Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Η οπερέτα με τους εμβολιασμούς για κορωνοϊό στην Ηλεία.. Αναγγέλθηκαν και αναβλήθηκαν …

 Η οπερέτα με τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό  στην Ηλεία.. Αναγγέλθηκαν και αναβλήθηκαν  …


Χωρίς καμμιά επαρκή εξήγηση αναβλήθηκαν οι
 εμβολιασμός που ήταν προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 4/1 στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Ηλείας .

…διότι:


«Μετά ενημέρωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, ανακοινώνεται ότι ο εμβολιασμός για τον Covid-19 δεν θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, όπως είχε προγραμματιστεί αρκετά.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τα ραντεβού που είχαν κλειστεί δεν ισχύουν, ενώ αναμένονται νέες οδηγίες


Απίθανοι τύποι ….

Δεν περίσσεψαν εμβόλια γι’ αυτούς.

Εμβολιάσθηκαν οι, έχοντες ανάγκη, άριστοι.

Η οργάνωση τους  θυμίζει «Άρτζι μπούρτζι και λουλάς» και φαρσοκωμωδία..

 Στα  Νοσοκομεία της Ηλείας ( Πύργου και  Αμαλιάδας)  ήταν έτοιμα για 50 εμβολιασμούς καθημερινά, για όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ειδοποίησαν για την αναβολή τους  που ήταν προγραμματισμένοι να ξεκινήσει τη Δευτέρα, αναβάλλεται, χωρίς να έχει οριστεί νέα ημερομηνία.

Όλα αυτά συμβαίνουν μετά από την υποχώρηση της κυβέρνησης μετά την κατακραυγή για τους κατά προτεραιότητα εμβολιασμούς στελεχών της εις βάρος των εργαζομένων στην Υγεία και εγείρει νέα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό.

Το… επιτελικό κράτος μπλόκαρε για ακόμη μια φορά σε αυτή την κρισιμότατη περίοδο.


Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη πριν  μερικές μέρες στις 28/12/20120 ομιλούσε στην Πάτρα  μετά  της υφυπουργού Υγείας Ζώης  Ράπτη στο σώου του εμβολιασμού τους για κανονική και άνευ προβλημάτων εξέλιξη του  εμβολιασμού στη Περιέρεια και την Ηλεία ..

Στην Πάτρα έχουν πραγματοποιηθεί  (από την Τρίτη 29/12  ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας μέχρι και την Παρασκευή 31/12 πραγματοποιήθηκαν 250 εμβολιασμοί…)

Στην Ηλεία και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού του υγειονομικού προσωπικού για να εμβολιαστούν και μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή. Προφανώς λοιπόν υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων…καταναλώθηκαν …

Οπερέτα …

Και τα ερωτήματα(παράταξη  υγειονομικών Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή) :

  • Ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις ;
  • Πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ ; (Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει όλο το προσωπικό της δημόσιας περίθαλψης, νοσοκομείων - ΚΥ – ΕΚΑΒ)
  • Πότε ακριβώς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα (αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, αυτοαπασχολούμενοι οδοντίατροι, εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών – διαγνωστικών κέντρων – εργαστηρίων, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι σε δομές όπως π.χ. φροντίδας ηλικιωμένων κλπ) ;

 

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο  «Σύλλογος  Εργαζόμενων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας» που είναι η εξής  :

«Ερωτήματα από την αιφνιδιαστική αναβολή εμβολιασμού των υγειονομικών στην Ηλεία

Αιφνιδίως αναβλήθηκαν στα νοσοκομεία της Ηλείας, οι εμβολιασμοί υγειονομικών (νοσηλευτών, ιατρών) και όχι μόνο… Ενώ λοιπόν είχαν προγραμματιστεί οι εμβολιασμοί, με κλεισμένα ραντεβού, για την Δευτέρα το πρωί 4-01-2021, το μεσημέρι της Πέμπτης 31-1-2020 πληροφορηθήκαμε ότι εν τέλει, οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί αναβάλλονται.

Παράλληλα, υγειονομικές πηγές, αναφέρουν ,  ότι παρόμοια περιστατικά σημειώνονται και σε άλλα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα, να τίθενται ερωτήματα σχετικά με το εάν υφίσταται κάποιο πρόβλημα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ή γενικότερα σε όλη την επικράτεια. Αυτό που μας προβληματίζει είναι, ότι ενώ όλο το προηγούμενο διαστημα βιώσαμε εκ των έσω «ένα πυρετό» προετοιμασίας σχετικά, με την υποδοχή των εμβολίων, το πρόγραμμα του εμβολιασμού, τους εμπλεκομένους με την διαδικασία ,τις λίστες με τους υγειονομικούς και πολιτικούς με την αντίστοιχη «σέλφι» δημοσιότητα, όλα αυτά ξαφνικά στο πάρα πέντε χωρίς πολλές εξηγήσεις, αναβάλλονται.

Ένας σχεδιασμός για «όσκαρ» . Αρχικά είχαν πει για 10 εμβολιασμούς τη μέρα, μόνο πρωί, στη συνέχεια το αλλάξαν σε πενήντα άτομα και το απόγευμα, χωρίς να προσθέσουν επιπλέον προσωπικό για την διαδικασία. με το ίδιο προσωπικό πρωί – απόγευμα και ωράρια λάστιχο ,..γρήγορα- γρήγορα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την Τετάρτη.

Δοθήκαν και οι προσκλήσεις με την ακριβή ώρα για τον καθένα, ειδοποιηθήκαν και τα ΜΜΕ μην χάσουν τη στιγμή οι παράγοντες.. και εκεί που ήταν όλα έτοιμα και ψάχναμε καταχείμωνα μπλουζάκι T-Shirt για το εμβόλιο… όλα αναβάλλονται. Εκείνο που ήταν γνωστό και από τον Υπουργό Υγείας είναι ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών σε σαράντα νοσοκομεία της χώρας και σταδιακά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα.

Για άλλη μια φορά, το επιτελικό κράτος μπλόκαρε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είχε σχέση με πιθανό παραγκωνισμό και απαξίωση του πληθυσμού της περιοχής μας έναντι «των αρίστων και συγγενών» που εμβολιάστηκαν σε άλλα κέντρα.»

Σημείωση: Η φωτογραφία της ανακοίνωσης αναβολής των εμβολιασμών είναι από το «apokalypseis.com»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου