Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ΠΑΤΡΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (Νοσοκομείο Πύργου)

 ΠΑΤΡΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (Νοσοκομείο Πύργου)

Της Niki Agln
Panem et circensis.... Έτσι για να βλογαμε τα γένια μας..
Όντως είναι πολύ καλό να διορίζονται ιατροί και μάλιστα από τα μέρη μας σε ένα νοσοκομείο που ψυχορραγεί και είναι κρανίου τόπος, χάρη στους διοικούντες που άλλοι κοιμούνται όρθιοι και "ζητάνε και τα ρέστα" , για να μιλήσω στην γλώσσα που προτιμούν κάποιοι από αυτούς, αν και η αργκό είναι γαλλικά, μπροστά στις χυδαιότητες που εκτοξεύουν προς το προσωπικό και όχι μόνο.
  • Γιατί να γράφουμε τα καλά αλλά όχι να έχουμε κάνει λοφίσκο κάτω από το χαλί το χάλι του νοσοκομείου.
Γιατί δεν γράφετε ότι
  • είναι ντροπή και αισχος, να έρχονται παθολόγοι από τα γύρω νοσοκομεία, σαν πλανόδιο τσίρκο, να καλύψουν την παθολογική. Κάθε μέρα και άλλος.
Έτσι κινδυνεύουν και οι ασθενείς γιατί
  • αφενός δεν υπάρχει μια συνέχεια στην παρακολούθηση του ασθενή, τρέχει να καλύψει ότι προλάβει ο κακομοίρης ο παθολόγος που τον πετάνε κυριολεκτικά σε ένα πεδίο μάχης και
  • αφετέρου είναι ντροπή, να έρχονται επιμελητές και Διευθυντές με τα μπογαλάκια τους ανά χείρας λες και είναι περιπλανώμενος θίασος.
Επέλεξαν το ΕΣΥ όταν διορίστηκαν έχοντας αλλά κριτήρια και συνθήκες.
  • Δεν ήξεραν ότι θα τους υποχρεώσουν να γυρίζουν φερέοικοι, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή κάποιων ανθρώπων αλλά και την δική τους.
  • Τι θα πουν στον εισαγγελέα όταν κληθούν?
Α, ναι θα αναλάβει η ΥΠΕ την ευθύνη.
  • Ποιος θα τους αποζημιώσει για την ψυχική φθορά και την οικονομική ακόμη, όταν οι ίδιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης;
Οι συνοδοί και οι ασθενείς γιατί ποτέ δεν ξεσηκώνονται κατά της διοίκησης και λοιπών "ανωτάτων αξιωματούχων" και στρέφονται κατά των ιατρών που βλέπουν πως τρέχουν μέσα στο 24ωρο και δεν ολιγωρούν?
Και βέβαια έχουμε και κάποιους "ιατρούς" που ενώ θα μπορούσαν(😉 να μοιραστούν το βάρος και είναι υποχρέωση τους, έχουν οχυρωθεί πίσω από ένα γραφείο ως άλλοι δικτάτορες ή μέσα σε πολυτελή εφημερία.....
Ίσως να είναι και Θεία πρόνοια....
Λύπη και ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου