Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Ο «Πολιτισμός» τους μοιάζει μάλλον σαν ασυδοσία και με πρωτογονισμό … και κλείνει Μουσεία και χώρους Τέχνης… Περιφέρεια, Πύργος, Αρχαία Ολυμπία ..

 Ο «Πολιτισμός» τους μοιάζει  μάλλον σαν ασυδοσία και με πρωτογονισμό …και κλείνει Μουσεία και χώρους Τέχνης… Περιφέρεια, Πύργος, Αρχαία Ολυμπία ..   




  • Τα 27 κιλά μπακλαβά & φαγητό για 230 άτομα στο Πούσι ….
  • 22.500 €  για μερικές μηχανές και ένα αμάξι…. στον Πύργο..
  • Κλείνουν το Μουσείο «Κοτσανά»/Τεχνοσταθμός στο Κατάκολο και το Εργαστήρι Ζωγραφικής στον Πύργο …

Το γεγονός, το μεγάλο θέμα είναι τρομακτικό και είναι μια δημοτική αρχή ( του Πύργου) να κλείνει ένα Μουσείου και ένα Εργαστήρι Ζωγραφικής, δύο χώρους παραγωγής πραγματικού Πολιτισμού και κοσμήματα για τον Δήμο Πύργου…

Αλλά αυτός ο Πολιτισμός  δεν εισέρχεται στην κουλτούρα της Δημοτικής αρχής και του δημάρχου Τ. Αντωνακόπουλου στον Δήμο Πύργου .. που ο πολιτισμός τους φτάνει μέχρι τον Σπαλιάρα και χρησιμεύει ως  πασαρέλα της ματαιοδοξίας της Δημοτικής αρχής, του δημάρχου και της άμισθης συμβούλου τουρισμού  (και πανταχού παρούσας και προβαλλόμενης, αλλά και με αποφασιστικό λόγο…) και των  άκρατων και υπερκοστολογημένων  δαπανών και….άκουσον -άκουσον

Κλείνουν τον «Τεχνοσταθμό Κατακόλου» / «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»-Μουσείο Κοτσανά που ήταν κόσμημα για την περιοχή και πόλος έλξης επισκεπτών (που είχε εγκαταλειφθεί στη τύχη του και είχε μετατραπεί σε αποθήκη …) και με βάση την απόφαση 29/24.06.2022 της ΔΗΚΕΠ … «Σήμερα φιλοξενούνται εκθέματα Αρχαιοελληνικής Τεχνολογίας. Λόγω πολλών παραλείψεων των προηγούμενων Διοικήσεων, ο χώρος δεν είναι επισκέψιμος. Η επιχείρηση, ελλείψει προσωπικού και Τεχνογνωσίας, αδυνατεί να τον λειτουργήσει με ίδια μέσα. Προτείνεται η αναστολή λειτουργίας του και η επιστροφή χρήσης του ακινήτου στον Δήμο Πύργο».

Κλείνουν το Εργαστήρι Ζωγραφικής (δεν λειτουργούσε καιρό τώρα..) έναν χώρο παραγωγής  και δημιουργίας, με βάση την ίδια απόφαση (29/24.06.2022 της ΔΗΚΕΠ) που αναφέρει: «Όσον αφορά το Εργαστήρι Ζωγραφικής. Η επιχειρησιακή δομή λειτουργεί στο πλαίσιο υφιστάμενης προγραμματικής σύμβασης. Η συναφθείσα στις 24-08-2017 προγραμματική σύμβαση, λήγει στις 25-08-2022. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η εύρεση εκπαιδευτών για να στελεχώσουν την δομή, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούσε κατά το παρελθόν. Λόγω εκτάκτων συνθηκών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας covid19, την τελευταία διετία έχει ανασταλεί πλήρως η λειτουργία της δομής. …. Προτείνω την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχειρησιακής δομής.»

Και αποφάσισαν: «  α. Την διακοπή λειτουργίας της επιχειρησιακής δομής Τεχνοσταθμός Κατακόλου, β. Την διακοπή λειτουργίας της επιχειρησιακής δομής «Εργαστήρι Ζωγραφικής Δήμου Πύργου» στις 08-11-2022,γ. Την επιστροφή χρήσης ακινήτου Τεχνοσταθμού Κατακόλου στον Δήμο Πύργου»

Οι λοιπές εκδηλώσεις …

Καλές είναι οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (Πούσι ..201η επέτειος της μάχης) και  διασκέδασης αλλά αυτές χρειάζονται ένα μέτρο (που να αντιστοιχεί στην τρέχουσα οικονομική κρίση) και η διαχείριση των χρημάτων (του λαού) να είναι προσεκτική, τιμία και διαφανής…

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας … 201η επέτειος της μάχης στο Πούσι για την άλωση του Λάλα

  •  με βάση  τα παραγγελθέντα και καταναλωθέντα (?) γλυκά, φαγητά, ποτά κλπ.  κόστους 4.000 € είχαμε επί του οροπεδίου Λάλα…  Γλυκά (μπακλαβαδάκια) 27 κιλά (…!!!!) και έφαγαν «ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μετά το τέλος της εκδήλωσης, παρέθεσε γεύμα προς τους καλεσμένους κάτω από τις βελανιδιές, στον ειδυλλιακό χώρο του Πουσίου230 μερίδες φαγητού (χοιρινό φούρνου με πατάτες , σαλάτα, τυριά , αναψυκτικά…) και στην εκδήλωση συμμετείχαν το πολύ 100 άτομα (με τίποτα  230 …)..άρα πρέπει να έφαγαν πολύ…. οι λίγοι ομοτράπεζοι…

Στον Πύργο είχαμε την εκδήλωση «Ολυμπιακή Ιστορική Μηχανοκίνητη Περιήγηση» το Σάββατο (25/6)με κάτι μηχανές, κάτι μηχανόβιους και αθλητές που βολτάρουν επ’ αμοιβή όλη την Ελλάδα,  και ένα αμάξι  …Α ! και την υπεύθυνη πολιτισμού της ΝΔ…(αναλυτικά στο τέλος του σημειώματος..)

  • Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δαπάνησε 20.000 € …για το τίποτα…  
  • Ο Δήμος Πύργου/Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου/ΔΗΚΕΠ δαπάνησε 2.500€ για διαφήμιση της επιχείρησης (της ΔΗΚΕΠ…!!) με την επίδειξη δύο διαφημιστικών πλαισίων …  όπως θα διαφημιστεί με δύο διαφημιστικά πλαίσια σε εκδηλώσεις ενός ιδιωτικού ΚΔΑΠ με 1.500  και  σε ένα τουρνουά beach soccer» € 1.000 € πάλι με δύο διαφημιστικά πλαίσια… 5.000€ συνολικά για δύο διαφημιστικά πλαίσια (από τι κόρακα είναι φτιαγμένα ?..  και άραγε σε ποιους διαφημίζεται ?)…. !!! … που τα γυρίζουν από εκδήλωση σε εκδήλωση…
.....(πολύ άσχημα μυρίζει η ΔΗΚΕΠ… γιατί διανέμει μπλουζάκια 6.500 € … τσουρέκια 7.440€ …επισκευάζει το κυκλοφοριακό πάρκο 16.000€,  έχει την «Προβολή και Διαφήμιση δράσεων Δη.Κ.Ε.Π. για την χρήση 2022» 30.000€,   ανάθεση υπηρεσιών οργάνωσης Κοινωνικών Δραστηριοτήτων χρήσης 2022… 20.000 € … κλπ..

Η Περιφέρεια με πρόσχημα τον Πολιτισμό

  • ξοδεύει αφειδώς χρήματα για κάθε τι, εξυπηρετεί τους φίλους ή δια της διανομής χρημάτων ευρίσκει…   .. προς προβολή και προεκλογική εκστρατεία της και  του αντιπεριφερειάρχη «Πολιτισμού» που έχει μπερδέψει την δυνατότητα να κάνει ότι θέλει με την τσέπη του με την διαχείρισή  του  Ταμείου της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας ( δηλαδή τα χρήματα των Ελλήνων..), χρηματοδοτεί τα πάντα, την πάρτη του (3 εκδηλώσεις στον Κακόβατο ..όπου διατηρεί επιχείρηση εστίασης..), ενισχύει μέσα ενημέρωσης ( ..φωτογραφήσεις, κλπ. ..), εκτυπώσεις, ηχητικά, απίθανες εκδηλώσεις, για να είναι με ένα μικρόφωνο στο χέρι και με συνένοχο τον άβουλο περιφερειάρχη …

Ολετήρες, σαλτιμπάγκοι, μαυρογιαλούροι ….

Σημείωση:

Για την  εκδήλωση «Ολυμπιακή Ιστορική Μηχανοκίνητη Περιήγηση» το Σάββατο (25/6) μου έγραψε ο φίλος μου Π.Θ. :

 {Φίλε, χτες το βράδυ πήγα στην πλατεία να δω κάτι ιστορικά οχήματα που θα έρχονταν. Άσχετα από την καθυστέρηση – πάνω από ώρα – έπεσα σε μια «πολιτιστική» εκδήλωση που είχε χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια και ίσως από το δήμο.

Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού, ο δήμαρχος, κυβερνητικοί βουλευτές και η τομεάρχης πολιτισμού της ΝΔ, όπως ακούσαμε στα μεγάφωνα, η οποία ακολουθούσε την πορεία συνολικά. Α, παρόντες και κάποιοι ολυμπιονίκες με επικεφαλής τη Βασδέκη. Και  ο Μπατίστα βεβαίως και άντε να βρεις σχέση σε όλους αυτούς εκτός φυσικά από τις πολιτικές πεποιθήσεις.

 Ήλθαν λοιπόν 1 ιστορικό αυτοκίνητο, 2 ιστορικές μοτοσυκλέττες, μερικές HARLEY και άλλες μοτό δρόμου και κάνα εξάρι MERSEDES, KAYEN, LEXUS κλπ.

Νταλίκα με τον πολιτισμό δεν είδα αλλά υποθέτω έμεινε πιο έξω γιατί δεν θα χωρούσε.

 Δυστυχώς φίλε στις μοτοσυκλέτες είδα και τη σημαία της ΜΟΤΟΕ που είχαμε ιδρύσει τη δεκαετία του ‘80 για να αντισταθούμε στην ΕΛΠΑ και στις κυβερνητικές πολιτικές, κάτι που με έκανε έξαλλο και έφυγα έτσι δυστυχώς δεν έλαβα αρκετή ποσότητα πολιτισμού από Σφακιανάκη  και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.

Τώρα να ρωτήσω από που μέχρι που οι πόροι της περιφέρειας και των δήμων (Ο Γελαστούλης κλείνει το μάτι) πάνε σε φιέστες κομμάτων μάλλον θα είναι αφέλεια. Όμως ρωτάω γιατί δεν χρηματοδοτούσαν τοπικούς φορείς και ιδιώτες που μπορούσαν να κάνουν την ίδια εκδήλωση αφού έχουμε τα κατάλληλα μέσα.} Π.Θ.

Σημείωση:

Εκ λάθους είχε χρησιμοποιήσει φωτογραφία ιδιωτικού εργαστηρίου ζωγραφικής που λειτουργεί(κανονικά ) στον Πύργο και την οποία αντικατέστησα και ζητώ συγνώμη από τον ιδιοκτήτη της σχολής..















 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου