Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Λατομείο Πύργου, νέα σύμβαση (500.000 tn αμμοχάλικα), νέα οικονομική ζημία του Δήμου, νέα διαπλοκή, νέα περιβαλλοντική καταστροφή..

 Λατομείο Πύργου, νέα σύμβαση (500.000 tn αμμοχάλικα), νέα οικονομική ζημία του Δήμου, νέα διαπλοκή, νέα περιβαλλοντική καταστροφή..

  • Αναζητούνται ενέργειες αποτροπής της συνέχισης του σκανδάλου Τώρα και όχι το 2024
Αφού εξορύχθηκαν σε λιγότερους από τέσσερις μήνες μισό εκατομμύριο κυβικά αμμοχάλικα από την ΤΕΡΝΑ και επειδή καλύφθηκε η συνολική ποσότητα που επιτρέπετο από την λεόντεια σύμβαση και αφού υπήρξε για το Δήμο Πύργου απώλεια 1.000.000€, ζημία 250.000€, υποθήκευση του μέλλοντος του λατομείου Ελαιώνα, με προτιμολογήσεις, και ετεροβαρώς προς τις τοπικές επιχειρήσεις (στην ΤΕΡΝΑ κοστολογείτο με 0,15€ και στις τοπικές επιχειρήσεις 2€ !)

  Επιχειρείται

  • μετά από αίτημα της ΤΕΡΝΑ προς την αμαρτωλή ΔΕΠ ΟΤΑ και τον απερχόμενο δήμαρχο Τ. Αντωνακόπουλο επέκταση της σύμβασης για επιπλέον 500.000 tn αμμοχάλικα
Δηλαδή
  • η απώλεια εσόδων για τον Δήμο να φτάσει στον υπερμέγεθες ποσό των 2.000.000€ και η επιπλέον ζημία (υποτιμολογημένες πωλήσεις/εισπράξεις προς έξοδα) στα 500.000€ σύνολο 2.500.000€
  • Επιπλέον «τελειώνει» το Λατομείο αφού αδειάζει από αποθέματα και απωλαίνει τα αποθέματα αδρανών υλικών για τις ανάγκες των χωριών/αγροτικών δρόμων,
Με τεράστια ερωτήματα ποιος ωφελείται από απολεσθέντα 2 εκ.€ (εκτός από την ΤΕΡΝΑ) όταν αντισυμβαλλόμενος είναι Δήμος/Δήμαρχος Πύργου … !!! ..!!! και ποιος θα πληρώσει την ζημία (…μα οι Πυργιώτες…!!)
Και δεν είναι μόνο αυτό…
  • «Αν συνεχίσει έτσι άναρχα η εκμετάλλευση δεν θα είναι δυνατόν να εφαρμοστεί η μελέτη εκμετάλλευσης που προβλέπει την δημιουργία αναβαθμίδων (πατάρια) που απαιτούνται για την αποκατάσταση τοπίου, δεσμευτικός όρος από το περιβάλλον, με κίνδυνο μεγάλου προστίμου, μεγαλύτερο της αποζημίωσης της ΤΕΡΝΑΣ και την υποχρέωση σύνταξης νέας μελέτης εκμετάλλευσης με ότι αυτό συνεπάγεται» ..
  • υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα κατολίσθησε μέρος του Λατομείου του Ελαιώνα λόγω αυτής της άναρχης εκμετάλλευσης…. και όπου ο παθών ζητά αποζημίωση (και που θα την πληρώσει και αυτή ο Πυργιώτης ..)
Το εσπευσμένο και βιαστικό της εξόρυξης και το αίτημα για νέα σύμβαση προδηλώνει την προσπάθεια να συντελεστεί εντός της θητείας της απερχομένης Δημοτικής αρχής και δημάρχου κατά το «ό,τι πάρει η νύφη στην καβάλα», όπου νύφες είναι δύο Δήμαρχος &ΤΕΡΝΑ (μπορεί και τρείς..) και υποζύγιο ο Πυργιώτης..
Αναζητούνται ενέργειες αποτροπής της συνέχισης του σκανδάλου Τώρα και όχι το 2024 (τόσο για την οικονομική απώλεια εσόδων, την ζημία και την περιβαλλοντική καταστροφή
  • αλλά και διότι εξαντλούνται το αποθεματικό/ντεπό αδρανών υλικών που είναι χρήσιμο εργαλείο για τον Δήμο (επίστρωση αγροτικών δρόμων, κλπ. ..) υποθηκεύοντας την επόμενη Δημοτική Αρχή που δεν θα έχει αδρανή υλικά να χρησιμοποιήσει…
  • και βέβαια ζημιώνει και τις τοπικές εργοληπτικές εταιρείες που και τις στερεί από πόρους (αδρανή υλικά )και ανεβάζει το μελλοντικό κόστος τους..
Επίσης για όσους κληθούν να ψηφίσουν αυτό το σκάνδαλο( Δ.Σ ΔΕΠ ΟΤΑ Α.Ε) ας σκεφτούν τις συνέπειες …
Το βίντεο δείχνει την περιβαλλοντική καταστροφή..
  • Ευχαριστώ τον φίλο Α.Κ. για τις πληροφορίες και το βίντεο
Σημείωση:
Είχαμε γράψει .. (και μετά έγραψαν και Αθηναϊκά ΜΜΕ)
«Σκάνδαλο στο Λατομείο Πύργου από την Δημοτική αρχή …
Χαριστική σύμβαση στην ΤΕΡΝΑ, απώλεια 1.000.000€, ζημία 250.000€, υποθήκευση του μέλλοντος του λατομείου Ελαιώνα, υποτιμολογήσεις, ετεροβαρής προς τις τοπικές επιχειρήσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου