Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ο ανακόλουθος ( ο δήμαρχος Πύργου)

 Ο ανακόλουθος ( ο δήμαρχος Πύργου)



Το 2016 ο Τάκης Αντωνακόπουλος (τότε αντιπολίτευσή στο Δήμο Πύργου) ζητούσε από το Ελεγκτικό Συνέδριο (… ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας και το ανώτατο δημοσιονομικό Δικαστήριο) το πρόστιμο των 40.000 ευρώ που επιβλήθηκε στο Δ.Λ.Τ.Π/Κ ( Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου /Κατακόλου) από το Λιμεναρχείο Κατακόλου για «μη συμμόρφωση του Δ.Λ.Τ.Π  σε υποδείξεις του Λιμεναρχείου που αφορούσαν στην ασφάλεια του λιμανιού» να καταλογιστεί στο τότε πρόεδρό του Λεων. Βαρουξή .

Σήμερα που ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος είναι Δήμαρχος Πύργου  και τα πρόστιμα  ξεπερνούν τα 400.000 ευρώ  και αφορούν τόσο την προεδρία του Λ. Βαρουξή ( ως επί το πλείστον), όσο και την δική του( ως νυν προέδρου)    του Δ.Λ.Τ.Π/Κ,

  • επιμένει στην άποψή του και την θέση του να πληρώνουν (να καταλογίζονται σε αυτούς) τα πρόστιμα που επιβάλλονται υπαιτιότητη (με δόλο ή αμέλεια)  των προέδρων ?

Θα πληρώσουν οι Πρόεδροι του Δ.Λ.Τ.Π/Κ δηλαδή τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ?

  • (επειδή δεν διάθετε και δεν  διαθέτει εξουσιοδοτημένο προσωπικό ασφαλείας και εγκεκριμένο σχέδιο ασφαλείας,  δεν υπάρχει στο λιμάνι εγκεκριμένο σχέδιο παραλαβής αποβλήτων και υλικά πρώτης ανάγκης και εγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης και επειδή έχει  λήξει η πιστοποίηση του λιμανιού  για φορτοεκφόρτωση χύδην φορτίων και άλλες παράνομες ενέργειες και εργασίες).

Τότε ( το 2016 ) ζητούσε να πληρώσει τα πρόστιμα ο τότε πρόεδρος Λ. Βαρουξή, επιμένει ή ανακάλεσε την θέση του και γιατί ?

Τώρα που τα πρόστιμα συνεχίζονται επί θητείας τους, θα τα πληρώσει ο ίδιος ?

Η θέση του Δημάρχου Πύργου όπως προκύπτει από το έγγραφο που παρουσιάζουμε και που είναι :

«Κρίνουμε ότι στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνουμε, τα συγκεκριμένα πρόστιμα δεν πρέπει να πληρωθούν από τα δημόσια έσοδα του Δ.Λ.Τ.Π αλλά να υπάρξει προσωπικός καταλογισμός στον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Π (λιμάνι Κατακόλου )», 

εξακολουθεί να ισχύει ή ο πολιτικός έρωτας  και κοινή πλεύση με τον εκδότη και πρώην πρόεδρο τα έχει αλλάξει όλα ?

Και αν άλλαξε θέση ο Δήμαρχος Πύργου και είναι ανακόλουθος ( στα όρια της αναλήθειας , γιατί  τα χρήματα  των προστίμων να μην πάνε σε έργα για το Κατάκολο και εν τέλει να τα πληρώσει ο Πύργος και το Κατάκολο ?

 

Το έγγραφο αναφέρει τα εξής :

«Αντωνακόπουλος Τάκης Γιατρός

Επικεφαλής Δημοτικής Πύργου-ΑΝΑΣΑ                             20/05/2016

Προς

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Κύριε πρόεδρε

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Λιμενάρχης Κατακόλου Π.Ε. Ηλείας επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την επωνυμία Λιμενικό Ταμείο Πύργου για μη συμμόρφωση του Δ.Λ.Τ.Π  σε υποδείξεις του Λιμεναρχείου που αφορούσαν στην ασφάλεια του λιμανιού. Στα δύο έγγραφα τονίζεται η αρνητική συμπεριφορά του εγκαλούμενου προέδρου του ΔΛΤΠ, ο οποίος αν και κλήθηκε προ της επιβολής προστίμου να δώσει εξηγήσεις εν τούτοις επέδειξε συνειδητά πλήρη αδιαφορία.

Κρίνουμε ότι στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνουμε, τα συγκεκριμένα πρόστιμα δεν πρέπει να πληρωθούν από τα δημόσια έσοδα του Δ.Λ.Τ.Π αλλά να υπάρξει προσωπικός καταλογισμός στον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Π (λιμάνι Κατακόλου ), για τους παραπάνω προαναφερόμενους λόγους, όπως ξεκάθαρα περιγράφονται από το έγγραφο του Λιμενάρχη Κου Κουκουνάρη Ευστάθιο.

Κοιν: 1ον   Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

                  Γραφείο Υπουργού

            2ον     Λιμενάρχη Κατακόλου

Συν : Δύο  έγγραφα/ Αποφάσεις Λιμενάρχη Κατακόλου

Με εκτίμηση

 Αντωνακόπουλος Τάκης»


Υστερόγραφο :

Έχουμε ακόμα να πούμε πολλά, πάρα πολλά και αποκαλυπτικά για τα πρόστιμα, τις αναθέσεις και τις σχέσεις  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου