπικού στις μονάδες υγείας όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά είναι 5058 εργαζόμενοι και σε ποσοστό φτάνει στο 5%.

Η μείωση αφορά τόσο τον αριθμό των μονίμων υπαλλήλων, από 79.254 τον 5ο του 2019 σε 77.356 τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (μείωση κατά 1898 υπαλλήλους), όσο και το έκτακτο προσωπικό, από 21.166 σε 17.996, δηλαδή μείωση κατά 3.170 εργαζόμενους.

Όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού όταν οι μονάδες υγείας έχουν αναλάβει ένα τεράστιο βάρος αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.

Τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση δημοσιοποιεί καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και τους πανηγυρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για σημαντική ενίσχυση των μονάδων υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το υγειονομικό κίνημα, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς της Ηλείας   πρέπει τώρα να αναδείξουν αυτή την δεινή εικόνα και να διεκδικήσουν με πράξεις  την πλήρη στελέχωση των μονάδων υγείας. Να απαιτήσουν την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που υπηρετεί στις μονάδων υγείας, και την κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου