Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Απίθανο! …και αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν μόνο για γέλιο ! Θέλουν να εντάξουν την καρμανιόλα «Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία» στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων

 Απίθανο! …και αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν μόνο για γέλιο !  Θέλουν να εντάξουν την καρμανιόλα «Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία»  στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων


Κάτι έχουν πάθει αυτοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/ΠΔΕ ( Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης και Αντιπεριφερειάρχες…) δεν εξηγείται αλλιώς, όταν θέλουν την ένταξη του Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία στο διευρωπαϊκό Δίκτυο ποδηλατοδρόμων και μάλιστα έκαναν
  τηλεδιάσκεψη …

Κάτι τους συμβαίνει … ή είναι αλλού, όταν θέλουν το δρόμο που είναι επικίνδυνος ακόμη και αν τον οδεύεις με τανκ να επιθυμούν, να σχεδιάζουν και να  ονειρόνονται να τον εντάξουν στο Δίκτυο του «Ευρωπαϊκού Ποδηλατικού Τουρισμού».


Στο δρόμο «Πάτρα –Πύργος» με τους υπέρ διακόσιους νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες θέλουν να βάλουν  και το ποδήλατο και τους ποδηλάτες στα υποψήφια θύματα.

Τα αστροπελέκια της ΠΔΕ  θέλουν στο πιο επικίνδυνο δρόμο της Ελλάδας και της Ευρώπης ποδηλατόδρομο,  τον ποδηλατικό τουρισμό ώστε να προσελκύσουν τουρίστες,


Μεγαλοφυής ιδέα και όποιον πάρει ο χάρος ( συγχωρείστε με για το μαύρο χιούμορ) ή να το είδαν σαν extreme  sport bicycle /death sport και να μετρούν πόσοι θα μπορέσουν να τον διασχίσουν αυτόν τον λαιμητόμο ζωντανοί.

Φανταστείτε χαρωπούς και φυσιολάτρες ποδηλάτες τουρίστες να διασχίζουν την πανβρώμικη και άκρως επικίνδυνη οδό, να ελίσσονται ανάμεσα στις λακκούβε, τα εικονοστάσια και την βλάστηση που εξέχει, που δεν έχει βοηθητικές λωρίδες, αλλά έχει σβησμένες γραμμές, χαλασμένα φανάρια, με καμία ανισόπεδη διάβαση και με εκατοντάδες ανεξέλεγκτες προσβάσεις( καταστημάτων, αγροτικών δρόμων κλπ.)…. μα τι καλά ! Ειδυλλιακά ..Μεγαλοφυή …!!!!!!!

Μιλάμε για τρομερή, τεράστια ιδέα που συνέλαβε η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης…!

Μεγάλη σε τεράστια ανοησία !

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιλογή αναψυχής, απαιτεί κυκλοφοριακό σχεδιασμό με την δημιουργία και η διασφάλιση περιοχών και δρόμων  ήπιας κυκλοφορίας, προστατευμένων από διαμπερείς ροές, διαχωρισμός μεταξύ ποδηλάτων και αυτοκινήτων με την κατασκευή αποκλειστικών λωρίδων ή διαδρόμων για το ποδήλατο, σημείων φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων, δημιουργία χώρων στάθμευσης και φύλαξης των ποδηλάτων κλπ.

Όλα αυτά  που απαιτούνται  για τον ποδηλατικό τουρισμό και το  Δίκτυο ποδηλατοδρόμων φαντάζουν ειρωνικά έως εξωφρενικά για την διαδρομή «Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία»


Για τους  Ηλείους αυτή η αντίληψη και πρακτική της Περιφέρειας εκτός από ότι είναι εκτός, φάσης, τόπου, χρόνου και  πραγματικότητας είναι και προσβλητική .

Σκοτώνεται και σακατεύεται κάθε μέρα κόσμος, και αυτοί που συνηγόρησαν με αναβολές, δολιχοδρομίες και αντιηλειακή τακτική να μην έχει κατασκευαστεί ακόμη αυτοκινητόδρομος, επικρότησαν την ακύρωση της  κατασκευαζόμενης, μιλούν για ποδηλατοδρόμους  «Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία»

Διεκδικούν το χρυσό Βραβείο μωρίας  !

Να τους απονεμηθεί ! Το Αξίζουν !

Το δελτίο τύπου της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/ΠΔΕ  είναι το εξής :

«Τηλεδιάσκεψη για τον ποδηλατικό τουρισμό


Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με κεντρικό θέμα τον ποδηλατικό τουρισμό, δεδομένου ότι παρουσιάζει εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την πρόταση που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ενταχθεί η διαδρομή Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία στο διευρωπαϊκό Δίκτυο ποδηλατοδρόμων, αλλά και για την ανάγκη να ενταχθούν και άλλες διαδρομές που θα συνδέουν και θα συνδυάζουν αρκετούς ακόμα προορισμούς στο σύνολο των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του ποδηλατικού τουρισμού τονίζοντας πως ο ποδηλατικός τουρισμός ωφελεί το περιβάλλον, την οικονομία και τις τουριστικές περιοχές να παραμένουν ζωντανές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται για οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη τη στιγμή που μόνο ο Ευρωπαϊκός Ποδηλατικός Τουρισμός εκτιμάται ετησίως στα 2.8 δισ. ευρώ σε ταξίδια και 25.6 εκατ. διανυκτερεύσεις, περίπου δηλαδή το 3% του συνόλου τουριστικών ταξιδιών των Ευρωπαίων».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο καθηγητής πολεοδομίας και συγκοινωνιακού σχεδιασμού Θάνος Βλαστός, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος Θύμιος Μπακογιάννης και η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου