Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

..και νέο τροχαίο στον ακροσφαλή κόμβο της Φιλοθέης (Πύργου) .. να κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος …

 ..και νέο τροχαίο στον ακροσφαλή κόμβο της Φιλοθέης (Πύργου) .. να κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος …

  • ... άμεσα να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες LED !

Πόσους τραυματισμούς-σακατεμούς πρέπει να θρηνήσουμε στον κόμβο της Φιλοθέης/Νοσοκομείου στην είσοδο-έξοδο του Πύργου επί της ονομαζόμενης «Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου»
  • για να παρθούν ριζικά μέτρα ασφάλειας και άρσης της επικινδυνότητας σε μια διασταύρωση που εξυπηρετεί χιλιάδες μετακινήσεις τόσο αστικές (Πύργος, Νοσοκομείο, Χωριά κλπ.) όσο υπεραστικές (Αρχ. Ολυμπία , Μεσσηνία, Αρκαδία, Αχαΐα) δηλαδή να κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος !! και άμεσα να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες LED μεγάλου μεγέθους και υψηλής φωτεινότητας (είναι γνωστό ότι σε κόντρα ήλιο τα φανάρια είναι δυσδιάκριτα, δεν φαίνονται..!)
Πολλοί οι νεκροί, πάρα πολλοί οι τραυματίες, μια διαχρονική χέουσα πληγή που δεν συγκινεί την ανάλγητη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον απαθή Δήμου Πύργου (που δεν διεκδικεί..)
Όποια και είναι η αίτια (λάθη των οδηγών, προβληματικό οδόστρωμα, μικροί ή και χαλασμένοι σηματοδότες, προβλήματα ορατότητας κλπ.) το καθένα ξέχωρα και όλα μαζί δημιουργούν τραγωδίες Θανάτους και τραυματίες ..
Μια διασταύρωση που την επόμενη 10ετία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα διότι η «Ολυμπία οδός- Πατρών Πύργου» σταμάτησε στα Χανάκια, η παράκαμψη Πύργου που προβλέπετο από την «Ολυμπία οδό» είναι στα αζήτητά, ο αυτοκινητόδρομος «Πύργος-Αρχ. Ολυμπία» και «Πύργος-Μεσσηνία» είναι στο κουβεντολόι..
Λύση είναι μια !..
  • Η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στον κόμβο της Φιλοθέη, που στοιχίζει, αλλά πόσο αποτιμάται ένας θάνατος ή τραυματισμός για την ανάλγητα ένοχη Περιφέρεια και την Κυβέρνηση..
  • Επείγουσα είναι η ανάγκη να τοποθετηθούν άμεσα φωτεινοί σηματοδότες LED μεγάλου μεγέθους και υψηλής φωτεινότητας (είναι γνωστό ότι σε κόντρα ήλιο τα φανάρια είναι δυσδιάκριτα, δεν φαίνονται..!
Πόσοι ακόμη πρέπει να θυσιαστούν ή σακατευτούν για να κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος … ??????
Υ.Γ.
  • Η άρση της επικινδυνότητας (αν όχι με ανισόπεδους κόμβους, με την τοποθέτηση τουλάχιστον φωτεινών σηματοδοτών και της βελτίωσης των προσβάσεων) είναι αναγκαία και για τις εξόδους του Πύργου προς Λαμπέτι και Κολίρι που και εκεί πολλά έχουν συμβεί και θα συμβούν (δυστυχώς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου