Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Οι πολίτες της Ηλείας, στην απ’ έξω, έξω και σαν ζώα στην ουρά , στο πεζοδρόμιο σε μια άθλια και υποτιμητική εξυπηρέτηση από το Δημόσιο και τις τράπεζες

 Οι πολίτες της Ηλείας, στην απ’ έξω, έξω και σαν ζώα στην ουρά , στο πεζοδρόμιο σε μια άθλια και υποτιμητική εξυπηρέτηση από το Δημόσιο και τις τράπεζες



Στους Δήμους ( πχ στα ΚΕΠ )έξω στο δρόμο, στην ΔΟΥ έξω στο αίθριο, στο κάγκελο, στον ΕΛΤΑ έξω, στις Τράπεζες έξω, στο Ασφαλιστικό Ταμείο έξω, στο Νοσοκομείο στην ουρά, στην Περιφέρεια στο περίμενε.. (προστέθηκε και το Click away …που αφαιρέθηκε..)


  • Είτε έχει ήλιο, είτε κακοκαιρία, βροχή, καύσωνα, το Δημόσιο και οι Τράπεζες εντός, οι πολίτες στο πεζοδρόμιο ( σαν…)  στο περίμενε για να εξυπηρετηθούν… στην ταλαιπωρία !
  • Είτε ηλικιωμένος, είτε άρρωστος, έγκυος γυναίκα, μητέρες με τα παιδιά τους, ΑμεΑ, εργαζόμενος που βιάζεσαι και χάνεις το  δυσεύρετο μεροκάματο, εκεί   στην ουρά  σαν γαϊδούρι..

Συνεννοήσεις  εκ του μακρόθεν και φωναχτά, σε επήκοον όλων, κλειστές υπηρεσίες σε μεγάλες πόλεις, μερικές υπηρεσίες σε δέχονται σε εξαιρετική περίπτωση (!!!!).


Αν είσαι κάτοικος ορεινών περιοχών ( π.χ. της Ανδρίτσαινας ) ούτε Τράπεζες ( ούτε ΑΤΜ), ούτε  Δημόσιο και πρέπει να μετακινηθείς 50 χιλιόμετρα ( και δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία, ΚΤΕΛ κλπ. …)  για να πάρεις την σύνταξή σου,  να κάνεις  τους δουλειές σου αν  είσαι αγρότης, αν έχεις  μια επιχείρηση ( όσες έχουν απομείνει…)  και αυτοί  στην ταλαιπωρία …. Και μιλούν για ανάπτυξη των ορεινών περιοχών…(οι γελοίοι..)

Πόλεις, κεφαλοχώρια χωρίς Τράπεζες, χωρίς ΑΤΜ… Οι τράπεζες κλείνουν υποκαταστήματα αφήνοντας ολόκληρες περιοχές ακάλυπτες ( όπως όλη την Ορεινή Ηλεία και την Ορεινή Επαρχία Ολυμπίας) πόλεις του Κάμπου της Ηλείας ή μειώνουν τα υποκαταστήματά τος ( π.χ. στον Πύργο) και ταλαιπωρούν αφάνταστα τους πολίτες  


..και οι βουλευτές και κάθε είδους πολιτικές μακρότητες( Δήμαρχοι, Περιφέρεια, Πολιτευτες κλπ.)  θα λυπηθούν βαθύτατα και σπαράζοντας η καρδιά τους θα φωτογραφηθούν,  θα κάνουν ερωτήσεις στην Βουλή, δηλώσεις, θα μεσολαβήσουν, θα ενεργήσουν  και η ζωή των πολιτών θα συνεχίζεται στην ουρά και την ταλαιπωρία ..( και την κοροϊδία )

..και συνεχίζοντας…

Τράπεζες εκβιαστές που  υποχρεώνουν Δήμους και Ιδιώτες να πληρώνουν ενοίκια και λειτουργικά έξοδα για παραμένουν ενεργά τα ΑΤΜ…

 Δημόσιο και οι Τράπεζες με κατεβασμένα τα ρολά  …Κεκλεισμένων των θυρών …οι πολίτες έξω σαν ζώα, σαν υπήκοοι ….  για να τους απομυζούν και να τους ταλαιπωρούν και να τους προσβάλλουν  


Ακραίες καταστάσεις περιφρόνησης των πολιτών από το Δημόσιο( ΔΟΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ) και τις Τράπεζες,  στους πολίτες οποίους οφείλουν να εξυπηρετούν ( το Δημόσιο) και οφείλουν επίσης τα  κέρδη τους  και την ύπαρξή τους( οι τράπεζες)  αλλά τους εγκαταλείπουν επί ώρες στο δρόμο να περιμένουν με αγωνία να φτάσουν στον πολυπόθητο γκισέ, να διανύσουν χιλιόμετρα, να ντραπούν επειδή δεν τα καταφέρνουν με τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά….

Εικόνες αναλγησίας που  γίνονται πιο απωθητικές όταν είναι γνωστό ότι οι τράπεζες ληστεύουν στην κυριολεξία τους πολίτες με πανύψηλες χρεώσεις και προμήθειες, όταν είναι γνωστό επίσης ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των άλλων κοινωφελών υπηρεσιών, μαζί με τις πρόσθετες χρεώσεις για Δήμους, ΕΡΤ κλπ κινούνται σε ουράνια ύψη και όταν ακόμα οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες είναι δυσβάσταχτοι για τις μηδαμινές, σχεδόν, υπηρεσίες που προσφέρει το Δημόσιο.


Συνθήκες βασανισμού … όταν στις μακριές ουρές να στέκονται άνθρωποι ηλικιωμένοι και βασανισμένοι από την ζωή..

Οι τράπεζες και σειρά “κοινωφελών” εταιρειών για να αυξήσουν τα κέρδη μειώνουν δραστικότατα τα υποκαταστήματά τους και εντός των μειωμένων υποκαταστημάτων εξυπηρέτησης των πολιτών και συναλλαγών οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι και ακόμα λιγότεροι, συνήθως ένας και μοναδικός, ο εργαζόμενος πίσω από τον ένα και μοναδικό γκισέ των συναλλαγών.

Δεν τους νοιάζει ( στις τράπεζες, στο Δημόσιο κλπ) αν πρέπει να μετακινηθεί  πολλά χιλιόμετρα ( σε πολλές περιπτώσεις δεκάδες , όπως  της Ανδρίτσαινας της Φιγαλείας κλπ  για να πάρουν ένα έγγραφο, την σύνταξή τους, να εξυπηρετηθούν


Η πανδημία του κορονοϊού είναι μόνο το άλλοθι της επιδείνωσης αυτών των απάνθρωπων καταστάσεων, όπου οι πολίτες χάνουν μεροκάματα και χρήματα, επιβαρύνονται σωματικά και ψυχικά και επιβαρύνεται και η ίδια η οικονομία.


…και τολμούν να μιλούν για ηλεκτρονική διακυβέρνηση και  για «ψηφιακό γκισέ»

..και ευαγγελίζονται ανάπτυξη, χωρίς τραπεζική υποστήριξη ( πχ της Ορεινής Ολυμπίας), χωρίς υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη.   

Πάντως εξυπηρετούν ένα γενικότερο σχέδιο, αυτό της απαξίωσης του Δημοσίου και της ιδιωτικοποίησης των πάντων....

Δεν είναι παράξενο που ενισχύουν το κατασταλτικό και ελεγκτικό μηχανισμό ( ελέγχους καταστημάτων, επιχειρήσεων κλπ) και οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη είναι υποστελεχωμένες..


Δυστυχώς σε αυτό το "παιγνίδι" συμμετέχουν και κάποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που με ανευθυνότητα τους, την απαξιωτική στάση τους προς τον πολίτη, την αλαζονική συμπεριφορά τους κλπ υπονομεύουν εκ τω έσω αυτό σ εργάζονται...το οποίο εργάζονται...

Δεν είναι πολλοί αυτοί οι περισσότεροι είναι εκλεκτοί αλλά αυτοί οι λίγοι φτάνουν για να τα βάζει ο κόσμος με το Δημόσιο... και να ανοίγει το δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση των πάντων

Θα αντιμετωπισθεί  αυτή η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών ?


Μέχρι πότε θα ανέχονται οι πολίτες να τους εκμεταλλεύονται, να τους κοροϊδεύουν, να τους ταλαιπωρούν οι κυβερνώντες, το κράτος και οι τράπεζες και οι μεγάλες εταιρείες  ?

…. μας έχουν ( σαν ζώα) και κάποιοι  πρέπει να εξοργιστούν και να «βρίσουν» … …( και να αγωνιστούν να αλλάξει η κατάσταση)

Υ.Γ. : Επαναλαμβάνω ότι δεν κατηγορώ τους εδώ υπαλλήλους και την Υπηρεσία αλλά το κράτος  και την κυβέρνηση που προΐσταται και διοικεί ( λέμε τώρα..)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου