Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Παραλία του Αγίου Αντρέα(Πύργος) μια απαγορευμένη παραλία….

 Παραλία του Αγίου Αντρέα(Πύργος)  μια απαγορευμένη παραλία….

  • … ο ιδιώτης αποκλείει, ο Δήμος ανέχεται και επιβραβεύει, οι πολίτες αδιαφορούν

Της Βούλας Λιανού/ Voula Lianou

«Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με αυτό το θέμα αφού επώνυμοι Πυργιώτες γέννημα θρέμμα της πόλης δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Όσοι διαμαρτυρηθήκαμε τον Σεπτέμβρη που μπήκαν τα συρματοπλέγματα στην παραλία του Αγ Ανδρέα χαρακτηριστήκαμε αντίπαλοι της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.

Εννέα μήνες μετά άνοιξε ο δρόμος για την ιδιωτική παραλία του μαγαζιού αφού για να φτάσεις εκεί πρέπει να περάσεις ανάμεσα στα τραπέζια των πελατών που τρώνε και πίνουν. Και να στηρίζεσαι στην καλή διάθεση του καταστηματάρχη να σου επιτρέπει να περάσεις με τα πράγματά σου μέσα απ' το μαγαζί του και φυσικά για όσο καιρό είναι ανοιχτό το μαγαζί.

Πάντως μπράβο στον Δήμο που αφού δεν έκανε τίποτα για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία είπε να προστατεύσει τους πελάτες του μαγαζιού με ναυαγοσώστη. Γιατί οι άλλοι που κολυμπάνε στην άλλη άκρη πλέον, έτσι όπως έχει διακοπεί η από ξηράς επικοινωνία δεν μπορούν να ελπίζουν σε καμία βοήθεια.

Αυτό που δεν μπορώ να καταπιώ και επανέρχομαι είναι όχι τι κάνει ο κάθε επιχειρηματίας αφού μπορεί, αλλά τι κάνει ο Δήμος με τα δικά μας τα λεφτά χωρίς να ντρέπονται να μας δουλεύουν κατάμουτρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου